ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

Σε σκακιστικό επίκεντρο τείνει να γίνει η Παλαιόχωρα με εκδηλώσεις που διαρκούν όλες τις περιόδους. Μπορεί το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά να αποτελούσε την ατραξιόν όχι μόνο της Παλαιόχωρας αλλά ολόκληρης της Ελλάδος, και τα παιδιά της περιοχής όμως δεν έμειναν παραπονεμένα.
Ο Δήμος Πελεκάνου φρόντισε για άλλη μια χρονιά να οργανώσει προγράμματα εκμάθησης που διήρκεσαν όλη την θερινή περίοδο και ολοκληρώθηκαν με την διοργάνωση Πρωταθλήματος. Τα μαθήματα αυτά αποτελούσαν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πελεκάνου στην προσπάθεια που κάνει έτσι ώστε να προσφέρει δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης στα παιδιά της περιοχής.
Στους αγώνες που διοργανώθηκαν τα παιδιά χωρίστηκαν ανά κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους και αγωνίστηκαν σε τρεις ομίλους: Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία έχουν ως εξής:
1ος όμιλος- 1ος Παπαδοκωνσταντάκης Νίκος 5 βαθμούς, 2ος Κουφιδάκης Γιώργος 4 βαθμούς στην 3η – 4η θέση ισοβάθμησαν ο Πρασιανάκης Γιώργος και ο Σαρικάκης Θανάσης με 3 βαθμούς, 1ος στην Α΄ Δημ. ο Κατσιγαράκης Αντώνης και στα Νήπια ο Τσιαδής Αργύρης. Στα κορίτσια 1η ήταν η Κουφιδάκη Μαρία, 2η η Λάπη Ίλντα και 3η η Μποτωνάκη Γεωργία, 1η στην Α΄ Δημ. η Τσισκάκη Τόνια και 1η στα Νήπια η Σαρτζετάκη ¶ννα Μαρία.
2ος όμιλος 1ος Κουφιδάκης Μπάμπης 5 βαθμοί 2ος Βλησίδης Στέλιος 4 βαθμοί 3-4ος Τατσιώνας Λυκούργος, Σαρτζετάκης Παντελής 3 β., 1ος Ε΄Δημ. Λιτσαρδάκης Σωκράτης 3½ βαθμοί. 1ος Δ΄ δημ. Παπαδοκωνσταντάκης Κων/νος 3 βαθμοί. Στα κορίτσια 1η Φουρναράκη Χρυσούλα, 2η Τατσιώνα Ειρήνη, 3η Βαρδάκη Σταυρούλα.
3ος όμιλος 1ος Φουρναράκης Λευτέρης, 2ος Βλησίδης Στέλιος, 3ος Σεργιεντάνης Νίκος. Στα κορίτσια 1η Καστρινάκη Κατερίνα, 2η Χαλμούκη Κων/να, 3η Χαλμούκη Ευτυχία.
Στην τελετή βράβευσης που ακολούθησε παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πελεκάνου κ. Ζουριδάκης Γιώργος, και οι Αντιδήμαρχοι κ. Λουράκης Αντώνης και Φιωτάκης Δημοσθένης, οι οποίοι και απένειμαν κύπελλα και μετάλλια στους νικητές, ενώ αναμνηστικά διπλώματα πήραν όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα.
Ο Δήμαρχος Πελεκάνου κ. Ζουριδάκης Γιώργος ευχαρίστησε τους γονείς και τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα, την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και τους προπονητές της κ. Τσαρουχά Κώστα και Λιανοπούλου Τόνια με την συνεργασία των οποίων υλοποιήθηκαν τα σκακιστικά προγράμματα και την Algida που ήταν χορηγός των εκδηλώσεων. Στην συνέχεια τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ομάδας μέσα από την οποία τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν πιο συχνά σε αγώνες προσφέροντάς τους πλουσιότερες εμπειρίες.
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα κέρασμα που πρόσφερε ο Δήμος σε όλους τους παρευρισκόμενους.