ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ 2007, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Α.Σ.Ε. ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!Με μία μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του ΑΣΕ ΟΤΕ έληξε το Πρωτάθλημα Γ΄ κατηγορίας Σκακιού που διεξήχθη στις Γούβες Ηρακλείου. Συγκεκριμένα η ομάδα του ΟΤΕ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια και εξασφάλισε έτσι την άνοδό της στη Β΄ κατηγορία. Για να το πετύχει αυτό όμως χρειάστηκε να σπάσει προηγουμένως όλα τα «κοντέρ» μιας και η πρώτη θέση επιτεύχθηκε ακριβώς στο «νήμα» του τουρνουά. Κέρδισε όλες τις αντίπαλες ομάδες με μεγάλα σκορ κάτι το οποίο πετυχαίνει για πρώτη φορά μιας και όλες οι νίκες της στις μέχρι τώρα διοργανώσεις ήταν οριακές και εξασφάλισε έτσι το πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία. Το γεγονός αυτό αποδείχτηκε και η κύρια αιτία για να πάρει το πρωτάθλημα μιας και το ισόπαλο αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής 5-5 με την ομάδα του ΟΦΣΧ ευνοούσε την ομάδα του ΟΤΕ (34 πόντοι έναντι 31,5) κατακτώντας έτσι την 1η θέση.
Για την επιτυχία αυτή σημαντικό μερίδιο είχαν οι ανδρικές σκακιέρες εκεί που συνήθως ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» της ομάδας. Ο Γκαλούνοβ Θόδωρος ενέπνεε τη σιγουριά και τη σταθερότητα που χρειαζόταν η ομάδα στην 1η σκακιέρα. Ο Αγναντής Δημήτρης στη 2η σκακιέρα πήρε πολύτιμες νίκες επί ισχυρών αντιπάλων. Ο Χριστοδουλάκης Στέφανος μπορεί στην πυροσβεστική να πρέπει να κινείται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς κάτι το οποίο φαινόταν και στις μέχρι τώρα παρτίδες του σ' αυτή τη διοργάνωση έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο παίζοντας για πρώτη φορά τρίωρες παρτίδες και με απαράμιλλη μαχητικότητά τελείωνε συνήθως τελευταίος τις παρτίδες του. Ο έταιρος πυροσβέστης Καλογεράκης Τάσος ήταν η αποκάλυψη της ομάδας, έδειξε ότι τα μαθήματα που παρακολούθησε έπιασαν τόπο και παίζοντας σταθερά και ήρεμα πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ο Σήφης Δελησπιλιόπουλος στην 5η σκακιέρα παρά το ότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες πέτυχε 2 νίκες σε τρεις αγώνες!
Για τις αναπτυξιακές σκακιέρες τις ομάδας τι να πούμε; Το γεγονός ότι όλοι πήραν χρυσό μετάλλιο καλύτερων αποτελεσμάτων στη σκακιέρα τους τα λέει όλα! Η Λιανοπούλου Τόνια στη γυναικεία σκακιέρα είχε ένα μοναδικό προνόμιο πέτυχε πέντε νίκες σε 5 αγώνες και πρόσφερε έξι βαθμούς στην ομάδα της! Η Μαρκάκη Σοφία, ο Λεμοντζόγλου Γιάννης, ο Αγναντής Αλέξανδρος και ο Αποστολάκης Στέλιος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ τέλος πολύτιμη ήταν και η προσφορά του Βερυκάκη Γιάννη και Μαρκάκη Παύλου στον αγώνα που έπαιξαν.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του ΟΤΕ Χανίων έχουν ως εξής:

1η αγωνιστική ΟΤΕ Χανίων - Γάζι Ηρακλείου 7-3
2η αγωνιστική Λιβυκός Ιεράπετρας - ΟΤΕ Χανίων 3-6,5
3η αγωνιστική ΟΤΕ Χανίων - Νέοι Ηροδότου 9-1
4η αγωνιστική ΟΤΕ Χανίων - ΟΦΗ 2000 6,5 - 3,5
5η αγωνιστική ΟΦΣΧ - ΟΤΕ Χανίων 5-5

Η βαθμολογία του τουρνουά έχει ως εξής :

 
Σύλλογος
βαθμοί
πόντοι
θέση
1
ΟΤΕ Χανίων
9
34
2
ΟΦΣΧ
9
31,5
3
Γάζι Ηρακλείου
6
24,5
4
Νέοι Ηροδότου
4
20,5
5
Λιβυκός Ιεράπετρας
2
16
6
ΟΦΗ 2000
0
16
No.

Team

Res.

Team

Αποτελέσματα 1ου Γύρου 2007/04/1 2 at 17.00

1

ΛΙΒΥΚΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

3 - 6½

ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ

2

ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ

7 - 3

ΓΑΖΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

3

ΟΦΗ 2000

3½ - 6½

ΟΦΣΧΑΝΙΩΝ

 

 

 

 

Αποτελέσματα 2ου Γύρου 2007/04/13 at 17.00

No.

Team

Res.

Team

1

ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ

4 - 6

ΟΦΣΧΑΝΙΩΝ

2

ΓΑΖΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

6 - 4

ΟΦΗ 2000

3

ΛΙΒΥΚΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

3 - 6½

ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ

 

 

 

 

Αποτελέσματα 3ου Γύρου 2007/04/14 at 09.30

No.

Team

Res.

Team

1

ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ

9 - 1

ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ

2

ΟΦΗ 2000

2 - 5

ΛΙΒΥΚΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

3

ΟΦΣΧΑΝΙΩΝ

7½ - 2½

ΓΑΖΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

 

 

 

Αποτελέσματα 4ου Γύρου 2007/04/14 at 17.30

No.

Team

Res.

Team

1

ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ

4½ - 5½

ΓΑΖΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

2

ΛΙΒΥΚΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

3 - 6½

ΟΦΣΧΑΝΙΩΝ

3

ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ

6½ - 3

ΟΦΗ 2000

 

 

 

 

Αποτελέσματα 5ου Γύρου 2007/04/15 at 09.30

No.

Team

Res.

Team

1

ΟΦΗ 2000

4 - 4½

ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ

2

ΟΦΣΧΑΝΙΩΝ

0 - 4½

ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ

3

ΓΑΖΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

7½ - 2

ΛΙΒΥΚΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣΣυμπληρωματική προκήρυξη

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (ΕΣΣΚ) προκηρύσσει το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής , Περιφέρειας Κρήτης.

2.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η ΕΣΣΚ, ο ΟΦΗ, η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ και ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΥΒΩΝ.

3.ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων ΣΚΑΚ.ΑΚΑΔ.ΓΑΖΙΟΥ, ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ, ΟΤΕ ΧΑΝΙΩΝ, Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ, ΟΦΗ 2000 και Γ.Σ.ΛΙΒΥΚΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. .

4. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

1ος ΓΥΡΟΣ

Πέμπ12/4, ώρα 17.30

ΛΙΒΥΚΟΣ - ΝΕΟΙ ΗΡΟΔ

ΟΤΕ ΧΑΝ - ΓΑΖΙ

ΟΦΗ 2000 - ΟΦΣΧ

2ος ΓΥΡΟΣ

Παρ13/4, ώρα 17.00

ΝΕΟΙ ΗΡΟΔ - ΟΦΣΧ

ΓΑΖΙ - ΟΦΗ 2000

ΛΙΒΥΚΟΣ – ΟΤΕ ΧΑΝ

3ος ΓΥΡΟΣ

Σάβ14/4, ώρα 09.30

ΟΤΕ ΧΑΝ - ΝΕΟΙ ΗΡΟΔ

ΟΦΗ 2000 - ΛΙΒΥΚΟΣ

ΟΦΣΧ - ΓΑΖΙ

 

4ος ΓΥΡΟΣ

Σάβ14/4, ώρα 17.30

ΝΕΟΙ ΗΡΟΔ - ΓΑΖΙ

ΛΙΒΥΚΟΣ - ΟΦΣΧ

ΟΤΕ ΧΑΝ - ΟΦΗ 2000

5ος ΓΥΡΟΣ

Κυρ15/4, ώρα 09.30

ΟΦΗ 2000 - ΝΕΟΙ ΗΡΟΔ

ΟΦΣΧ - ΟΤΕ ΧΑΝ

ΓΑΖΙ - ΛΙΒΥΚΟΣ

5. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες και της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής θα γίνουν στο ξενοδοχείο Magda Hotel ****( www . magdahotel . gr ), στις Γούβες Ηρακλείου.  

6. ΔΙΑΜΟΝΗ-ΤΙΜΕΣ: Οι διοργανωτές και η ΕΣΣΚ καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα διαμονής και πλήρους διατροφής για όλες τις ομάδες, εκτός Νομού Ηρακλείου, για 12 άτομα.
Αν υπάρχουν άλλα άτομα, συνοδοί-λοιποί αθλητές, θα επιβαρυνθούν με την τιμή των 25 Ευρώ, κατ' άτομο, για κάθε μέρα διαμονής, με τρία γεύματα από το μπουφέ του ξενοδοχείου.
Ειδικά για την πρώτη μέρα 12 Απριλίου οι περισσότερες ομάδες θα χρειαστεί να μείνουν, λόγω αυξημένης πληρότητας στο Magda Hotel , τη συγκεκριμένη μέρα, σε κοντινό (400-500μ) ξενοδοχείο αντίστοιχης ποιότητας ( Aphrodite Hotel **** www . aphrodite - hotel . gr ). H τιμή και σ' αυτό το ξενοδοχείο, για τυχόν συνοδούς, θα είναι η ίδια, δηλαδή 25 Ευρώ κατ' άτομο, με πλήρη διατροφή.
Η ίδια τιμή δεν ισχύει για περιπτώσεις αθλητών από ομάδες του Ηρακλείου που επιθυμούν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο, καθώς η επιδότηση του χορηγού έχει απορροφηθεί στους αθλητές και συνοδούς από άλλους Νομούς. Αν υπάρχουν λοιπόν διαθέσιμες κλίνες οι παίχτες και συνοδοί ομάδων του Ηρακλείου θα επιβαρυνθούν με την κανονική τιμή, που είναι 30 Ευρώ κατ' άτομο. με πλήρη διατροφή .
Για όλα αυτά παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των ομάδων να καταστρώσουν τις συνθέσεις των δωματίων των αποστολών τους όσο γίνεται γρηγορότερα. Παράκληση να μένουν οι αθλητές σε δίκλινα και σε τρίκλινα, σε ίδιο περίπου ποσοστό, για να μπορούν να διαμείνουν περισσότεροι αθλητές στο ξενοδοχείο των αγώνων (υπάρχουν και μεγαλύτερα δωμάτια, 4κλινα και 5κλινα για οικογένειες).
Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει την ύπαρξη δωματίων στο Magda Hotel **** , για όλες τις ομάδες, εκτός Νομού Ηρακλείου, με λογικό αριθμό συνοδών σ' αυτές. Όσο πιο γρήγορα μια ομάδα θα ανακοινώνει τον απαιτούμενο αριθμό δωματίων, σε δίκλινα και τρίκλινα, τόσο γρηγορότερα θα εξασφαλίζει τη διαμονή στο ξενοδοχείο των αγώνων. Τα ονόματα των αθλητών ανά δωμάτιο, αν γίνεται, μπορούν να σταλούν και από τώρα, όμως δεν είναι άμεσα απαραίτητο. Οπωσδήποτε όμως μια βδομάδα πριν τους αγώνες πρέπει να αποσταλούν στους διοργανωτές (φαξ 2810-831520, 2810-821029, e - mail : stefanatos @ hol . gr ).
Υπάρχει λοιπόν μια (μικρή) πιθανότητα, αν υπάρξει μεγάλος αριθμός συνοδών σε κάποια ομάδα, αυτή η ομάδα να παραμείνει στο ξενοδοχείο Aphrodite **** για όλες τις μέρες.

7. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Οι διαιτητές θα επιλεγούν από τους διοργανωτές και θα εγκριθούν από την ΤΕΔ της ΕΣΣΚ.

8. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30") χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. 

9. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων της Γ' Εθνικής κατηγορίας για το 2007 θα είναι 10μελής, και έχει ως εξής::

•  1η - 5 η σκακιέρα, γενικές σκακιέρες

•  6η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία γυναικών

•  7η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία νεανίδων (κάτω των 18 ετών ),

•  8η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία νέων-νεανίδων (κάτω των 18 ετών

•  9η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων-κορασίδων (κάτω των 16 ετών ),

•  10η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών)

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α. T . και Υγείας Αθλητή πριν την έναρξη των αγώνων.

10. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Οι μετακινήσεις των αθλητών και συνοδών από όλους τους αθλητές και συνοδούς, όλων των ομάδων, θα γίνει με δικά τους μέσα. Η ΕΣΣΚ θα καλύψει τα οδοιπορικά των ομάδων.

Τα ξενοδοχεία Magda Hotel **** και Aphrodite Hotel **** βρίσκονται στις Γούβες Ηρακλείου.
Για το Magda Hotel **** στο 152ο χλμ. της Εθνικής Οδού Χανίων-Σητείας στρίβουμε στη διασταύρωση «προς Κάτω Γούβες», περνάμε κάτω από τη γέφυρα και προχωράμε 500 περίπου μέτρα. Στο σημείο όπου βρίσκεται ένα βενζινάδικο της EKO στρίβουμε αριστερά, μετά από 100 μέτρα πάλι αριστερά και ακολουθούμε τις ταμπέλες για Magda Hotel .
Για το Aphrodite Hotel **** στο 152ο χλμ. της Εθνικής Οδού Χανίων-Σητείας στρίβουμε στη διασταύρωση «προς Κάτω Γούβες», περνάμε κάτω από τη γέφυρα και προχωράμε 800 περίπου μέτρα. Στρίβουμε πάλι αριστερά, προχωράμε στον κεντρικό δρόμο προς την παραλία και όταν πλησιάσουμε 100 μέτρα από την παραλία βλέπουμε το ξενοδοχείο στ' αριστερά μας.

11. ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ:

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων της ΕΣΟ. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

α) Βαθμοί

β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων.

γ) ¶θροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες.

δ) Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ.

ε) 1. Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων έχουμε ξανά ισοβαθμία δύο ομάδων τότε θα γίνει αγώνας «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής:

Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 12 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 11 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 10 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ' όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

2. Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων 8.α έως 8.δ. έχουμε ξανά ισοβαθμία τριών ή τεσσάρων ομάδων, διεξάγεται τουρνουά με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση) έως ότου εξαλειφθεί η ισοβαθμία.

12. ΓΕΥΜΑΤΑ-ΠΛΗΡΩΜΗ:

Τα γεύματα θα είναι από Πέμπτη 12/4 βράδυ μέχρι και Κυριακή 15/4 μεσημέρι.

Δεν θα υπάρξει γεύμα την Πέμπτη το μεσημέρι, γιατί έχει παρατηρηθεί ότι την πρώτη μέρα των αγώνων οι περισσότεροι φτάνουν αργά και δεν προλαβαίνουν το φαγητό.

Η οικονομική συμμετοχή των ομάδων, από τους συνοδούς και παραπάνω αθλητές που θα έρθουν στους αγώνες, πρέπει να πληρωθεί στους διοργανωτές, ανά ομάδα, την πρώτη μέρα των αγώνων.