ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΩΝ (-16)

 

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΧ ΣΤΗ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ!

Οι αθλητές της ΣΑΧ με τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό

Με μία ιδιαίτερα τιμητική απόφασή της, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία αποφάσισε την αντιπροσώπευση της Εθνικής μας ομάδας στην Σκακιστική Ολυμπιάδα κάτω των 16 ετών να απαρτίζεται από αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας.
Ο Παπαδογιάννης Σεβαστιανός, η Τσαρουχά Μαριάνθη, ο Σπύρος Ναούμ και η Αγναντή Δανάη θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, αντιμετωπίζοντας τις ομάδες παραδοσιακά ισχυρών χωρών όπως η Ρωσία, Ινδία, Αρμενία κλπ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη Βurdur της Τουρκίας από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2010. Την αποστολή θα συνοδεύουν ο προπονητής της ΣΑΧ Τσαρουχάς Κώστας και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Ναούμ Γιώργος. 
Η ευκαιρία που δίνεται σε νεαρούς σκακιστές της πόλης μας να βρεθούν στην σπουδαία αυτή διοργάνωση είναι μοναδική και σίγουρα αποτελεί τεράστιο κίνητρο εξέλιξης και παρακαταθήκη ακόμη μεγαλύτερης ανόδου για το σκάκι της Πόλης των Χανίων, που ήδη είναι από τα υψηλότερα στην Ελλάδα. Ας τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι Χανιώτες αθλητές μετά τη λήξη των αγώνων θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Κυριακάτικη λειτουργία και να συναντηθούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σεβασμιότατο κ. Βαρθολομαίο.
Σημαντική για την χανιώτικη αποστολή υπήρξε η υποστήριξη της Νομαρχίας Χανίων, καθώς και  της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και προσωπικά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

 

Οι αθλητές της ΣΑΧ με τον προπονητή τους Τσαρουχά Κων/νο

Δελτίο τύπου 28 Νοέμβρη

Η πτήση Αθήνα - Σμύρνη διαρκεί μόνο 45΄. Λιγότερο δηλαδή από το Χανιά-Θεσσαλονίκη.
Το αεροπλάνο ήταν γεμάτο μόνο από Έλληνες.  Το τουριστικό πρόγραμμα Golden 50+ είναι μια έξυπνη ιδέα κάποιων Δήμων των περιοχών των παραλίων της Μικράς Ασίας. Απευθύνεται σε Έλληνες καλώντας τους να γνωρίσουν τη γη της Ιωνίας, που για πολλούς αποτελεί τόπο καταγωγής τους. Οι τιμές που προσφέρουν οι γείτονές μας είναι μοναδική ευκαιρία για όποιον ήθελε να γνωρίσει τον τόπο.
Η Σμύρνη είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Τουρκίας με 3,2 εκ. κατοίκους, χτισμένη περιμετρικά στο βαθύ κόλπο της και έχει ενωθεί με το Κορδελιό στην απέναντι πλευρά του έτσι που να δείχνουν ένα. Η εικόνα της από το αεροπλάνο εντυπωσιάζει για το μέγεθός της και για την παραλιακή λεωφόρο της μαζί και με την παράλληλη ζώνη πρασίνου που έγινε με την επέκταση της ακτογραμμής του κόλπου. Φαίνεται καθαρά ότι ήταν αρχιτεκτονικά και κυκλοφοριακά η μόνη λύση και πολύ καλή μάλιστα του ασφυκτικής τεράστιας οικιστικής ανάπτυξής της.
Η απόσταση Σμύρνη -Ντενιζλί - Burdur είναι 375 χιλιόμετρα. Ο φίλος πρόεδρος του σκακιστικού συλλόγου της Σμύρνης με τον οποίο η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων έχει στενές σχέσεις και έχει δώσει δύο φορές ομαδικούς αγώνες μέσω internet μας είχε κανονίσει τα πάντα. Όπως μας εξήγησε το λεωφορείο που μας έκλεισε ήταν καλύτερη λύση από το τραίνο. Ο δρόμος όλος με διαχωριστική νησίδα, εύκολος με μεγάλα ευθύγραμμα πεδινά τμήματα. Από το παράθυρο του μικρού λεωφορείου που είχαμε κλείσει πήραμε μια γεύση της ζωής του εσωτερικού της χώρας, περνώντας από διάφορες πόλεις και χωριά. Καμιά σχέση με εικόνες της Ελλάδας σήμερα. Ίσως με την ζωή στην επαρχία της Ελλάδας του 1970 στην καλύτερη περίπτωση. Από το οδικό δίκτυο φαίνεται πάντως η δυναμική της προσπάθειας ανάπτυξης της χώρας.
Το Burdur είναι μια ήσυχη πόλη 72 χιλιάδων κατοίκων στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος αλμυρή λίμνη της Τουρκίας και θεωρείται η λίμνη με τα πιο καθαρά νερά καθότι την έχουν προστατεύσει. Προσφέρεται για κολύμπι και ιστιοπλοΐα και γι αυτό η πόλη έχει τουριστική ανάπτυξη πράγμα περίεργο για τη γεωγραφική της θέση.
Όπως όλες οι πόλεις της ευρύτερης περιοχής ήταν τα αρχαία χρόνια Ελληνικές.
Το Burdur είναι το αρχαίο Πολυδώριο. Πολύ κοντά, δίπλα στη μεγαλύτερη γειτονική πόλη Ιsparta (που πήρε το όνομά της από τη Σπάρτη της οποίας ήταν αποικία), βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ελληνικής πόλης Σαγκαλασσός, στην οποία θα ξεναγηθούν οι αποστολές από τις τέσσερεις ηπείρους που συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα την κενή ημέρα της διοργάνωσης, για να μάθουν για την Αρχαία Ελληνική ιστορία!  
Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, στο κομοδίνο του καθενός μας περίμενε ονομαστικός φάκελος με χαιρετισμό του Προέδρου της Τουρκικής Ομοσπονδίας και τα πάντα σχετικά με την διοργάνωση, ταυτότητες με την φωτογραφία μας και οδηγοί για την πόλη και τα τουριστικά αξιοθέατα που πρόκειται να μας ξεναγήσουν στα πλαίσια της διοργάνωσης καθώς και οι απαραίτητες εκφράσεις για συνεννόηση στα τούρκικα.
Οι Τούρκοι είναι πολύ φιλικοί. Σε εμάς τους Έλληνες ακόμα περισσότερο. Όλοι προσπαθούν να μας προσφωνούν στα Ελληνικά.
Την επόμενη μέρα, πήραμε πλούσιο ανατολίτικο πρωινό με θέα από τον 6ο όροφο την λίμνη. Σαν γνήσιοι Έλληνες πήραμε το τελευταίο λεωφορείο (με  μόνο εμάς μέσα) που μας πάει από το ξενοδοχείο στον χώρο των αγώνων. Η απόσταση 2΄ μόνο. Αν πηγαίναμε με τα πόδια δεν θα κάναμε πάνω από 10΄.
Η υποδοχή μας ξάφνιασε. Στην είσοδο του δημοτικού συνεδριακού κέντρου μας περίμεναν με κάθε επισημότητα οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης. Λουλούδια και γλυκά στον καθένα μας, ακόμα και κάμερες  (για να μας δώσουν στο τέλος το dvd της διοργάνωσης με όλες τις στιγμές της αποστολής μας)
Η διοργάνωση είναι λαμπερή, εντυπωσιακή. Τηρουμένων των αριθμητικών αναλογιών (δεν πρόκειται για μαζική διοργάνωση, όπως τα παγκόσμια νεανικά πρωταθλήματα στην Αττάλεια, ή το τσάμπιονς λίγκ ευρωπαικών ομάδων στην Φιλιππούπολη, που συμμετείχαν αποστολές του συλλόγου μας) είναι η σημαντικότερη διοργάνωση που έχει συμμετάσχει ομάδα του συλλόγου μας.
Τέλεια οργάνωση σε όλα. ¶νετοι χώροι με τις καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές.
Ηλεκτρονικές σκακιέρες για όλους. Ακόμα και για την 4η σκακιέρα της τελευταίας αναμέτρησης.


Δελτίο τύπου 1 Δεκεμβρίου

Σε μία από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα συμμετέχουν οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων! Η Σκακιστική Ολυμπιάδα που διεξάγεται στο Burdur της Τουρκίας αφήνει άριστες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες και οι γείτονές μας κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προβάλουν με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα τους. ¶ψογη φιλοξενία η οποία ξεκίνησε ακόμη από την υποδοχή των παικτών στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου όπου μας περίμεναν επίσημοι και κορίτσια με παραδοσιακές στολές προσφέροντάς μας λουλούδια και γλυκά στον καθένα μας, ακόμα και κάμερες  (για να καταγράψουν την κάθε στιγμή και να μας δώσουν στο τέλος το dvd της διοργάνωσης). Επισκέψεις των αρχηγών στους τοπικούς φορείς (Νομάρχη - Δήμαρχο) και ανταλλαγές δώρων, εκδρομές σε όλα τα αξιοθέατα της περιοχής τα οποία παρεμπιπτόντως βασίζονται κυρίως στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και το εντυπωσιακότερο όλων η παρέλαση όλων των αποστολών στο κέντρο της πόλης το οποίο ήταν κατακλυσμένο από τους κατοίκους αλλά και τους μαθητές των σχολείων.
Η αίθουσα αγώνων (το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης) είναι πολύ μεγάλη με άνετους χώρους προσφέροντας τις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες στους αθλητές ενώ κατακλύζεται καθημερινά τόσο από θεατές όσο και από μαθητές μιας και όλα τα σχολεία που διοργανώνουν επισκέψεις για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.  
Πλήθος τηλεοπτικών συνεργείων καλύπτουν καθημερινά όλα τα ενδιαφέροντα γεγονότα ενώ υπάρχουν ηλεκτρονικές σκακιέρες για όλους με αποτέλεσμα όλες οι παρτίδες να μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο. Επίσης σε τεράστιες γιγαντοοθόνες μπορεί όποιος θέλει να παρακολουθήσει τις παρτίδες.
Σίγουρα η συμμετοχή των νεαρών αθλητών της ΣΑΧ μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να αφήσει οι εμπειρίες που αποκομίζουν είναι τεράστιες και δικαιώνει για άλλη μια φορά την διοίκηση της ΣΑΧ που με το συνεχές τρέξιμό τους μπορεί και προσφέρει αυτές τις ευκαιρίες στα παιδιά της.


Δελτίο τύπου 2 Δεκεμβρίου

Μετά τη νίκη επί της Αγγλίας χτες το απόγευμα, συνέχισε τα επιτυχή αποτελέσματα η ομάδα της ΣΑΧ κάνοντας ισοπαλία (2-2) με την εθνική ομάδα της Σλοβενίας. Το αποτέλεσμα αυτό αναμφίβολα είναι θετικό και γίνεται επί ενός εθνικού συγκροτήματος με παράδοση στο σκάκι. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα μας μετά τον 7ο γύρο βρίσκεται στην 17η θέση και απομένουν τρεις ακόμη για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.  
Εντωμεταξύ κάθε μέρα είναι και μία ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά μας. Μετά την χτεσινή εκδρομή όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ελληνικής πόλης Σαγκαλασού και στα πλούσια ευρήματα που βρέθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, την Isparta (που πήρε το όνομά της από τη Σπάρτη της οποίας ήταν αποικία) και το Αρχαίο θέατρο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σήμερα τους περιμένει μία εντελώς διαφορετική εκδήλωση. Μετά από πρόσκληση του Λυκειάρχη του 17ου πρότυπου Λυκείου στο οποίο οι μαθητές του περνάνε με ειδικές εξετάσεις και ειδικεύονται στις κοινωνικές επιστήμες, τα μέλη της εθνικής μας ομάδος θα επισκεφτούν το χώρο τους και θα ανταλλάξουν απόψεις με το διδακτικό προσωπικό και με τους μαθητές του Λυκείου γύρω από την εκπαίδευση και την κουλτούρα των δύο λαών. Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις των παιδιών στον τοπικό τύπο και στα κανάλια ενώ θα υπάρχουν και αρκετές εκπλήξεις προς τους παίκτες μας.
Σίγουρα η συμμετοχή των τεσσάρων Χανιωτών αθλητών (Παπαδογιάννης Σεβαστιανός, Τσαρουχά Μαριάνθη, Αγναντή Δανάη και Σπύρος Ναούμ) στην συγκεκριμένη Ολυμπιάδα ξεχωρίζει μιας και τα μέλη της είναι καθημερινά στο επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων πρεσβεύοντας τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο.

Οι αθλητές της ΣΑΧ υπό το βλέμμα του ¶ρθουρ Γιουσούποβ
Ο προπονητής της ΣΑΧ Τσαρουχάς Κώστας με τον ¶ρθουρ Γιουσούποβ

 

   

 

Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη στο πρότυπο Λύκειο του Burdur
Αριστερά η Τσαρουχά Μαριάνθη (στο βάθος ο Διευθυντής του Λυκείου) και δεξιά ο Σπύρος Ναούμ που παρακολουθούνε τον τρόπο διδασκαλίας στο Λύκειο
και μετά το μάθημα η διεθνής γλώσσα...

Το σημαντικότερο όλων ήταν η επίσκεψη της Εθνικής μας ομάδας στο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη όπου παρακολούθησαν την Κυριακάτικη λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και η ιδιαίτερη τιμή που αισθάνθηκαν ακούγοντάς τον να αναφέρεται από τον άμβωνα στη συμμετοχή της ομάδας της ΣΑΧ στην Ολυμπιάδα Σκακιού, στη συνέχεια ο Πατριάρχης υποδέχτηκε τα μέλη της αποστολής μας συνομίλησε μαζί τους και τους ευχήθηκε το καλύτερο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Παναγιώτατος κ. κ. Βαρθολομαίος με την ομάδα της ΣΑΧ

 

Η ομάδα της ΣΑΧ μπροστά από την Αγία Σοφία

 

 

Εικόνες απο τις παράπλευρες δραστηριότητες της ομάδας.

 

Επίσημο site των αγώνων

Ζωντανή μετάδοση των αγώνων

Στο αγωνιστικό μέρος το πρωτάθλημα ήταν 10 γύρων και η ομάδα της ΣΑΧ αντιμετωπίζοντας εθνικές ομάδες χωρών είχε έναν απολογισμό 4 νικών 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Με τους 19 πόντους που συγκέντρωσε πήρε τη 17η θέση μία θέση τιμητική η οποία θα μπορούσε να ήταν και πολύ καλύτερη αν αξιοποιούσε το πλεονέκτημα που είχε σε αρκετές παρτίδες. Ο Παπαδογιάννης Σεβαστιανός, Ναούμ Σπύρος, Τσαρουχά Μαριάνθη και Αγναντή Δανάη δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό αποκομίζοντας σημαντικότατες εμπειρίες που ξεπερνάνε τα αγωνιστικά πλαίσια και το ταξίδι αυτό θα μείνει στις αναμνήσεις τους σαν ένα από τα σημαντικότερα που έχουν πραγματοποιήσει.      
Την πρώτη θέση κατέκτησε σχετικά εύκολα θα λέγαμε η ομάδα της Αρμενίας. Είχε με διαφορά την καλύτερη ομάδα με επικεφαλής στην πρώτη σκακιέρα τον Grigoryan Karen H ο οποίος πρόσφατα είχε κατακτήσει και την πρώτη θέση στα Παγκόσμια Νεανικά Πρωταθλήματα το προσωπικό του αποτέλεσμα 9 στα 10 τα λέει όλα.

 

Τελική κατάταξη
Rank
Team
Gam.
+
=
-
Pts.
BH.
MP
SB. BHm
1
Armenia
10
9
1
0
30½
222
19
211,25 182½
2
India
10
7
1
2
27½
231½
15
165,75 182½
3
Russia
10
7
1
2
27½
231
15
161,25 181½
4
Turkey-Red
10
8
0
2
25½
231½
16
173,50 184½
5
Belarus
10
5
1
4
24½
232½
11
111,75 183
6
Uzbekistan
10
5
0
5
22
214½
10
82,00 183
7
Switzerland
10
5
0
5
22
171½
10
67,00 149
8
Portugal
10
6
0
4
21½
231
12
123,00 181½
9
Turkey-White
10
6
2
2
21½
217
14
147,50 175½
10
Canada
10
5
0
5
21½
182
10
65,00 153½
11
Syria
10
4
0
6
20½
216
8
67,50 174½
12
Turkey-Turkuaz
10
5
1
4
20½
206
11
97,50 167½
13
Turkmenistan-A
10
4
1
5
19½
232½
9
92,25 183
14
Slovenia
10
4
1
5
19½
189½
9
67,50 163
15
England
10
4
1
5
19
200½
9
79,25 161
16
South Africa-A
10
4
1
5
19
162½
9
53,50 140
17
Greece
10
4
2
4
19
161
10
63,75 138
18
Sri Lanka
10
4
1
5
18½
170½
9
51,25 142
19
South Africa-B
10
2
1
7
16½
168
5
18,00 141½
20
Turkmenistan-B
10
1
2
7
12
178
4
18,75 146½
21
Libya
10
2
1
7
11
170
5
22,50 147½
22
Turkey-Burdur
10
0
0
10
1
181
0
0,00 148


Αποτελέσματα ανά γύρο


1ος Γύρος
No. SNo. Team Pts
Res.
Pts Team SNo.
1 12 Turkey-Turkuaz 0
0 - 4
0 Russia 1
2 2 India 0
4 - 0
0 Sri Lanka 13
3 14 Turkmenistan-B 0
0 - 4
0 Armenia 3
4 4 Belarus 0
3½ - ½
0 Canada 15
5 16 Greece 0
1 - 3
0 Switzerland 5
6 6 Uzbekistan 0
3 - 1
0 Syria 17
7 18 England 0
1½ - 2½
0 Turkmenistan-A 7
8 8 Portugal 0
3½ - ½
0 South Africa-A 19
9 20 South Africa-B 0
0 - 4
0 Turkey-Red 9
10 10 Turkey-White 0
3 - 1
0 Libya 21
11 22 Turkey-Burdur 0
0 - 4
0 Slovenia 11
2ος Γύρος
No. SNo. Team Pts
Res.
Pts Team SNo.
1 1 Russia 4
1 - 3
4 Armenia 3
2 9 Turkey-Red 4
1½ - 2½
4 India 2
3 11 Slovenia 4
½ - 3½
Belarus 4
4 5 Switzerland 3
½ - 3½
Portugal 8
5 10 Turkey-White 3
2½ - 1½
3 Uzbekistan 6
6 7 Turkmenistan-A
4 - 0
1 Greece 16
7 17 Syria 1
2½ - 1½
England 18
8 21 Libya 1
0 - 4
½ Canada 15
9 19 South Africa-A ½
½ - 3½
0 Turkey-Turkuaz 12
10 13 Sri Lanka 0
3 - 1
0 South Africa-B 20
11 22 Turkey-Burdur 0
0 - 4
0 Turkmenistan-B 14
3ος Γύρος
o. SNo. Team Pts
Res.
Pts Team SNo.
1 3 Armenia 7
4 - 0
7 Portugal 8
2 4 Belarus 7
2 - 2
Turkmenistan-A 7
3 2 India
1½ - 2½
Turkey-White 10
4 1 Russia 5
1½ - 2½
Turkey-Red 9
5 6 Uzbekistan
4 - 0
Slovenia 11
6 15 Canada
4 - 0
4 Turkmenistan-B 14
7 12 Turkey-Turkuaz
2½ - 1½
Switzerland 5
8 13 Sri Lanka 3
½ - 3½
Syria 17
9 18 England 3
3 - 1
1 South Africa-A 19
10 16 Greece 1
2 - 2
1 Libya 21
11 20 South Africa-B 1
4 - 0
0 Turkey-Burdur 22
4ος Γύρος
No. SNo. Team Pts
Res.
Pts Team SNo.
1 3 Armenia 11
2½ - 1½
9 Belarus 4
2 7 Turkmenistan-A
1½ - 2½
Uzbekistan 6
3 15 Canada
½ - 3½
8 India 2
4 9 Turkey-Red 8
3½ - ½
8 Turkey-White 10
5 8 Portugal 7
2½ - 1½
7 Syria 17
6 18 England 6
0 - 4
Russia 1
7 20 South Africa-B 5
½ - 3½
6 Turkey-Turkuaz 12
8 5 Switzerland 5
1½ - 2½
Slovenia 11
9 14 Turkmenistan-B 4
½ - 3½
Sri Lanka 13
10 19 South Africa-A 2
3 - 1
3 Greece 16
11 21 Libya 3
4 - 0
0 Turkey-Burdur 22
5ος Γύρος
No. No. Team Pts
Res.
Pts Team No.
1 2 India 11½
1 - 3
13½ Armenia 3
2 6 Uzbekistan 11
1 - 3
11½ Turkey-Red 9
3 4 Belarus 10½
1½ - 2½
10½ Russia 1
4 12 Turkey-Turkuaz
2½ - 1½
10 Turkmenistan-A 7
5 8 Portugal
3 - 1
9 Canada 15
6 10 Turkey-White
2 - 2
7 Sri Lanka 13
7 17 Syria
4 - 0
7 Libya 21
8 11 Slovenia 7
1 - 3
6 England 18
9 5 Switzerland
2½ - 1½
South Africa-B 20
10 14 Turkmenistan-B
2 - 2
5 South Africa-A 19
11 22 Turkey-Burdur 0
0 - 4
4 Greece 16
6ος Γύρος
No. No. Team Pts
Res.
Pts Team No.
1 9 Turkey-Red 14½
½ - 3½
16½ Armenia 3
2 1 Russia 13
3 - 1
12½ Portugal 8
3 17 Syria 12½
1 - 3
12½ India 2
4 12 Turkey-Turkuaz 12
0 - 4
12 Belarus 4
5 15 Canada 10
½ - 3½
12 Uzbekistan 6
6 7 Turkmenistan-A 11½
3 - 1
10½ Turkey-White 10
7 13 Sri Lanka 9
1½ - 2½
9 Switzerland 5
8 16 Greece 8
2½ - 1½
9 England 18
9 11 Slovenia 8
3 - 1
7 South Africa-B 20
10 21 Libya 7
2½ - 1½
Turkmenistan-B 14
11 19 South Africa-A 7
3½ - ½
0 Turkey-Burdur 22
7ος Γύρος
Νo. No. Team Pts
Res.
Pts Team No.
1 3 Armenia 20
3 - 1
15½ Uzbekistan 6
2 2 India 15½
2 - 2
16 Russia 1
3 4 Belarus 16
1½ - 2½
15 Turkey-Red 9
4 7 Turkmenistan-A 14½
2½ - 1½
13½ Syria 17
5 8 Portugal 13½
2½ - 1½
12 Turkey-Turkuaz 12
6 10 Turkey-White 11½
2½ - 1½
11½ Switzerland 5
7 16 Greece 10½
2 - 2
11 Slovenia 11
8 18 England 10½
3 - 1
10½ Sri Lanka 13
9 21 Libya
0 - 4
10½ South Africa-A 19
10 22 Turkey-Burdur ½
0 - 4
10½ Canada 15
11 20 South Africa-B 8
2 - 2
8 Turkmenistan-B 14
Αποτελέσματα 8ου Γύρου
No. No. Team Pts
Res.
Pts Team No.
1 3 Armenia 23
2½ - 1½
17 Turkmenistan-A 7
2 6 Uzbekistan 16½
1 - 3
18 Russia 1
3 4 Belarus 17½
1 - 3
17½ India 2
4 9 Turkey-Red 17½
3 - 1
16 Portugal 8
5 19 South Africa-A 14½
½ - 3½
15 Syria 17
6 15 Canada 14½
1½ - 2½
14 Turkey-White 10
7 12 Turkey-Turkuaz 13½
2 - 2
13½ England 18
8 13 Sri Lanka 11½
0 - 4
13 Slovenia 11
9 5 Switzerland 13
3½ - ½
½ Turkey-Burdur 22
10 14 Turkmenistan-B 10
1 - 3
12½ Greece 16
11 20 South Africa-B 10
4 - 0
Libya 21
9ος Γύρος
No. No. Team Pts
Res.
Pts Team No.
1 17 Syria 18½
1 - 3
25½ Armenia 3
2 1 Russia 21
3½ - ½
18½ Turkmenistan-A 7
3 2 India 20½
3½ - ½
17½ Uzbekistan 6
4 11 Slovenia 17
1½ - 2½
20½ Turkey-Red 9
5 8 Portugal 17
1½ - 2½
18½ Belarus 4
6 5 Switzerland 16½
2½ - 1½
16 Canada 15
7 10 Turkey-White 16½
3 - 1
15½ Greece 16
8 18 England 15½
3 - 1
11 Turkmenistan-B 14
9 21 Libya
½ - 3½
15½ Turkey-Turkuaz 12
10 19 South Africa-A 15
3 - 1
14 South Africa-B 20
11 22 Turkey-Burdur 1
0 - 4
11½ Sri Lanka 13
Αποτελέσματα 10ου Γύρου
No. No. Team Pts
Res.
Pts Team No.
1 3 Armenia 28½
2 - 2
19½ Turkey-White 10
2 1 Russia 24½
3 - 1
19½ Syria 17
3 7 Turkmenistan-A 19
½ - 3½
24 India 2
4 9 Turkey-Red 23
2½ - 1½
19 Turkey-Turkuaz 12
5 4 Belarus 21
3½ - ½
18½ England 18
6 11 Slovenia 18½
1 - 3
18½ Portugal 8
7 15 Canada 18½
3 - 1
18 South Africa-A 19
8 14 Turkmenistan-B 12
0 - 4
18 Switzerland 5
9 6 Uzbekistan 18
4 - 0
1 Turkey-Burdur 22
10 16 Greece 16½
2½ - 1½
15 South Africa-B 20
11 13 Sri Lanka 15½
3 - 1
10 Libya 21