ΦΦρ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

 


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΑΟ ΛΑΤΩ!

 
   


Τελικός κυπέλλου Κρήτης
ΣΟΗ - ΛΑΤΩ 1,5 - 2,5

Στον τελικό που έγινε την Κυριακή 11 Μαΐου 2008 στο Ηράκλειο στην έδρα του ΣΟΗ, ο ΑΟ ΛΑΤΩ λίγες μέρες μετά τον άτυχο υποβιβασμό του στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, στέφθηκε Κυπελλούχος Κρήτης για δεύτερη φορά στην ιστορία του, επικρατώντας του ΣΟΗ που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική κατηγορία, με 2.5-1.5. Στον τελικό η ομάδα του Αγίου Νικολάου είχε φθάσει και το 2006.
Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα: Λυριντζάκης Τ.- Τσιλίδης Αλεξ. 0.5-0.5, Παντελιάς Μ. - Παππάς Κ. 0-1, Λιανάς Γ. - Νίχλος Αντ.1-0 και Παπανικολόπουλος Μ. - Δεσποτάκης Βασίλης 0-1. Μέσος όρος ELO ΣΟΗ 2023, μέσος όρος ELO ΑΟ ΛΑΤΩ 1877.
Πρώτος, χωρίς να δεχθεί πίεση, νίκησε ο Κώστας Παππάς τον Μ. Παντελιά στην 2η σκακιέρα. Οι παίκτες του ΣΟΗ στην συνέχεια, ισοφάρισαν τον αγώνα ύστερα από μια τρίωρη μάχη του Γ. Λιανά και του Αντ. Νίχλου που έληξε με νίκη του πρώτου. Ακολούθησε μια καθαρή νίκη του Βασίλη Δεσποτάκη επί του Μ. Παπανικολόπουλου στην 4η σκακιέρα ενώ στην πρώτη που θα έκρινε και το αποτέλεσμα, έπαιζαν ο Τίμης Λυριντζάκης με τον Αλέξανδρο Τσιλίδη του ΛΑΤΩ. Και οι δύο ήταν σε πίεση χρόνου με ελαφρώς καλύτερο τον Λυριντζάκη όταν ο Τσιλίδης (ξανα)ζήτησε ισοπαλία. Ο πολύ έμπειρος Λυριντζάκης εξετάζοντας την θέση και βλέποντας και τον χρόνο και ενώ η ομάδα του έχανε, προς έκπληξη όλων δέχθηκε την πρόταση που έδωσε την νίκη και το Κύπελλο στην ομάδα του Αγίου Νικολάου!
Ο αγώνας έγινε στην έδρα του ΣΟΗ σε ένα πολύ φιλικό κλίμα και με πολύ ζεστή φιλοξενία από τους οικοδεσπότες.

Ο Τσιλίδης περιμένει, ο Λυριντζάκης ετοιμάζεται Ο Παντελιάς τελείωσε τα προκαταρκτικά. Ο Παππάς ακόμη γράφει...
Το παιχνίδι ξεκινά. Αριστερά ο Αντ. Νίχλος, δεξιά ο Γ. Λιανάς Παπανικολόπουλος (αριστ) εναντίον Δεσποτάκη (δεξιά)

 


Ξεκίνησαν την Κυριακή 23 Μαρτίου οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος. Στον όμιλο Κρήτης συμμετέχουν 16 ομάδες και τα αποτελέσματα της 1ης - 3ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:


Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ - Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ ½ - 3½
Ο.Α.Χ. - Ο.Φ.Σ.Χ. 2 - 2 (Προκρίνεται ο Ο.Α.Χ.)
Ο.Τ.Ε. ΧΑΝΙΩΝ - ΣΚ.Ο.Ρ. 0 - 4
Α.Ο. ΛΑΤΩ - Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΣ 3½ - ½
Ο.Φ.Η. - Ο.Φ.Η. 2000 3 - 1
Ο.Α.Α.Η. - Σ.Α.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 4 - 0
ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ - Σ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1½ - 2½
Ε.Γ.Ο.Η. - ΣΚ.ΑΚ.ΓΑΖΙΟΥ 2-2*
* Μετά την απόσυρση της ένστασης του Γαζίου προκρίθηκε η ομάδα της ΕΓΟΗ. Διαβάστε παρακάτω την έκθεση της ΕΣΣΚ σχετικά με το γεγονός.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΓΥΡΟΥ (Κυριακή 30 Μαρτίου)
 
Σ.Α.Χ - ΟΑΧ 2-2 (Προκρίνεται ο Ο.Α.Χ.)
ΣΚ.Ο.Ρ. - Ο.Α.Α.Η. 3-1
Σ.Ο.Η. - ΟΦΗ 3-1
ΛΑΤΩ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Ε.Γ.Ο.Η 3,5-0,5

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΓΥΡΟΥ (Κυριακή 13 Απριλίου)

1
ΟΑΧ - Σ.Ο.Η 2-0 (προκρίνεται ο ΣΟΗ)
2
ΣΚ.Ο.Ρ. - ΛΑΤΩ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1,5 - 2,5

 


Σχετικά με την ένσταση του Γαζίου, στο ματς Κυπέλλου «Ε.Γ.Ο.Η. - ΓΑΖΙ» έχουμε να ενημερώσουμε τα εξής:

Ο αρχηγός της ομάδας του Γαζίου κ.Καδιάνης έκανε ένσταση εναντίον της απόφασης του Διαιτητή κ.Παπανδρέου να διατηρήσει το τελικό σκορ 2-2 (προκρινόταν η ομάδα του ΕΓΟΗ, λόγω κριτήριου Βερολίνου), γιατί ο σκακιστής της πρώτης σκακιέρας του ΕΓΟΗ, ο οποίος τελικά κέρδισε, δεν μηδενίστηκε όταν χτύπησε το κινητό του και ο ίδιος το σήκωσε και απάντησε, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αν μηδενιζόταν ο παίχτης του ΕΓΟΗ, το τελικό σκορ θα ήταν 3-1. Ο ίδιος ο διαιτητής έγραψε στο Φ.Α. ότι είχε ειδοποιηθεί από τον παίχτη, λόγω σοβαρού οικογενειακού ζητήματος, και του επέτρεψε να έχει το κινητό μαζί του..
Η ένσταση του Γαζίου θα έπρεπε να εκδικαστεί από την Επιτροπή Ενστάσεων της ΕΣΣΚ, η οποία όμως δεν είχε συγκροτηθεί πριν την έναρξη των αγώνων. Αρμόδια πλέον επιτροπή θα ήταν η Επιτροπή Ενστάσεων της ΚΕΔ. Για λόγους λοιπόν τυπικούς, πρακτικούς και δεοντολογίας το Γάζι απέσυρε την ένσταση του, επιμένοντας παρ' όλα αυτά ότι ο Διαιτητής, κάνοντας σαφή παραβίαση κανονισμών, ενήργησε αντιδεοντολογικά και στην ουσία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Μετά την απόσυρση της ένστασης του Γαζίου ο Ε.Γ.Ο.Η. προκρίνεται και συμμετέχει κανονικά στην κλήρωση του Β΄ Γύρου.
Στα πλαίσια αποφυγής και άλλων τέτοιων κρουσμάτων η ΕΣΣΚ θα ανακοινώσει άμεσα, σε 2-3 μέρες, τα μέλη της Επιτροπής Ενστάσεων που θα δημιουργηθεί για να ενεργεί αρμοδίως, σε παρόμοια περίπτωση.
Παράλληλα η ΤΕΔ εξετάζει πλέον σοβαρά τον ορισμό των διαιτητών των συναντήσεων, οι οποίοι δεν θα ανήκουν στις ίδιες τις ομάδες που διαιτητεύουν και θα είναι πιο αμερόληπτοι..

  ............ Ο Πρόεδρος ...................................................................................................Ο Γραμματέας

 

.......Στεφανάτος Χαράλαμπος .............................................................................. Βαρβεράκης Κωνστατίνος