ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ 2009ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

Γενική άποψη απο τους αγώνες

Μεγάλη συμμετοχή και άψογες συνθήκες διοργάνωσης στο Δήμο Πλατανιά!

 

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι το Σχολικό Πρωτάθλημα αποτελεί την πιο μαζική διοργάνωση που διεξάγεται στο Νομό μας. Τη φετινή χρονιά οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 300 ενώ οι "οικοδεσπότες" φρόντισαν έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ήρεμα χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Ο άνετος χώρος του ξενοδοχείου CALDERA αποδείχτηκε ιδανικός για τέτοιες διοργανώσεις έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίξουν άνετα τις παρτίδες τους και συντέλεσε στην άψογη διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Το Πρωτάθλημα διοργάνωσαν ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, ενώ συνδιοργανωτές ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης. Για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης πολύτιμη ήταν η συμβολή των χορηγών της εκδήλωσης - ο Όμιλος Ξενοδοχείων CALDERA της εταιρίας Ε. Κρομμυδάκης, η Α.Ε. MASTER FINANCE, η ΒΙΟΜΕΤΑΛ και το Φροντιστήριο ΑΓΓΛΙΚΩΝ της Λένας Φυντριλάκης Μανουσέλη.
Στην τελετή λήξης των αγώνων παραβρέθηκαν και βράβευσαν τους νικητές ο Βουλευτής Χανίων κ. Βολουδάκης Μανούσος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Φραγκάκης Μανώλης, ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Δ/νσης Χανίων κ. Μπατάκης, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Μπεμπλιδάκης, κ. Μαυρεδάκης και κ. Μαυρογένης, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΒΑ κ. Μαραμπουτάκης, η Πρόεδρος της Κοινοφελούς επιχείρησης Δ. Πλατανιά κ. Βερυβάκη, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Πλατανιά κ. Πραματευτάκης και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πλατανιά κ. Ανδρεάδης οι οποίοι τόνισαν στην ομιλία τους τον σημαντικό ρόλο που παίζει το σκάκι στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών με την ανάπτυξη της λογικής και της μνήμης, όπως επίσης και στην καλλιέργεια σημαντικών πνευματικών αξιών, γεγονός που δίνει στο άθλημα μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική αξία.


Αναλυτικά οι πίνακες βαθμολογίας ανά τάξη.

 

Προηγούμενες διοργανώσεις.
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008