ΔΡΕΣΔΗ 2008

 


Η ομάδα της ΣΑΧ στη Γερμανία!


Μια πολύτιμη εμπειρία πρόκειται να αποκτήσουν οι νεαροί σκακιστές της ΣΑΧ που θα ταξιδέψουν για να λάβουν μέρος σε αγώνες στη Δρέσδη της Γερμανίας, μια πόλη γνωστή σε όλο τον κόσμο για την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά! Πρόκειται για μια διεθνή νεανική συνάντηση από τις 15 έως τις 22 Νοεμβρίου, που είναι μέρος της Σκακιστικής Ολυμπιάδας και διοργανώνεται από την Γερμανική Σκακιστική Νεολαία σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή της Σκακιστικής Ολυμπιάδας.
Η Σκακιστική Ολυμπιάδα είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο σκακιστικό χώρο και μια από τις σπουδαιότερες αθλητικές διοργανώσεις στον κόσμο με συμμετοχές από 150 χώρες της υφηλίου. Κατά τη διάρκειά της οι καλύτεροι σκακιστές του κόσμου θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις και θα αγωνιστούν για την κατάκτηση των πολύτιμων Ολυμπιακών μεταλλίων.
Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ολυμπιάδας σκακιού, 40 νέοι σκακιστές ηλικίας 16-20 ετών από 12 χώρες του κόσμου θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να την παρακολουθήσουν και να βρεθούν δίπλα στους κορυφαίους του σκακιού, παρακολουθώντας από κοντά τις παρτίδες τους!
Παράλληλα οι νεαροί σκακιστές θα ανακαλύψουν και θα μοιραστούν μεταξύ τους την ξεχωριστή κουλτούρα των ανθρώπων από διάφορα μέρη του κόσμου που συμμετέχουν. Επίσης θα λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες και θα γνωρίσουν τα πανέμορφα ιστορικά κτήρια της Δρέσδης που είναι απλωμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα.
Η ιδέα της διοργάνωσης του νεανικού καμπ παράλληλα με τη σκακιστική Ολυμπιάδα ήταν της Γερμανικής Σκακιστικής Νεολαίας και αποδέχτηκε με ενθουσιασμό μιας και δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο έως τώρα. Προσκεκλημένοι των διοργανωτών είναι 40 νέοι σκακιστές από διαφορετικές χώρες του κόσμου όπως Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Ινδία, Κένυα, Κροατία, Αυστρία, Φιλιππίνες, Ολλανδία, Σουηδία, Ουγγαρία, Νότια Αφρική Ρωσία και Αμερική. Εκτός αυτών θα λάβουν μέρος και 20 σκακιστές από τη Γερμανία, που θα ανταλλάξουν εμπειρίες με τους φιλοξενούμενους και θα τους γνωρίσουν την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής της Γερμανίας, φέρνοντάς τους σε επαφή με την καθημερινή σχολική, οικογενειακή, αθλητική και σκακιστική ζωή. Τέλος η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με ειδική βραδιά με μουσική και θεατρικές παραστάσεις.
Σίγουρα μία πολύ τιμητική πρόσκληση της Γερμανικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας προς τους νεαρούς σκακιστές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων!

Φραγκάκης Στράτος
Τσαρουχά Μενεξένια
Βερυκάκης Μανόλης