ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
Μεγάλη συμμετοχή και εντυπωσιακή εμφάνιση από τους μαθητές των Χανίων!

Οι μαθητές της ΣΑΧ επιδυκνύουν χαρούμενοι τα έπαθλά τους με τους προπονητές τους.

Το Σαββατοκύριακο 26 - 27 Φεβρουαρίου διεξήχθη στο Σπήλι Ρεθύμνου το Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού. Μπορεί η διοργάνωση να είναι καινούρια σαν θεσμός, αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στη θέληση των μαθητών. Πάνω από 300 μαθητές από όλη την Κρήτη πήραν μέρος ξεπερνώντας έτσι κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη δημιουργώντας έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στους διοργανωτές, που παρά το γεγονός ότι είχαν προβλέψει κάθε λεπτομέρεια για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων βρέθηκαν αντιμέτωποι με 700 άτομα (μαθητές και συνοδοί). Στην πορεία όμως όλα κύλησαν άψογα με τη μεγάλη βοήθεια και από το προσωπικό του Δεσποτικού κέντρου. Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη προσφορά του Δεσπότη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο ο οποίος πρόσφερε το Σάββατο και την Κυριακή δωρεάν γεύμα σε όλους όσους παραβρέθηκαν στη διοργάνωση. Επίσης οι άνετες αίθουσες που παραχωρήθηκαν βοήθησαν ώστε τα παιδιά να παίξουν σε ένα ευχάριστο χώρο και οι αγώνες να κυλήσουν ομαλά χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.
Διοργανωτής όλης αυτής της προσπάθειας ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Λάμπης και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης ενώ την προσπάθεια στήριζε η Νομαρχία Ρεθύμνης.
Αγωνιστικά οι μαθητές των Χανίων θα λέγαμε ότι ήταν ο μεγάλος νικητής των αγώνων που πήραν τις 15 πρώτες θέσεις αγοριών και κοριτσιών από τις 21 συνολικά!
Αναλυτικά τώρα οι πρώτοι νικητές ανά τάξεις είναι οι εξής:
Στην κατηγορία Νηπίων ο Παπαδόπουλος Αργύρης από Χανιά με το απόλυτο σκορ 7 στα 7 πήρε την πρώτη θέση. 2ος ο Αναγνόπουλος Ιάσωνας από την Σούδα και 3ος ο Τηνιακός Γιάννης επίσης από την Σούδα. Στα κορίτσια την 1η θέση πήρε η Πετράκη Ευαγγελία από Χανιά 2η η Γαγάνη Εύα από το 3ο νηπ. Ρεθύμνου και 3η η Δρουδάκη Αγγελική από το 5ο νηπ. Ρεθύμνου.
Στην Α΄ Δημοτικού 1ος βγήκε ο Καλογερής Γιάννης από το 20ο δημ. Χανίων, 2ος ο Σχοινοπλοκάκης Δημήτρης από το 3ο Κισάμου και 3ος ο Λαγουδάκης Νίκος από το Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου. Στα κορίτσια την 1η θέση πήρε η Βουλγαράκη Δέσποινα από το Νεροκούρου Χανίων, 2η η Παπαγιαννάκη Δανάη από το 15ο Ρεθύμνου, 3η η Γουμενάκη Ιωάννα από το 6ο Ρεθύμνου.
Στη Β΄ Δημοτικού 1ος βγήκε ο Ναούμ Σπύρος από το 1ο Χανίων 2ος ο Αγναντής Αλέξανδρος από το σχολείο Κουνουπιδιανών και 3ος ο Παπαδάκης Γιάννης από το δημ. Σχ. Πλακιά. Στα κορίτσια 1η ήταν η Μαρκάκη Σοφία από το 17ο Χανίων 2η η Παπαγιαννάκη Θέμις από το 15ο Ρεθύμνου και 3η η Παπουτσάκη Ελευθερία από το 19ο Χανίων.
Στην Γ΄ Δημοτικού 1ος ήταν ο Τζουγανάκης Παντελής από το σχ. Επισκοπής Ρεθύμνου 2ος ο Λιοδάκης Κων/νος από το 1ο σχ. Νέας Κυδωνίας και 3ος ο Μαρκάτος Χρήστος από το σχ. Νεροκούρου. Στα κορίτσια 1η ήταν η Σχοιναράκη Δέσποινα από το 8ο Χανίων, 2η η Μαρκάτου Μαριλένα από το σχ. Νεροκούρου και 3η η Βουρβαχάκη Μαρία από το 15ο Ηρακλείου.
Στην Δ΄ Δημοτικού 1ος ήταν ο Καζάκος Μάνος από το 10 Χανίων 2ος ο Σανδαλάκης από το 9ο Χανίων και 3ος ο Μπατάκης Κων/νος από το 2ο Δημοτικό. Στα κορίτσια 1η ήταν η Χναρά Μαρία Δανάη από το 8ο Δημοτικό Χανίων, 2η η Αγναντή Δανάη από το σχ. Κουνουπιδιανών και 3η η Καλλέργη Ειρήνη από το 1ο Γαζίου.
Στην Ε΄ Δημοτικού 1ος ήταν ο Δαρμαράκης Ιάκωβος από το 1ο Κουνουπιδιανών, 2ος ο Σαββάκης Βασίλης από το 3ο Χανίων και 3ος ο Μπαλωμενάκης Χαράλαμπος από το 8ο Χανίων. Στα κορίτσια την 1η θέση πήρε η Τσαρουχά Μαριάνθη από το 13ο Χανίων, 2η η Σκαράκη Αντιγόνη από το 9ο Χανίων και 3η η Μπομπολάκη Ελένη από το 18ο Χανίων.
Στην ΣΤ΄ Δημοτικού την 1η θέση πήρε ο Λεμοντζόγλου Γιάννης από το 8ο Χανίων, 2ος ο Σκούλικας Μιχάλης από το 13ο Ρεθύμνου και 3ος ο Μπουράκης Παντελής από το 7ο Χανίων. Στα κορίτσια την 1η θέση πήρε η Χριστοδουλάκη Τόνια από το 17ο Χανίων, 2η η Φραγκάκη Μαρία από το σχ. Κουνουπιδιανών και 3η η Οικονομοπούλου Μαρία από το Ηράκλειο.
Στην Α΄ Γυμνασίου την 1η θέση πήρε ο Καλλέργης Μανούσος από το σχ. Γαζίου, 2ος ο Κακούρης Μιχάλης από το 8ο Χανίων και 3ος ο Τσίρμπας Ραφαήλ από το Γυμν. Γαζίου. Στα κορίτσια την 1η θέση πήρε η Σφυρή Κων/να από το 8ο Χανίων και 2η η Βουρβαχάκη Κάρμεν.
Στη Β΄ Γυμνασίου την 1η θέση πήρε ο Σεκαδάκης Δημήτρης από το 8ο Χανίων, 2ος ο Σερντεδάκις Γιώργος από το Πειραματικό Ρεθύμνου και 3ος ο Γαλανάκης Μιχάλης από το 8ο Χανίων. Στα κορίτσια 1η ήταν η Οικονομοπούλου Γεωργία από το 6ο Χανίων και 2η η Μπουράκη Στέλλα από το Γυμνάσιο Χρυσοπηγής.
Στην Γ΄ Γυμνασίου την 1η θέση πήρε ο Φραγκιαδάκης Δημήτρης από το 2ο Ηρακλείου, 2ος ο Γουλεάκης Νίκος από το 9ο Χανίων και 3ος ο Σκαράκης Κων/νος από το 9ο Χανίων. Στα κορίτσια 1η ήταν η Τσαρουχά Μενεξένια από το 8ο Γυμνάσιο και 2η η Βλαχάκη Εύα από το 2ο Ρεθύμνου.
Στα Λύκεια 1ος ήταν ο Σανδαλάκης Άγγελος από το 5ο Χανίων, 2ος ο Βερυκάκης Μανόλης από το Πολυκλαδικό Χανίων και 3ος ο Φραγκάκης Στράτος από το Πολυκλαδικό Λύκειο Χανίων.

 

 

Οι νικητές της Γ΄ Γυμνασίου με τον υπεύθυνο από τον ΑΟ Κισάμου κ. Σχοινοπλοκάκη Δ. από αριστερά: Φραγκιαδάκης Δ. Σκαράκης Κ. Γουλεάκης Ν. Τσαρουχά Μεν. Βλαχάκη Εύα Οι νικητές της Ε΄ Δημοτικού με το μέλος του ΣΚΟ Ρεθύμνου κ. Δρουδάκη από αριστερά: Μπομπολάκη Ελ. Σκαράκη Αντ. Τσαρουχά Μαρ. Μπαλομενάκης Χ. Σαββάκης Β. και Δαρμαράκης Ιάκ.