ΦΦρ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

Γενική φωτογραφία από τον χώρο αγώνων
Αθλητές και η προπονήτρια από την αποστολή της ΣΑΧ


Χριστοδουλάκη Τόνια και Μαθιουλάκη Ιωάννα Πρωταθλήτριες Ελλάδος!
Βοζινάκη Ανθή, Τσιχλής Χρήστος, Μαρκάκη Σοφία Αργυρό μετάλλιο
Χόνδρου Ειρήνη, Βρανά Ειρήνη και Καλογερής Γιάννης Χάλκινο μετάλλιο!


 
Χριστοδουλάκη Τόνια
 

 

  Με δύο «Χρυσές» επιτυχίες ολοκληρώθηκαν την Μ. Δευτέρα οι αγώνες του Πανελλήνιου Μαθητικού Πρωταθλήματος. Η Χριστοδουλάκη Τόνια μαθήτρια της Γ΄ τάξης στο Γυμνάσιο Χρυσοπηγής και αθλήτρια της ΣΑΧ αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος επαναλαμβάνοντας έτσι την επιτυχία που είχε και στην ΣΤ΄ Δημοτικού, επίσης στην κατηγορία Νηπίων η Μαθιουλάκη Ιωάννα από το 5ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου και αθλήτρια του ΣΚΟΡ πήρε την 1η θέση στην κατηγορία της. Άλλα έξι παιδιά από την Κρήτη ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας θέσεις μέσα την 1η τριάδα. Οι αγώνες που διεξήχθησαν στο Πόρτο Καρά της Χαλκιδικής σημείωσαν ρεκόρ συμμετοχής με 773 μαθητές να αγωνίζονται σε όλες τις κατηγορίες. Από την Κρήτη συμμετείχαν 65 μαθητές ενώ «φτωχότερη» ήταν η συγκομιδή των μεταλλίων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Αναλυτικά η βαθμολογία των Χανιωτών μαθητών ανά κατηγορία έχει ως εξής:

Νήπια: Διπλή επιτυχία είχαμε στην κατηγορία κοριτσιών, συγκεκριμέννα η Μαθιουλάκη Ιωάννα (5ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου - ΣΚΟΡ) πήρε την 1η θέση με 6 βαθμούς ενώ στο βάθρο ανέβηκε και η Χόνδρου Ειρήνη (Ζουζουνάκια Ηρακλείου - ΣΑ Χερσοννήσου) που με 5 βαθμούς αναδείχτηκε 3ο κορίτσι, η Στρατήγη Ιωάννα (Δημιουργία Ηρακλείου) και η Παπαδαντωνάκη Ειρήνη (Νέα Κυδωνία) πήραν την 9η και 10η θέση αντίστοιχα. Ο Γιώργος Σχοινοπλοκάκης από το 3ο Κισάμου έκανε την καλύτερη εμφάνιση στα αγόρια παίρνοντας την 5η θέση με 6 βαθμούς. 7ος ο Κωνστανταράκης Ανδρέας από το 31ο Χανίων με 5,5 βαθμούς, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Λιοδάκης Φίλιππας (Νέας Κυδωνίας) που αν και προνήπια πήρε την 11η θέση με 5 βαθμούς. Ο Μαρκουλάκης Ευτύχης (1ο Χανίων) και ο Παντελάκης Χαράλαμπος (31ο Χανίων) με 4,5 βαθμούς πήραν την 18η και 20η θέση αντίστοιχα, ο Βρυννάς Ηλίας (54ο Ηρακλείου) 4 βαθμούς και 25η θέση.

Α΄ Δημοτικού: Στην κατηγορία αυτή ξεχώρισε η παρουσία του Στέλιου Πετράκη (8ο Χανίων - ΣΑΧ) ο οποίος ξεκίνησε τους αγώνες με 6 στα 6! Το άγχος μπορεί να «βάραινε» στη συνέχεια τους αγώνες ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με 7 βαθμούς και ισοβαθμώντας στην 3η θέση. H πολύ καλή του παρουσία και θέση ανταμείβει την σημαντική του προσπάθεια που έκανε όλη την χρονιά. Στην ίδια κατηγορία η Βοζινάκη Ανθή (9ο Χανίων - ΣΑΧ) πάλεψε μέχρι τον τελευταίο γύρο για την διάκριση, η τελική της βαθμολογία με 5 βαθμούς και 2η θέση στα κορίτσια αλλά και η γενικότερη παρουσία της δείχνει ότι με την συνέχιση των προσπαθειών της θα έχει μία πολύ σημαντική παρουσία στο χώρο του σκακιού. Ο Πισσαδάκης Δημήτρης (13ο Χανίων) με 6 βαθμούς πήρε την 11η θέση, ο Αλευράκης Μιχάλης (15ο Χανίων) και ο Κωνστανταράκης Αντώνης (13ο Χανίων) με 5 βαθμούς πήραν την 16η και 18η θέση αντίστοιχα ενώ ο Μαράκης Μιχάλης (10ο Χανίων) με 4 βαθμούς πήρε την 27η θέση.

Β΄ Δημοτικού: Πολύ καλή εμφάνιση και 2η θέση στην γενική βαθμολογία από τον Τσιχλή Χρήστο (1ο Αγ. Νικολάου - ΛΑΤΩ), ο οποίος μάλιστα προηγούταν μέχρι τον τελευταίο γύρο στην βαθμολογία, η επιτυχία αυτή είναι σημαντική και για την σύλλογο του Αγ. Νικολάου μιας και για πρώτη φορά βλέπουμε τόσο καλή παρουσία. Καλή εμφάνιση είχαμε και από τον Θεοδώρου Νικόλα (Ατσιπόπουλο - ΣΚΟΡ) ο οποίος αν και ξεκίνησε φέτος τα μαθήματα σκακιού είχε μία σταθερή καλή παρουσία σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε οι 6,5 βαθμοί και η 6η θέση που πήρε ανταμείβουν τις προσπάθειές του. Οι καλές εμφανίσεις σ' αυτήν την κατηγορία συνεχίστηκαν με τον Παπαδαντωνάκη Αντώνη (2ο Ν. Κυδωνίας) που με 6 βαθμούς πήρε την 8η θέση. Ο Ανδρέου Μιχάλης (5ο Χανίων) με 5 βαθμούς ήρθε 22ος, ο Μαθιουλάκης Γιώργος με 5 βαθμούς ήταν 28ος, η Φιλοξένη Δανάη (8ο Χανίων) με 4,5 βαθμούς ήταν 4η στα κορίτσια, ο Σταυριδάκης Γιώργος και ο Καλυκάκης Νίκος (Χρυσοπηγής) με 3 βαθμούς πήραν την 39η και 50η θέση αντίστοιχα και η Κουλάκη Άννα με 1,5 βαθμό ήταν 15η.

Γ΄ Δημοτικού: Ο Αργύρης Παπαδόπουλος (7ο Χανίων) μας έχει συνηθίσει σε επιτυχίες και 1ες θέσεις σε παρόμοιους αγώνες και γι' αυτό μπορεί να έκανε 7 βαθμούς και να ισοβάθμησε στην 3η θέση αλλά σίγουρα μας μένει και μία «πικρή γεύση» ότι μπορούσε και καλύτερα. Πολύ καλή εμφάνιση από την Ειρήνη Βρανά (15ο Χανίων) που με 5,5 βαθμούς πήρε την 3η θέση στα κορίτσια. Ο Αναγνωστάκης Χαράλαμπος (5ο Ρεθύμνου) με 5,5 βαθμούς πήρε την 22η θέση. Ο Καλογεράκης Γιώργος (15ο Χανίων) και η Γαγάνη Εύα (5ο Ρεθύμνου) με 4 βαθμούς πήραν την 50η θέση και την 10η θέση στα κορίτσια, από 3,5 βαθμούς η Καστρινάκη Μαίρη (1ο Χανίων) και ο Αλευράκης Δημήτρης (15ο Χανίων) που πήραν την 11η θέση και 56η αντίστοιχα, και τέλος η Δρουδάκη Αγγελική με 2 βαθμούς πήρε την 16η θέση.

Δ΄ Δημοτικού: Κάτι αντίστοιχο που γράψαμε για τον Παπαδόπουλο ισχύει και σε αυτήν την κατηγορία με «πρωταγωνιστή» όμως τον Γιάννη Καλογερή (9ο Χανίων) ο οποίος με 7,5 βαθμούς ισοβάθμησε στην 1η θέση έχοντας όμως χειρότερα κριτήρια πήρε την 3η θέση. Ο Σχοινοπλοκάκης Κων/νος (3ο Κισάμου) με 5,5 βαθμούς πήρε την 21η θέση, ο Τριανταφυλλίδης Χρήστος (9ο Χανίων) με 4 βαθμούς την 43η θέση, ο Στεφανάκης Λευτέρης (2ο Ρεθύμνου) με 3,5 βαθμούς ήρθε 59ος και ο Πιρπινάκης Γιάννης (13ο Χανίων) με 3 βαθμούς ήταν 66ος.

Ε΄ Δημοτικού: Μία από τις πιο δύσκολες τάξεις στην κατηγορία των κοριτσιών μιας και συμμετέχουν πολλές αξιόλογες αθλήτριες και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την επιτυχία της Μαρκάκης Σοφίας (17ο Χανίων) η οποία με 7 βαθμούς πήρε την 2η θέση στα κορίτσια. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Χατζάκη Παναγιώτη (13ο Χανίων) ο οποίος ξεπέρασε την απόδοσή του σε σχέση με το Παγκρήτιο και με 6,5 βαθμούς πήρε την 8η θέση ενώ αμέσως μετά στην 9η θέση βγήκε ο Σπύρος Ναούμ (9ο Χανίων) με 6 βαθμούς. 5,5 βαθμούς και 18η θέση πήρε ο Παπαμιχελάκης Παναγιώτης (20ο Χανίων) και από 5 βαθμούς είχαν ο Αποστολάκης Αντώνης (3ο Ρεθύμνου) και ο Γαγάνης Λευτέρης (3ο Ρεθύμνου) που πήραν την 29η και 50η θέση αντίστοιχα.Τέλος η Γαλανάκη Αγγελική (4ο Αγ. Νικολάου) με 3 βαθμούς ήταν 18η στα κορίτσια.

ΣΤ΄ Δημοτικού: Μία απρόσμενη ήττα στο ξεκίνημα των αγώνων στέρησε την δυνατότητα στον Λιοδάκη Κων/νο (1ο Ν. Κυδωνίας) να διεκδικήσει την 1η θέση τερμάτισε με 7,5 βαθμούς ισοβάθμησε στην 2η θέση με τα κριτήρια όμως πήρε την 4η θέση. Η Μαρκάτου Μαριλένα (Νεροκούρου) με 5 βαθμούς πήρε την 7η θέση στα κορίτσια ενώ ο Μανολακάκης Μανόλης (2ο Κισάμου) με τους ίδιους βαθμούς πήρε την 32η θέση. Ο Βρέντζος Θεόφιλος (41ο Ηρακλείου) και ο Καλυκάκης Στράτος (Χρυσοπηγή) με 4,5 βαθμούς πήραν την 41η και 42η θέση αντίστοιχα, ο Βίσμπας Δημήτρης (Στέρνες) με 4 βαθμούς 52ος, η Μανιουδάκη Ευαγγελία (9ο Χανίων) με 3,5 βαθμούς 17η, ο Τσιχλής Γιάννης (1ο Αγ. Νικολάου) 3,5 βαθμούς και 63ος, η Βουρβαχάκη Μαρία (15ο Ηρακλείου) με 3 βαθμούς 17η, η Παπαδομανωλάκη Ελπίδα (Χωραφάκια) με 2 βαθμούς 18η, η Τρακάδα Άννα (Χωραφάκια) με 1 βαθμό 19η και ο Βέρδος Γιάννης (Χωραφάκια) 80ος .

Α΄ Γυμνασίου: Καλή εμφάνιση από τον Μπατάκη Κωνσταντίνο (5ο Γυμν. Χανίων) που με 6 βαθμούς πήρε την 8η θέση.

Β΄ Γυμνασίου: Ο Στέλιος Κολομβάκης (Παγκρήτιο Ηρακλείου) έκανε 5,5 βαθμούς και πήρε την 18η θέση ενώ ο Νίκος Πιρπινάκης (6ο Χανίων) με 3,5 βαθμούς πήρε την 34η θέση.

Γ΄ Γυμνασίου: Εδώ όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα η Χριστοδουλάκη Τόνια (Χρυσοπηγή Χανίων) κατέκτησε την 1η θέση με 5,5 βαθμούς.

Λύκεια: Με 5,5 βαθμούς ο Νίκος Στεφανάτος πήρε την 19η θέση, η Βουρβαχάκη Κάρμεν με 3 βαθμούς πήρε την 8η θέση και η Παπαθανασίου Φωτεινή με 3 βαθμούς πήρε την 9η θέση.