ΦΦρ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Με ανάμικτα συναισθήματα οι εμφανίσεις των Νέων σκακιστών μας!


Από τις 14 έως τις 25 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν στο Herseg Novig του Μαυροβουνίου τα Πανευρωπαϊκά Νεανικά Πρωταθλήματα. Την Ελλάδα εκπροσωπούσαν 27 αθλητές ενώ χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη Χανιωτών αθλητών παρά τις προσκλήσεις που δέχτηκαν η Τσαρουχά Μαριάνθη, και ο Γιάννης Καλογερής. Τα υψηλά παράβολα οι υποχρεωτικές διαμονές σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία και η «πενιχρή» βοήθεια της ΕΣΟ ανεβάζουν πολύ το κόστος συμμετοχής με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές φορές πρωταθλητές μας να απέχουν από τέτοιες διοργανώσεις. «Επί της σκακιέρας» τώρα με ανάμικτα συναισθήματα χαρακτηρίστηκαν οι αποδόσεις των αθλητών μας. Αρκετά πλασαρίσματα κοντά στην 10η θέση από αθλητές που εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές διεθνείς διοργανώσεις που διεξήχθησαν το Καλοκαίρι στην Ελλάδα και βοήθησαν τους παίκτες μας να είναι έτοιμοι αγωνιστικά αλλά και πολλές κακές επιδόσεις από αρκετούς παίκτες, πάντως για άλλη μια φορά η Ελληνική αποστολή στερήθηκε του οποιοδήποτε μεταλλίου. Την Ελληνική αποστολή συνόδευαν οι προπονητές Τσαρουχάς Βασίλης και Παύλος Γκέσος.
Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών είχαμε μέτριες επιδόσεις με τον Λαδόπουλο Δ. να παίρνει την 42η θέση με 5 βαθμούς και τον Παυλίδη Π. με 2 βαθμούς να είναι στην 118η θέση. Την 1η θέση πήρε ο Ali Marandi από την Τουρκία.
Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών συμμετείχε ο Ρεθυμνιώτης αθλητής του Κύδωνα Τζουγανάκης Παντελής, ο οποίος μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στην συνέχεια ανέκαμψε και με τρεις απανωτές νίκες στους τρεις τελευταίους γύρους πήρε την 12η θέση. Την 1η θέση κατέκτησε ο Κ. Μπερμπάτοβ από την Βουλγαρία.
Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών παρά το καλό ξεκίνημα του Γαλόπουλου και του Μαλαματά στην συνέχεια κολλήσανε με αποτέλεσμα να κάνουν 4,5 βαθμούς μαζί με τον Σκουλάκη και να παίρνουν την 52, 51 και 55η θέση αντίστοιχα, ο Γούλιαρος Αλ. με 3 βαθμούς πήρε την 96η θέση. Την 1η θέση με 7,5 β. πήρε ο Ivan Bukavshin από την Ρωσία.
Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών εδώ είχαμε το μεγάλο αστέρι της Ουκρανίας τον Nyzhnuk Illia ο οποίος αν και είναι κάτω των 12 ετών προτίμησε να παίξει σε μία πολύ μεγαλύτερη κατηγορία και επιβραβεύτηκε! Ο Illia πήρε την 1η θέση με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες έχοντας διαφορά 1,5 βαθμό από τον επόμενο αθλητή!! Ο Αντ. Παυλίδης πάλευε σε όλη την διάρκεια στα πρώτα τραπέζια, ισοβάθμησε τελικά στην 2η θέση με τα κριτήρια όμως κατετάγη 10ος . Ο Αγγελής Ν. με 5,5 β. ήταν 33ος , ο Καφώρος Δ. με 5 β. 38ος , ο Κετσετζής Γ. και ο Σεμπάστιαν Φ. με 4.5 48ος και 66ος αντίστοιχα, ο Ν. Γαλόπουλος με 4 β. 77ος ο Δ. Μπαλόκας και ο Κων/νίδης Λ. με 3 β. 95ος και 99ος αντίστοιχα.
Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών ο Παυλίδης Αν. με 6 β. πήρε την 13η θέση και ο Χωματίδης Π. με 4 β. την 51η θέση. 1ος κατετάγη ο Vila Gazquez Xavier από την Ισπανία με 7 βαθμούς.
Στις κατηγορίες κοριτσιών τώρα στην μικρότερη κατηγορία κάτω των 10 ετών δεν είχαμε εκπροσώπηση ενώ στην κατηγορία κάτω των 12 ετών είχαμε μέτριες επιδόσεις με την Δ. Σερεφίδου να παίρνει την 29η θέση με 5 β. την Παπαθανασίου Ελ. Με 4,5 β. να παίρνει την 41η θέση και την Καφόρου Μυρτώ με 3 β. την 70η θέση. Την 1η θέση πήρε η An. Styazhkina από την Ρωσία με 8 βαθμούς.
Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών η Αγγ. Παπαθανασίου με 6 βαθμούς πήρε την 10η θέση, η Βάτκαλη Δ. με 5 βαθμούς την 26η θέση και η Ανδρώνη Κων/να με 4,5 β. την 43η θέση. 1η θέση για την Arabidze M. από την Γεωργία.
Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών η Μανελίδου Μαρία πήρε την 10η θέση με 6 β. και η Ιορδανίδου Ζ. με 5 β. την 26η θέση. Την 1η θέση πήρε η Paikidze N. από την Γεωργία με 7,5 βαθμούς.
Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών η Παυλίδου Κ. πήρε την 11η θέση με 5,5 β. και η Αγγελή Ελ. Με 3 β. την 50η θέση 1η η Nemcova K. από την Τσεχία με 7,5 βαθμούς.


Επίσημη ιστοσελίδα