ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

 

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ 2007, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο ΟΦΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ


Η πρωταθλήτρια ομάδα του ΟΦΗ με τον Δήμαρχο Γουβών


Ο ΟΦΗ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον τίτλο του φαβορί και πήρε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας. Ένα πρωτάθλημα που από την αρχή φάνηκε ότι θα το διεκδικούσαν δύο ομάδες, ο ΟΦΗ και ο ΣΚΟΡ Ρεθύμνου, η πρώτη υπερτερούσε σαφώς στις ανδρικές σκακιέρες ενώ η ομάδα του ΣΚΟΡ είχε την πιο ισχυρή ομάδα στις αναπτυξιακές σκακιέρες. Τελικά στο ντέρμπυ ο ΣΚΟΡ κέρδισε με 4,5 - 2,5 στις αναπτυξιακές αλλά έχασε με 5-0 στις ανδρικές με αποτέλεσμα το συνολικό 7,5 - 4,5 υπέρ του ΟΦΗ να κρίνει και τον νικητή του Πρωταθλήματος. Με τη νίκη του αυτή ο ΟΦΗ απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει για άλλη μια χρονιά σε αγώνες μπαράζ την άνοδό του στην Α΄ εθνική κατηγορία αλλά με ένα διασυλλογικό Α΄ εθνικής που δεν διεξάγεται δεν ξέρουμε και το αντίκτυπο που θα υπάρχει στη διαδικασία των μπαράζ.
Αναλυτικά τώρα η ομάδα του ΟΦΗ πήρε την πρώτη θέση χωρίς να έχει τις καλύτερες ανδρικές αλλά ούτε τις εφηβικές απλά είχε όμως μία ομοιόμορφη ισχυρή ομάδα και διεκδικούσε την νίκη σε όλες τις σκακιέρες. Ο ΣΚΟ Ρεθύμνου κάθε χρόνο παρουσιάζεται πιο ισχυρός είχε με διαφορά την καλύτερη ομάδα στις αναπτυξιακές σκακιέρες όπου κέρδισε όλες τις αντίπαλες ομάδες αλλά φάνηκε ότι για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη θέση χρειάζεται δυνάμωμα στην κορυφή. Η ομάδα του ΟΑΧ είχε σίγουρα τις πιό ισχυρές ανδρικές σκακιέρες αλλά από εκεί και πέρα το ...χάος! Όταν έκοβε δύο βαθμούς στις αναπτυξιακές κέρδιζε και το ματς, διαφορετικά ερχόταν η ήττα! Ο ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου παρουσιάστηκε αρκετά πιο ισχυρός από άλλες χρονιές κάτι που οφειλόταν κυρίως στη διαφορά που εξασφάλιζε η πρώτη σκακιέρα αλλά χρειάζεται να δουλέψει στις αναπτυξιακές για να μπορέσει να πετύχει κάτι καλύτερο. Ο ΑΟ Κισάμου κατάφερε για άλλη μια χρονιά να διατηρηθεί στην Β΄ κατηγορία μιας και αυτός ήταν και ο στόχος της ομάδας αλλά πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο για να μην υπάρχει μόνιμα αυτό το άγχος του υποβιβασμού. Ο ΕΓΟΗ όπως ήρθε έτσι και ... απήλθε! Ομάδα χωρίς ταυτότητα θα λέγαμε βασιζόταν κυρίως στο τι ποιοί παίκτες θα ξεμείνουν απο τον ΟΑΑΗ και τον ΣΟΗ για να συμπληρώσουν τη σύνθεση, ειδικά φέτος που υπήρχε και η ομάδα των Νέων Ηροδότων εεε... μάλλον κάτι μπερδεύτηκε, έχασε εύκολα όλους τους αγώνες χωρίς να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο.

 

Η ομάδα του ΣΚΟ Ρεθύμνου


Βαθμολογία του Πρωταθλήματος


 

Σύλλογος
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Πόντοι
Βαθμοί
1

ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

5
0
0
41½
10
2

ΣΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

4
0
1
40½
8
3

ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

3
0
2
32½
6
4

ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

2
0
3
29
4
5

ΑΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

1
0
4
21½
2
6

ΕΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

0
0
5
13
0 

 

 

 

Αποτελέσματα 1ου Γύρου 2007/04/12 at 17.30

No.

Team

Res.

Team

1

ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

9½ - 2½

ΕΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

2

ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

4½ - 7½

ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

3

ΣΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

10 - 2

ΑΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

 

 

 

 

Αποτελέσματα 2ου Γύρου 2007/04/13 at 17.00

No.

Team

Res.

Team

1

ΕΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

4 - 8

ΑΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

2

ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

7½ - 4½

ΣΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

3

ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

7 - 5

ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

 

 

 

Αποτελέσματα 3ου Γύρου 2007/04/14 at 09.30

No.

Team

Res.

Team

1

ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

8 - 3½

ΕΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

2

ΣΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

7 - 5

ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

3

ΑΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

3½ - 8½

ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

 

 

 

Αποτελέσματα 4ου Γύρου 2007/04/14 at 17.30

No.

Team

Res.

Team

1

ΕΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

3 - 9

ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

2

ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

8 - 4

ΑΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

3

ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

3½ - 8½

ΣΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

 

 

 

Αποτελέσματα 5ου Γύρου 2007/04/15 at 09.30

No.

Team

Res.

Team

1

ΣΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

10½ - 0

ΕΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

2

ΑΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

4 - 8

ΛΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

3

ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

9 - 3

ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

 


Συμπληρωματική προκήρυξη

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (ΕΣΣΚ) προκηρύσσει το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής , Περιφέρειας Κρήτης. 

2.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η ΕΣΣΚ, ο ΟΦΗ, η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ και ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΥΒΩΝ.

3.ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων ΟΦΗ , ΕΓΟΗ , Λατώ Αγίου Νικολάου , ΑΟ Κισάμου , ΟΑ Χανίων και ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου .

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ:

 

1ος ΓΥΡΟΣ

Πέμπ12/4, ώρα 17.30

ΟΑΧ - ΕΓΟΗ

ΛΑΤΩ - ΟΦΗ

ΣΚΟΡ - ΚΙΣΣΑΜΟΣ

2ος ΓΥΡΟΣ

Παρ13/4, ώρα 17.00

ΕΓΟΗ - ΚΙΣΣΑΜΟΣ

ΟΦΗ - ΣΚΟΡ

ΟΑΧ - ΛΑΤΩ

3ος ΓΥΡΟΣ

Σάβ14/4, ώρα 09.30

ΛΑΤΩ - ΕΓΟΗ

ΣΚΟΡ - ΟΑΧ

ΚΙΣΣΑΜΟΣ - ΟΦΗ

 

4ος ΓΥΡΟΣ

Σάβ14/4, ώρα 17.30

ΕΓΟΗ - ΟΦΗ

ΟΑΧ - ΚΙΣΣΑΜΟΣ

ΛΑΤΩ - ΣΚΟΡ

5ος ΓΥΡΟΣ

Κυρ15/4, ώρα 09.30

ΣΚΟΡ - ΕΓΟΗ

ΚΙΣΣΑΜΟΣ - ΛΑΤΩ

ΟΦΗ - ΟΑΧ

 

5. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες και της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής θα γίνουν στο ξενοδοχείο Magda Hotel ****( www . magdahotel . gr ), στις Γούβες Ηρακλείου.  

6. ΔΙΑΜΟΝΗ-ΤΙΜΕΣ: Οι διοργανωτές και η ΕΣΣΚ καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα διαμονής και πλήρους διατροφής για όλες τις ομάδες, εκτός Νομού Ηρακλείου, για 12 άτομα.
Αν υπάρχουν άλλα άτομα, συνοδοί-λοιποί αθλητές, θα επιβαρυνθούν με την τιμή των 25 Ευρώ, κατ' άτομο, για κάθε μέρα διαμονής, με τρία γεύματα από το μπουφέ του ξενοδοχείου.
Ειδικά για την πρώτη μέρα 12 Απριλίου οι περισσότερες ομάδες θα χρειαστεί να μείνουν, λόγω αυξημένης πληρότητας στο Magda Hotel , τη συγκεκριμένη μέρα, σε κοντινό (400-500μ) ξενοδοχείο αντίστοιχης ποιότητας ( Aphrodite Hotel **** www . aphrodite - hotel . gr ). H τιμή και σ' αυτό το ξενοδοχείο, για τυχόν συνοδούς, θα είναι η ίδια, δηλαδή 25 Ευρώ κατ' άτομο, με πλήρη διατροφή.
Η ίδια τιμή δεν ισχύει για περιπτώσεις αθλητών από ομάδες του Ηρακλείου που επιθυμούν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο, καθώς η επιδότηση του χορηγού έχει απορροφηθεί στους αθλητές και συνοδούς από άλλους Νομούς. Αν υπάρχουν λοιπόν διαθέσιμες κλίνες οι παίχτες και συνοδοί ομάδων του Ηρακλείου θα επιβαρυνθούν με την κανονική τιμή, που είναι 30 Ευρώ κατ' άτομο. με πλήρη διατροφή .
Για όλα αυτά παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των ομάδων να καταστρώσουν τις συνθέσεις των δωματίων των αποστολών τους όσο γίνεται γρηγορότερα. Παράκληση να μένουν οι αθλητές σε δίκλινα και σε τρίκλινα, σε ίδιο περίπου ποσοστό, για να μπορούν να διαμείνουν περισσότεροι αθλητές στο ξενοδοχείο των αγώνων (υπάρχουν και μεγαλύτερα δωμάτια, 4κλινα και 5κλινα για οικογένειες).
 
Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει την ύπαρξη δωματίων στο Magda Hotel **** , για όλες τις ομάδες, εκτός Νομού Ηρακλείου, με λογικό αριθμό συνοδών σ' αυτές. Όσο πιο γρήγορα μια ομάδα θα ανακοινώνει τον απαιτούμενο αριθμό δωματίων, σε δίκλινα και τρίκλινα, τόσο γρηγορότερα θα εξασφαλίζει τη διαμονή στο ξενοδοχείο των αγώνων. Τα ονόματα των αθλητών ανά δωμάτιο, αν γίνεται, μπορούν να σταλούν και από τώρα, όμως δεν είναι άμεσα απαραίτητο. Οπωσδήποτε όμως μια βδομάδα πριν τους αγώνες πρέπει να αποσταλούν στους διοργανωτές (φαξ 2810-831520, 2810-821029, e - mail : stefanatos @ hol . gr ).
Υπάρχει λοιπόν μια (μικρή) πιθανότητα, αν υπάρξει μεγάλος αριθμός συνοδών σε κάποια ομάδα, αυτή η ομάδα να παραμείνει στο ξενοδοχείο Aphrodite **** για όλες τις μέρες.

7. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Οι διαιτητές θα επιλεγούν από τους διοργανωτές και θα εγκριθούν από την ΤΕΔ της ΕΣΣΚ.

8. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30") χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
 
9. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων της Β' Εθνικής κατηγορίας για το 2007 θα είναι 12μελής, όπως ακριβώς είναι και η σύνθεση που ισχύει για τα πρωταθλήματα της Α΄ Εθνικής και έχει ως εξής::

•  1η - 5η σκακιέρα, γενικές σκακιέρες

•  6η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία γυναικών

•  7η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία νεανίδων (κάτω των 18 ετών ),

•  8η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών ),

•  9η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία νέων-νεανίδων (κάτω των 18 ετών

•  10η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων-κορασίδων (κάτω των 16 ετών ),

•  11η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων- κορασίδων (κάτω των 14 ετών ),

•  12η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών)

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α. T . και Υγείας Αθλητή πριν την έναρξη των αγώνων.

10. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Οι μετακινήσεις των αθλητών και συνοδών από όλους τους αθλητές και συνοδούς, όλων των ομάδων, θα γίνει με δικά τους μέσα. Η ΕΣΣΚ θα καλύψει τα οδοιπορικά των ομάδων.

Τα ξενοδοχεία Magda Hotel **** και Aphrodite Hotel **** βρίσκονται στις Γούβες Ηρακλείου.

Για το Magda Hotel **** στο 152 ο χλμ. της Εθνικής Οδού Χανίων-Σητείας στρίβουμε στη διασταύρωση «προς Κάτω Γούβες», περνάμε κάτω από τη γέφυρα και προχωράμε 500 περίπου μέτρα. Στο σημείο όπου βρίσκεται ένα βενζινάδικο της EKO στρίβουμε αριστερά, μετά από 100 μέτρα πάλι αριστερά και ακολουθούμε τις ταμπέλες για Magda Hotel .

Για το Aphrodite Hotel **** στο 152 ο χλμ. της Εθνικής Οδού Χανίων-Σητείας στρίβουμε στη διασταύρωση «προς Κάτω Γούβες», περνάμε κάτω από τη γέφυρα και προχωράμε 800 περίπου μέτρα. Στρίβουμε πάλι αριστερά, προχωράμε στον κεντρικό δρόμο προς την παραλία και όταν πλησιάσουμε 100 μέτρα από την παραλία βλέπουμε το ξενοδοχείο στ' αριστερά μας.

11. ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ:

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων της ΕΣΟ. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας: :

α) Βαθμοί

β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων.

γ) Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες.

δ) Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1 ης σκακιέρας, της 2 ης σκακιέρας, της 3 ης σκακιέρας, κ.ο.κ.

ε) 1. Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων έχουμε ξανά ισοβαθμία δύο ομάδων τότε θα γίνει αγώνας «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής:

Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 12 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 11 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 10 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ' όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

2. Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων 8.α έως 8.δ. έχουμε ξανά ισοβαθμία τριών ή τεσσάρων ομάδων, διεξάγεται τουρνουά με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση) έως ότου εξαλειφθεί η ισοβαθμία.

12. ΓΕΥΜΑΤΑ-ΠΛΗΡΩΜΗ:

Τα γεύματα θα είναι από Πέμπτη 12/4 βράδυ μέχρι και Κυριακή 15/4 μεσημέρι.

Δεν θα υπάρξει γεύμα την Πέμπτη το μεσημέρι, γιατί έχει παρατηρηθεί ότι την πρώτη μέρα των αγώνων οι περισσότεροι φτάνουν αργά και δεν προλαβαίνουν το φαγητό

Η οικονομική συμμετοχή των ομάδων, από τους συνοδούς και παραπάνω αθλητές που θα έρθουν στους αγώνες, πρέπει να πληρωθεί στους διοργανωτές, ανά ομάδα, την πρώτη μέρα των αγώνων.

13. ΑΝΟΔΟΣ

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Β΄ Εθνικής θα αγωνιστεί σε μπαράζ, για την άνοδο της στην Α΄ Εθνική κατηγορία.(Λεπτομέρειες για τη διαδικασία αυτή αναφέρονται στην προκήρυξη διασυλλογικών πρωταθλημάτων της ΕΣΟ, που σας έχει σταλεί).