ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ 2008


ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ

Γενική άποψη απο τους αγώνες

Συμμετοχή ρεκόρ και άψογες συνθήκες διοργάνωσης στο Δήμο Πλατανιά!

Ρεκόρ σημείωσαν οι φετινές συμμετοχές που έφτασαν στις 350 στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δυτικής Κρήτης, το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαρτίου στον άνετο χώρο του ξενοδοχείου CALDERA BEACH στον Πλατανιά, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη.
Το Πρωτάθλημα διοργάνωσαν ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, ενώ συνδιοργανωτές ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης. Για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν πολύτιμη η συμβολή των χορηγών της εκδήλωσης - ο Όμιλος Ξενοδοχείων CALDERA της εταιρίας Ε. Κρομμυδάκης Α.Ε. και το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Στους αγώνες αναμέτρησαν τις δυνάμεις τους μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια στα Χανιά, Ρέθυμνο, Καστέλι, Παλαιόχωρα, Κουντούρα, Πλατανιά, Μάλεμε, Γεράνι, Νέα Κυδωνία, Φρε, Νιό Χωριό, Μουρνιές, Κουνουπιδιανά, Χρυσοπηγή, Νεροκούρου, Σούδα και άλλα.

Παρά τη μεγάλη συμμετοχή, η εμπειρία των ανθρώπων της Σ.Α.Χ. που φρόντισαν την κάθε λεπτομέρεια αποτέλεσε εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, ενώ ο χώρος του ξενοδοχείου CALDERA BEACH ήταν ιδανικός για τέτοιου είδους αγώνες και συντέλεσε στην άψογη διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Στην τελετή λήξης των αγώνων παραβρέθηκαν και βράβευσαν τους νικητές ο Βουλευτής Χανίων κ. Νικηφοράκης Στέλιος, ο Νομάρχης Χανίων κ. Αρχοντάκης Γρηγόρης, ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Δασκαλάκης Νίκος και ο Νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων κ. Φραγκάκης Μανώλης οι οποίοι τόνισαν στην ομιλία τους τον σημαντικό ρόλο που παίζει το σκάκι στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών με την ανάπτυξη της λογικής και της μνήμης, όπως επίσης και στην καλλιέργεια σημαντικών πνευματικών αξιών, γεγονός που δίνει στο άθλημα μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική αξία.
Επίσης, εκ μέρους της ΣΑΧ, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παπαδογιάννης Μανόλης απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον Νομάρχη Χανίων κ. Αρχοντάκη Γρηγόρη, στο Δήμαρχο Πλατανιά κ. Τσαγκαράκη Γιώργο και στον πρώην Διευθυντή του 2 ου Δημ. Σχ. Χανίων κ. Μουντάκη Μιχάλη για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού.
Σε επίπεδο συλλόγων οι σκακιστές της ΣΑΧ - ΟΤΕ ήταν για άλλη μια φορά οι πρωταγωνιστές των αγώνων, μιας και σε σύνολο 21 πρώτων θέσεων κατέκτησαν τις δώδεκα, τέσσερις κατέκτησαν οι αθλητές του ΑΟ ΚΥΔΩΝ, τρεις η ομάδα του ΣΚΟΡ, μία ο ΟΦΣΧ, και μία ο ΟΑΧ. Από τους 113 συνολικά σκακιστές που προκρίθηκαν στο Παγκρήτιο Σχολικό Πρωτάθλημα οι θέσεις είχαν ως εξής: ΣΑΧ 49, ΚΥΔΩΝ 18, ΟΦΣΧ 10, ΟΤΕ 9, ΣΚΟΡ 9, ΟΑΧ 8, ΚΙΣΣΑΜΟΣ 4 και 6 από διάφορα σχολεία.

Αναλυτικά οι πίνακες βαθμολογίας ανά τάξη.

 

Προηγούμενες διοργανώσεις.
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005.
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2006
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2007