Καλοκαιρινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις - Δήμος Χανίων - Σ.Α.Χ.


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ-ΣΑΧ


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

12ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης
ΔΗ.Π.Ε.Χ., ΣΑΧ

Τα θερινά σκακιστικά προγράμματα που διοργανώνει η ΔΗ.Π.Ε.Χ. σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων αποτελούν τον πόλο έλξης των φίλων του σκακιού μιας και η λειτουργία τους για 12η συνεχή χρονιά και η ποικιλία των εκδηλώσεων τα έχει καθιερώσει σαν τα πιο πετυχημένα προγράμματα του Καλοκαιριού.
Οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις, που περιελάμβαναν τα καθιερωμένα πλέον προγράμματα εκμάθησης σκακιού στην Παιδική Εφηβική βιβλιοθήκη, καθημερινή λειτουργία του υπαίθριου χώρου στο Δημοτικό κήπο, το πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού και τις παρουσιάσεις από την εξέλιξη και την πολυσύνθετη ομορφιά του σκακιού κάθε Τετάρτη βράδυ στο χώρο του Δημοτικού κήπου προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των φίλων του σκακιού κάθε ηλικίας.
Είναι γεγονός ότι η Παιδική Εφηβική βιβλιοθήκη του δήμου μας αποτελεί μια πηγή γνώσης και πνευματικής εξάσκησης για τα μικρά παιδιά προσφέροντάς τους καινούργια ερεθίσματα, και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι η λειτουργία παράλληλων εκδηλώσεων, όπως είναι τα προγράμματα σκακιού, βοηθούν έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό παιδιών να έρθουν σε επαφή με τη βιβλιοθήκη της πόλης μας, Στον όμορφο αυτό χώρο οι προπονητές της ΣΑΧ είχαν την ευκαιρία να φέρουν σε μια πρώτη επαφή το πνευματικό αυτό άθλημα με τα παιδιά και να τους διδάξουν ορισμένα από τα μυστικά του ανεξάντλητου αυτού παιχνιδιού.
Με το κλείσιμο των μαθημάτων που διήρκεσαν από τις 25 Ιουνίου έως και τις 30 Αυγούστου διοργανώθηκαν πρωταθλήματα στα οποία είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν τον κύκλο των μαθημάτων. Την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την λήξη των αγώνων, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βιρβιδάκης Κυριάκος ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της πνευματικής γνώσης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Π.Ε.Χ. κ. Βούρβαχης Γεώργιος ο έφορος σκακιού της ΣΑΧ κ. Λιοδάκης Νεκτάριος και η κ. Φουρναράκη Ελένη Διευθύντρια της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας η οποία μαζί με το Ι.ΚΤΕΟ Ακρωτηρίου ήταν χορηγός όλων των καλοκαιρινών σκακιστικών εκδηλώσεων. Σε όλους τους συμμετέχοντες απενεμήθησαν αναμνηστικά διπλώματα ενώ οι νικητές βραβεύθηκαν με κύπελλα και μετάλλια.
Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία έχουν ως εξής:
Α΄- Β΄ δημοτικού
1ος Ονταμπασίδης Μανόλης, 2ος Κόλιας Μάνος, 3-7ος Κουτρουλάκης Σταμάτης, Βλαχοδήμος Σεραφείμ, Σκουνάκης Γιάννης, Παπαδόσηφος Νίκος και Καραταράκης Γρηγόρης.
1ος Α΄ Δημ. Μαρκετάκης Γιάννης
1ος Νηπίων Κουτρουλάκης Νικόλας
Στην κατηγορία κοριτσιών την 1η θέση πήρε η Νικάκη Αργυρώ 2η η Ζαχαριουδάκη Βασιλική και 3η η Βολουδάκη Χαρά.
Γ΄έως και Ε΄ Δημοτικού
1ος Ονταμπασίδης ¶ρης 2ος ο Φυντριλάκης Σταύρος, και 3-4η θέση ισοβάθμησαν ο Λιονάκης Αντώνης και ο Τζανάκης Αντώνης.
1η Βουλγαράκη Δέσποινα 2η η Βρανά Ειρήνη και 3η η Μαστορακάκη Θεοδώρα. 1η Γ΄ δημ. η Ορφανουδάκη Αγάπη.

ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνάσια
1ος Δασκαλάκης Γιώργος, 2ος Ορφανουδάκης Σταύρος, 3ος Μπολανάκης Γιάννης.
1η Θεοδωράκη Διόνη, 2η Λυβιάκη Ειρήνη, 3η Μαραγκουδάκη Ελένη. 1η ΣΤ΄ Δημοτικού Καρατζά Ελίζα.
Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού
1η Χριστοδουλάκη Τόνια, 2η Μαρκάκη Σοφία 3η Τσαρουχά Μαριάνθη
1ος Παπαδόπουλος Αργύρης, 2ος Κουκουλανάκης Αλέξης, 3ος Καρνέζης Παναγιώτης.
1ος κάτω των 8 ετών Φυντριλάκης Σταύρος, 2-3ος Αλευράκης Μιχάλης – Αγγελάτος Χρήστος.
1η κάτω των 8 ετών Βοζινάκη Ανθή