ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

 

ΕΝΩΣΗ  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

Ταχ.Δ/νση:
Τ.Κ:
Τηλ.  Πρόεδρος:

Γραμματέας:
FAX  
Ε-mail:

Σκεπετζή 1- Ηράκλειο
71307
6972-262486

6973-409970
2810521061-2810821029
[email protected]
[email protected]   

 

Ηράκλειο.  17/2/2009

Αρ.πρωτ: 168

                                                                                                                   

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

2ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (2009)
6ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (2009)

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ:

  • Ομαδικό Πρωτάθλημα

Οι αγώνες του Ομαδικού Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε μία φάση, στους Παγκρήτιους Σχολικούς Αγώνες, και θα διεξαχθούν στο Ρέθυμνο το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, το πρωί (από 11.00-14.30 οι  ώρες των αγώνων), στην αίθουσα εκδηλώσεων στο «Σπίτι του Πολιτισμού», στην αίθουσα της «Περιηγητικής Λέσχης» και στις ισόγειες αίθουσες του «Α΄ Δημοτικού Σχολείου» (Τούρκικου). Οι χώροι βρίσκονται επί της νέας κεντρικής  πλατείας στην παλιά πόλη.
Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα μπορούν να συμμετέχουν ομάδες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, όλων των Νομών της Κρήτης.
Η ομάδα θα είναι 4μελής, με υποχρεωτική παρουσία 1 κοριτσιού, στην 4η σκακιέρα.

Όσα Σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια ή Λύκεια, επιθυμούν να συμμετέχουν με ομάδα, στις 14 Μαρτίου, στο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα πρέπει να αποστείλουν μέχρι 7 Μαρτίου, στις 14.00, με φαξ (στους αριθμούς 2810-521061 και 2810-821029, υπόψη κ.Στεφανάτου) έγγραφο του Σχολείου, στο οποίο να αναφέρονται τουλάχιστον 4 μαθητές, -ήτριες (μπορεί να είναι και περισσότεροι), από τους οποίους πρέπει οπωσδήποτε 1 να είναι κορίτσι, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο.
Η αποστολή της δήλωσης συμμετοχής από τα Σχολεία είναι υποχρεωτική για να μπορούν να προετοιμαστούν οι κατάλληλοι χώροι των αγώνων.
Μετά την αποστολή του φαξ στους ανωτέρω αριθμούς θα ενημερώνεται πίσω το Σχολείο, με φαξ, για την ορθή παραλαβή του σχετικού εγγράφου δήλωσης συμμετοχής και την καταγραφή της ομάδας του Σχολείου στις ομάδες που μπορούν να συμμετέχουν στο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα.
Υπεύθυνος επιβεβαίωσης συμμετοχών Σχολείων: Στεφανάτος Χαράλαμπος (Πρόεδρος Ε.Σ.Σ.Κ.)
Από το Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα προκριθούν 7 ομάδες (3 Δημοτικά Σχολεία, 2 Γυμνάσια και 2 Λύκεια), για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στις 11-13 Απριλίου 2009, στο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο (2.000 τ.μ.) του παραθαλάσσιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος PORTO CARRAS*****, στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας, του Νομού Χαλκιδικής..  

  • Ατομικό Πρωτάθλημα

α. Προκριματικά Σχολικά Πρωταθλήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης
β. Τελικοί Παγκρήτιοι Σχολικοί Αγώνες

Α΄ ΦΑΣΗ – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
1. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2009

1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (ΕΣΣΚ) προκηρύσσει το Προκριματικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης 2009, το οποίο αποτελεί προκριματική φάση για το 6ο Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα (2009).

2.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και των κατά τόπους Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θιας Εκπαίδευσης των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου..

3.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009 στο Συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Caldera Beach (*****) στo Γεράνι Χανίων

4.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των  Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και ιδιωτικών των Νομών Χανίων και Ρεθύμνης.

5.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009.
Οι Δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών,-ητριών μπορούν να είναι μεμονωμένες αλλά για εξυπηρέτηση ευκολότερης καταγραφής των συμμετεχόντων μπορούν να δηλωθούν και από το Σχολείο τους με σχετικό έγγραφο για συνολική συμμετοχή των μαθητών του Σχολείου, στο φαξ (28210-74144), υπόψη κ.Παπαδογιάννη Εμμ..
H τελική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009 (13:30 - 14:00).

6.ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:  Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε 11 ομίλους, ανά τάξη.
Αν σε μία κατηγορία είναι λιγότεροι από οχτώ τότε θα παίξουν με σύστημα πουλ.
Αν είναι 9 έως 14 θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, ενώ
αν είναι 15 και άνω τότε θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων.
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 10 κατηγορίες:

1

Μαθητές-μαθήτριες

Νηπιαγωγείων

2

Μαθητές-Μαθήτριες

Α΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

3

Μαθητές-Μαθήτριες

Β΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

4

Μαθητές-Μαθήτριες

Γ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

5

Μαθητές-Μαθήτριες

Δ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

6

Μαθητές-Μαθήτριες

Ε΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

7

Μαθητές-Μαθήτριες

ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

8

Μαθητές-Μαθήτριες

Α΄ Γυμνασίου

9

Μαθητές-Μαθήτριες

Β΄ Γυμνασίου

10

Μαθητές-Μαθήτριες

Γ΄ Γυμνασίου

11

Μαθητές-Μαθήτριες

Λυκείου7.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Σάββατο

7 Μαρτίου 2009

Άφιξη συμμετεχόντων-επιβεβαίωση συμμετοχών

13:30

Σάββατο

7 Μαρτίου 2009

Τελετή Έναρξης

14:45

Σάββατο

7 Μαρτίου 2009

1ος – 4ος γύρος

15:00

Κυριακή

8 Μαρτίου 2009

5ος – 7ος γύρος

10:00

Κυριακή

8 Μαρτίου 2009

Τελετή Λήξης-Απονομές επάθλων

14:30

8.ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:  Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης.

  

9.ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οι Διαιτητές των Αγώνων, σύμφωνα με την πρόταση των διοργανωτών, που έγινε πλήρως αποδεκτή από την ΤΕΔ Κρήτης, θα είναι οι εξής:

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (Επικεφαλής Διαιτησίας),
Ζαχάριεβ Ζαχάρι,
Αγναντής Δημήτριος,
Γασπαράκης Γιώργος,
Ζουρμπάκη Μαρία,
Κατζουράκης Παύλος,
Λιοδάκης Νεκτάριος,
Ναούμ Γιώργος,
Πετρόπουλος Παύλος,
Τσαρουχά Ανέλια και
Χριστοδουλάκης Στέφανος.

10.ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο Ατομικό Σχολικό πρωτάθλημα ισχύουν τα εξής:.
     Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
(γ). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(δ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(ε). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.

11.ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: Οι θέσεις πρόκρισης των μαθητών και μαθητριών για τους Παγκρήτιους Ατομικούς Σχολικούς Αγώνες, είναι από κάθε τάξη τα 9 (εννέα) πρώτα αγόρια και τα 3 (τρία) πρώτα κορίτσια. Αν δεν υπάρχουν τρία κορίτσια αναπληρώνονται από αγόρια.
Οι Παγκρήτιοι Σχολικοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Ρέθυμνο, στις 14 και 15 Μαρτίου 2009, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Σπίτι του Πολιτισμού, στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης και στις ισόγειες αίθουσες του Α΄ Δημοτικού Σχολείου (Τούρκικου). Οι χώροι βρίσκονται επί της νέας κεντρικής  πλατείας στην παλιά πόλη.
 
12. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΕΝΩΝ: Για να αποφευχθούν ελλείψεις συμμετοχών στους Παγκρήτιους Σχολικούς του Ρεθύμνου οι προκριθέντες ανά τάξη (τα πρώτα 9 αγόρια και 3 κορίτσια και επιπλέον 2 αγόρια και 1 κορίτσι επιλαχόντες) θα δηλώσουν, σε σχετική κατάσταση, μετά τη λήξη των αγώνων την αρχική πρόθεση τους να συμμετέχουν  στους Παγκρήτιους Σχολικούς. Η κατάσταση αυτή θα είναι η τελική βαθμολογική σειρά, στην οποία οι μαθητές, -ήτριες θα δηλώνουν θετικά. Οι επιλαχόντες θα δηλώνουν και δικό τους τηλέφωνο, σταθερό και κινητό, για να ειδοποιηθούν από κάποιο υπεύθυνο, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής, -ήτρια από τους προκριμένους, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, οπότε θα μπορούν να αγωνιστούν αυτοί στη θέση τους.    

13.ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:  Όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα. Κύπελλα θα πάρουν ο 1ος νικητής και η 1η νικήτρια  κάθε κατηγορίας. Μετάλλια θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες.

14.ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:  Για τους αθλητές και αθλήτριες του Νομού Ρεθύμνης  θα διατεθεί λεωφορείο έως τον χώρο των αγώνων (από Ρέθυμνο, στις 12.30 μ.μ. έξω από το Lidl Ρεθύμνου) για το Σάββατο 7/3/08 και επιστροφή την Κυριακή 8/3/08 μετά τη λήξη των αγώνων.
Η μετακίνηση θα είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές-παίκτες, ενώ οι συνοδοί θα καταβάλουν συμβολικό αντίτιμο 5 €.
Δήλωση ενδιαφέροντος το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 4/3/2009.
Ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός επιβατών για τη διάθεση λεωφορείου: 25 άτομα

15.ΔΙΑΜΟΝΗ:
Η διαμονή, για τους εκτός Χανίων και όσους άλλους επιθυμούν, θα γίνει στο ξενοδοχείο Creta Paradise, στο Γεράνι, δίπλα στο χώρο των αγώνων. .
Η τιμή διανυκτέρευσης με πρωινό  είναι 30 Ευρώ κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο. Η διαθεσιμότητα σε δωμάτια είναι υπερεπαρκής και μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή.

Όσοι ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο πρέπει να ενημερώσουν με φαξ ή e-mail μέχρι την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 (φαξ 28210-74144, e-mail: [email protected]), με την ταυτόχρονη κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον λογαριασμό ΕΤΕ 494/296016-82.

Πληροφορίες και δηλ. συμμετοχής στα τηλέφωνα:
2821055088 (Τηλ Σωματείου),
6973323257 (Εμμανουήλ Παπαδογιάννης),
6948510410 (Λιοδάκης Νεκτάριος)  και
6976-600941 (Ναούμ Γεώργιος)

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στεφανάτος Χαράλαμπος                                          Βαρβεράκης Κώστας