Τελευταία Νέα

ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ - ΣΑΜΑΡΙΑ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ 
Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τους σκακιστές του Νομού μας!

Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων ΣΑΜΑΡΙΑ προκηρύσσει τη διεξαγωγή του Ετήσιου Πρωταθλήματος Αλληλεγγύης που έχει καθιερώσει κάθε χρόνο να διοργανώνει την περίοδο του Δεκεμβρίου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει τη νεολαία του τόπου μας για κοινωνική συνείδηση, αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας, δείχνοντας παράλληλα ότι δεν μένουμε αμέτοχοι στα κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας. Ο σύλλογος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση συνδιοργάνωσης σε όλα τα σκακιστικά σωματεία του τόπου μας και σε δημόσιους φορείς βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση από τους Δημόσιους φορείς με αποτέλεσμα η φετινή εκδήλωση να διεξάγεται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τον Δήμο Χανίων, Αποκορώνου και Πλατανιά, το Ν.Π.Δ.Δ.Δ. Πλατανιά και τον Α.Ο. ΤΑΝΟΣ Αποκορώνου. Όλα τα χρήματα που θα μαζευτούν από τα παράβολα συμμετοχής θα δοθούν στο Ίδρυμα Εθελοντικής Προσφοράς ¨ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ¨.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε την Κυριακή  16 Δεκεμβρίου 2018.

 Διαβάστε την αναλυτική προκήρυξη των αγώνων

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων - ΣΑΜΑΡΙΑ προκηρύσσει ανοικτό τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση την περίοδο των Χριστουγέννων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους όσους θέλουν να αγωνιστούν και επίσης θα υπάρχουν σημαντικά κίνητρα διευκόλυνσης διαμονής για τους παίκτες από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Διαβάστε την προκήρυξη των αγώνων.
02-11-2018  

9ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
 2018

Με πλήρη επιτυχία διοργάνωσε για άλλη μια φορά το ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά το 9ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα. Παιδιά απ' όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα του Πλατανιά κατέκλυσαν τον όμορφο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σπηλιάς κι απόλαυσαν τους αγώνες τους σε ένα ωραίο παραδοσιακό μέρος του Νομού μας.
¨Οικοδεσπότες¨ των αγώνων ο Πολιτιστικός σύλλογος Σπηλιάς και ο σύλλογος Κυρίων και δεσποινίδων Σπηλιάς, οι οποίοι παρείχανε εξαιρετική φιλοξενία σε παίκτες και συνοδούς.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα από τους αγώνες

21-10-2018

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ!

Πολύ καλή παρουσία από τους σκακιστές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ!

Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα από τους αγώνες

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α"  ΕΘΝΙΚΗΣ

Ο Φυσιολάτρης Νίκαιας Πρωταθλητής Ελλάδος!

Σταθερά ψηλά για την ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ με την 4η θέση που κατέκτησε

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Φυσιολάτρης Νίκαιας κατέκτησε το διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α΄ εθνικής κατηγορίας! Η ομάδα της Νίκαιας παρουσιάστηκε η πιο πλήρης ομάδα και με 6 νίκες και μία ισοπαλία κατέκτησε την 1η θέση στο πρωτάθλημα μία θέση που είχε πάρει και πριν από δύο χρόνια.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥΔΑΚΗΣ & ΠΛΑΤΣΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΡΕΛΑΚΗΣ - ΕΛΕΝΑ ΨΑΡΙΑΝΟΥ & ΚΑΛΙΟΝΤΖΑΚΗ ΕΡΙΕΤΤΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

ΣΑΡΑΦΗΣ ΡΑΦΑΕΛ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

     
Καραβιτάκη Ευαγγελία   Βαγγέλης Πατρελάκης Αντωνιουδάκης Γιώργος 
     
Ψαριανού Έλενα  Ο Δήμαρχος Χανίων με τους Πρωταθλητές μας Σαράφης Ραφαέλ 

Με 5 μετάλλια και πολύ καλά πλασαρίσματα ολοκλήρωσαν την συμμετοχή τους στα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα οι σκακιστές της ΣΑΧ-ΣΑΜΑΡΙΑ, που διεξήχθησαν  για 7η συνεχόμενη φορά στο Ρίο της Αχαΐας. Η συγκομιδή αυτή διατηρεί τον σύλλογο μας στην κορυφή του ελληνικού νεανικού σκακιού και μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι για το επίπεδο δουλειάς τη διαχρονικότητα και τη συμβολή μας στην ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας .
Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα από τους αγώνες.
01/08/2018

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!


Μία σπουδαία εκδήλωση στο χώρο του σκακιού προγραμματίζει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ.

Η μεγαλύτερη σκακίστρια που ανέδειξε η χώρα μας και τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου θα έρθει στα Χανιά προσκεκλημένη του Δήμου Χανίων και της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων - ΣΑΜΑΡΙΑ !

Στις 17 Ιουλίου συνδυάζοντας την έναρξη μίας άλλης σπουδαίας εκδήλωσης που τιμάει τον τόπο μας για 10 χρόνια,  το Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας που έχει εξελιχθεί σαν την κορυφαία σκακιστική διοργάνωση που διεξάγεται στη χώρα μας, προγραμματίστηκε αγώνας σιμουλτανέ όπου η Παγκόσμια Πρωταθλήτριά μας θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 35 επίλεκτους σκακιστές της πόλης μας.
Δείτε το αναλυτικό άρθρο στην ειδική σελίδα

 

30ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στα ύψη τα Χανιωτάκια!

Καραβιτάκη Ευαγγελία – Χασουράκη Χρυσή - Σαράφης Ραφαέλ – Πλατσάκη Ευγενία - Ψαριανού Έλενα Χρυσοί Πρωταθλητές!

Βοζινάκη Ανθή – Τζαγκαράκης Παναγιώτης – Καραβιτάκη Αντωνία – Αντωνιουδάκης Γιώργος – και Σπυριδάκης Γιώργος Ασημένια μετάλλια!

Γεωργακόπουλος Νίκος – Φυντριλάκης Κυριάκος – Σκαράκη Γεωργία – Ψαριανού Έλενα (διπλή διάκριση) τα χάλκινα μετάλλια!

       
Ψαριανού Έλενα Καραβιτάκη Ευαγγελία   Χασουράκη Χρυσή Σαράφης Ραφαέλ
Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές των Χανίων γύρισαν από τα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα σκακιού τιμώντας την πόλη μας και ανεβάζοντάς την στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου! 5 χρυσά μετάλλια, 5 αργυρά μετάλλια και τέσσερα χάλκινα ήταν η συνολική συγκομιδή επάθλων των μαθητών μας που την χαρακτηρίζουν σαν την πιο πλούσια σε Πανελλήνιο επίπεδο! Ακόμη πιο σημαντική όμως είναι η διαχρονικότητα των επιτυχιών που έχουν οι μαθητές της πόλης μας που για τουλάχιστον για μια δεκαετία έχουν εγκατασταθεί στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού! Τη φετινή χρονιά οι αγώνες διεξήχθησαν στην Αθήνα γεγονός που διευκόλυνε τους μαθητές απ’ όλη τη χώρα μας να αγωνιστούν και ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετοχών στο εντυπωσιακό νούμερο των 1.500 Μαθητών! Το γεγονός των μεγάλων ομίλων μεγάλωσε την ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων κάνοντας πιο δύσκολη την διάκριση στους παίκτες, παρόλα αυτά οι μαθητές μας διέπρεψαν κυριολεκτικά με αποτέλεσμα στις 8 από τις έντεκα κατηγορίες να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών. Ιδιαίτερη χαρά νιώθουν οι υπεύθυνοι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Σαμαριά βλέποντας ότι από τα 16 μετάλλια που κατέκτησαν οι μαθητές της Κρήτης τα 13 κατακτήθηκαν από αθλητές της!

Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα από τους αγώνες

15ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε για άλλη μια φορά το 15ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα. 310 μαθητές απ' όλη την Κρήτη έδωσαν το παρών στο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου και για δύο μέρες απόλαυσαν τις μονομαχίες τους πάνω στη σκακιέρα!  
Το Ρέθυμνο απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί τον καλύτερο προορισμό για τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις και τα μέλη του ΣΚΟΡ φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν σε κάθε τους διοργάνωση!

 Το ψηλό επίπεδο και ο μεγάλος ανταγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων!

Δείτε στην ειδική σελίδα τις βαθμολογίες όλων των κατηγοριών

Με εξαιρετική αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτ. Κρήτης.  Ο όμορφος χώρος του ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΕΙΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ αποδείχτηκε ιδανικός χώρος να φιλοξενήσει τέτοιους αγώνες και οι μαθητές το τίμησαν δεόντως κατακλύζοντας το Καστέλι Κισσάμου για ένα διήμερο!  

Οι διοργανωτές των αγώνων από τον Α.Ο. Κισσάμου και την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων Σαμαριά προσφέρανε τα μέγιστα έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να διεξαχθεί μία τόσο μεγάλη διοργάνωση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η μεγάλη μαχητικότητα σε όλες τις κατηγορίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων με αποτέλεσμα στις περισσότερες από αυτές να έχουμε ισοβαθμίες στην κορυφή και τα κριτήρια ισοβαθμίας να είναι αυτά που κρίνανε τους νικητές. Επόμενο ραντεβού μετά από 15 μέρες στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα με το Ρέθυμνο να αναλαμβάνει το ρόλο του οικοδεσπότη!

Δείτε στην ειδική σελίδα τις βαθμολογίες όλων των κατηγοριών.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της
Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Σαμαριά

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων Σαμαριά έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.  Παράλληλα τίμησε τους αθλητές της που διακρίθηκαν την χρονιά που μας πέρασε. Μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες τόσο σε ατομικές διοργανώσεις όσο και σε διασυλλογικές.
Δείτε στην ειδική σελίδα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα από την εκδήλωση.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
θριάμβευσαν οι αθλητές του συλλόγου μας!

Για άλλη μια χρονιά οι νεαροί αθλητές του συλλόγου μας, μας κάνανε περήφανους σαρώνοντας τις προκρίσεις για τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα! Στο σύνολο των 15 προκρίσεων που δόθηκαν με αγωνιστικά κριτήρια οι αθλητές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κατέκτησαν τις 7 προκρίσεις και χωρίς να υπολογίζουμε τις Πρωταθλήτριες Ελλάδος (Καραβιτάκη Ευαγγελία - Καραβιτάκη Αντωνία και Χασουράκη Χρυσή)  που παίρνουν αυτόματα την πρόκριση!
Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα από τους αγώνες.

ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΕΤΑ ΓΕΜΑΤΗ ΧΡΩΜΑΤΑ!

Είναι πολύ όμορφο ξεκινώντας μια τέτοια ανασκόπηση να βλέπεις την πορεία την διαδρομή και το τι μπορεί να σου προσφέρει μια επιλογή της ζωής σου. Ο Κωνσταντίνος σε ηλικία μόλις 4 ετών ασχολήθηκε με το σκάκι. Τα δείγματα και οι κλίσεις που είχε σε εκείνη την ηλικία έδειχναν ότι ήταν το παιχνίδι του!

Η συνέχεια γνωστή και περιγράφεται αναλυτικά στο αφιέρωμα που ακολουθεί. Μία πορεία πάνω σε ασπρόμαυρα τετράγωνα, γεμάτη χρώματα, εικόνες, δυνατές στιγμές, στόχους, αγώνες, συγκινήσεις , αλλά και ατέλειωτες εμπειρίες ζωής!  

Μία διαδρομή σε όλη την παιδική – εφηβική ζωή του, που θα τον συνοδεύει πάντα και θα τον βγάζει από τα αδιέξοδα σε κάθε δύσκολη στιγμή της πορείας του! Γιατί ο Κωνσταντίνος έχει μάθει πλέον να βάζει στόχους και έχει μάθει πώς να παλεύει για να τους υλοποιεί!

Δείτε το βιογραφικό αφιέρωμα του Κωνσταντίνου από τη σκακιστική του διαδρομή στα ασπρόμαυρα τετράγωνα!

ΣΑΡΩΤΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΧ - ΣΑΜΑΡΙΑ!

Γιά άλλη μια φορά μας γέμισαν χαρά και ικανοποίηση οι νεαροί αθλητές του συλλόγου μας βλέποντας να κυριαρχούν αγωνιστικά στα Νεανικά Ατομικά πρωταθλήματα του Νομού μας.

Στις 10 κατηγορίες νεανικών πρωταθλημάτων που διεξάγονται στην πόλη μας οι αθλητές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κατάφεραν να πάρουν 7 πρώτες θέσεις! Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι στις κατηγορίες αγοριών οι οκτώ στους 10 αθλητές που  προκρίθηκαν στην τελική φάση των Παγκρήτιων Πρωταθλημάτων είναι αθλητές της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ!

Το μέγεθος των επιτυχιών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι τρεις αθλήτριές της, η Καραβιτάκη Ευαγγελία, η Καραβιτάκη Αντωνία και η Χασουράκη Χρυσή δεν αγωνιζόντουσαν λόγω του τίτλου της Πανελλήνιας Πρωταθλήτριας που έχουν κατακτήσει και δικαιούνται να παίξουν κατευθείαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό αφιέρωμα και τις βαθμολογίες από τους αγώνες!
06-02-2018

 

Αλεξάκης Δημήτρης και Τσιβελεκίδου Ευγενία Πρωταθλητές Ελλάδος!

 

Με απόλυτη διοργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το ΠΑΝΕΛΛΗΝIΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ετών, αλλά και το ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ που διεξήχθησαν  από τις 2/1 έως τις 8/1 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα από τους αγώνες καθώς και τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων
.
Δείτε επίσης και τους νικητές του παράλληλου πρωταθλήματος

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΑΜΑΡΙΑ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ  ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος  επέστρεψε από την Θεσσαλονίκη η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Σαμαριά! Τρίτος συνεχόμενος τίτλος στην πιο σημαντική νεανική διοργάνωση που διεξάγεται στη χώρα μας, στο Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων!
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό αφιέρωμα από τους αγώνες
21-12-17

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ - ΣΑΜΑΡΙΑ
ΚΑΪΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ - ΣΑΜΑΡΙΑ!

Το επίσημο ¨πάντρεμα¨ της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και της ΚΑΪΣΣΑΣ Χανίων με την εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ καθώς και την διοργάνωση του τουρνουά αλληλεγγύης και των δύο Πανελλήνιων διοργανώσεων κάτω των 18 ετών και κάτω των 20 ετών που ανέλαβε στα Χανιά ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου στην Αντιπεριφέρεια Κρήτης.

Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα από την συνέντευξη τύπου.
07-12-2017

Την Δευτέρα 18/12, αντιπροσωπεία της Σ.Α.Χ.-ΣΑΜΑΡΙΑ και του Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ, παρέδωσαν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κύριο Αμφιλόχιο το σεβαστό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε στο "φιλανθρωπικό τουρνουά " υπέρ του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου που έγινε την Κυριακή 10/12 στο Τσατσαρωνάκειο πολύκεντρο. Οι νεαροί σκακιστές Χρυσή Χασουράκη, Παναγιώτης Μπατσάκης και Αρης Χαραλαμπάκης συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΣΑΧ Γιάννη Σπυριδάκη και την πρόεδρο του Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ κα Μαρία Μπικάκη παρόντος του προέδρου φίλων Αννουσάκειου κου Παντελή Κατάκη επισκέφτηκαν τον Μητροπολίτη κο Αμφιλόχιο ο οποίος εκ μέρους του ιδρύματος ευχαρίστησε τους αθλητές και τους συλλόγους για την πρωτοβουλία τους και δώρισε στα παιδιά από ένα Σταυρό. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε ύστερα γενική συζήτηση περί αθλητισμού, με τις ευχές του Σεβασμιότατου προς τους συλλόγους, τους σκακιστές και τις οικογένειές τους για καλά Χριστούγεννα και καλή επιτυχία.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ - ΣΑΜΑΡΙΑ
ΚΑΙΣΣΑ ΣΑΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΙΣΣΑΜΟΥ 
Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τους σκακιστές του Νομού μας!
Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα από τους αγώνες και τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων

10-12-2017
ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Πρωταθλήτρια Κρήτης η ομάδα της ΚΑΙΣΣΑΣ - ΣΑΜΑΡΙΑ Χανίων!

Τον θρίαμβο του προηγούμενου μήνα ολοκλήρωσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ομάδα σκακιού της ΚΑΙΣΣΑΣ - ΣΑΜΑΡΙΑ Χανίων! Μετά την επιτυχίας της να βγει πρωταθλήτρια Δυτ. Κρήτης κατέκτησε τώρα και το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Σκακιού στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων! Η ομάδα της Κάισσας Σαμαριά κατέκτησε πεντακάθαρα τον τίτλο αυτό κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους της  διαγράφοντας έτσι μία εντυπωσιακή συνολικά πορεία με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες!
Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα από τους αγώνες
26-11-2017

Η ΣΑΧ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ - CHAMPIONS LEAGUE !

Στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση που διεξάγεται στην Ευρώπη αγωνίστηκε για άλλη μια χρονιά η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων!
Το Διασυλλογικό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Champions League) διεξήχθηκε σε ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας στην Αττάλεια το διάστημα 7 με 14 Οκτωβρίου. Στους αγώνες συμμετείχαν 36 ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη και σχεδόν όλα τα μεγαθήρια του Παγκόσμιου σκακιού! Πάνω από 80 παίκτες είχαν τον ανώτερο τίτλο του GM και 20 εξ αυτών να ανήκουν στην Ελίτ του σκακιού με βαθμό αξιολόγησης πάνω από 2700 ΕΛΟ!
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Mamaia Ρουμανίας 4-09 έως 15-09 - 2017

Πρωταθλήματα με έντονα συναισθήματα, σασπένς, αγωνία, ελπίδες για μετάλλια και ευκαιρία ανάδειξης νέων ταλέντων ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της Ελληνικής αποστολής!

Διαβάστε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο για τους αγώνες.

10 χρόνια Διεθνές Τουρνουά Σκακιού στην Παλαιόχωρα.
10 Χρόνια Διεθνούς καταξίωσης στο Παγκόσμιο χώρο!

Τη χρονιά αυτή το Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας έκλεισε μία δεκαετία!
10 χρόνια πετυχημένης πορείας και καταξίωσης στον χώρο του σκακιού και με ευκαιρία την επέτειο αυτή κάνουμε μία αναφορά στα κυριότερα πρόσωπα που βοήθησαν έτσι ώστε το τουρνουά αυτό να καθιερωθεί και να γίνει ένα από τα ισχυρότερα τουρνουά που διεξάγονται στη χώρα μας!


Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα της δεκαετίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Βοζινάκη Ανθή - Καραβιτάκη Ευαγγελία - Καραβιτάκη Αντωνία - Χασουράκη Χρυσή και Μαυρίδης Μάνος Πρωταθλητές Ελλάδος!

Πατρελάκης Ευάγγελος και Καντεράκη Μυρτώ αργυρά μετάλλια!

Πλατσάκη Ευγενία Χάλκινο μετάλλιο!

   
Καραβιτάκη Ευαγγελία Βοζινάκη Ανθή Καραβιτάκη Αντωνία Χασουράκη Χρυσή  
 
Μαυρίδης Μάνος Πατρελάκης Βαγγέλης Πλατσάκη Ευγενία Καντεράκη Μυρτώ  
Για άλλη μια φορά οι αθλητές των Χανίων πρωτοστάτησαν και σάρωσαν τα μετάλλια στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στο Ρίο της Πάτρας! Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός να βλέπουμε από τις 10 συνολικά κατηγορίες στις πέντε να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αθλητές της πόλης μας!  5 χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά και ένα χάλκινο είναι η συνολική συγκομιδή μεταλλίων από την οποία την μερίδα του λέοντος κατέκτησαν για άλλη μια φορά οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα για το πρωτάθλημα
ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ

Εντυπωσιακές εμφανίσεις από τις ομάδες της ΣΑΧ και της ΚΑΙΣΣΑΣ ΧΑΝΙΩΝ κατακτώντας την 4η και 12η θέση αντίστοιχα!
Aνετη παραμονή και 14η θέση για τον ΟΑΧ!
Πτώση στην Β' κατηγορία μετά από 22 χρόνια   για την ομάδα του ΑΟ ΚΥΔΩΝ
Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα για το πρωτάθλημα

 

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε για άλλη μια χρονιά το Ανοικτό Πρωτάθλημα σκακιού που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων. 130 σκακιστές δώσανε το παρών και αγωνίστηκαν σε μία άρτια διοργάνωση που διεξήχθη στον πάντα φιλόξενο χώρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Τα πρωταθλήματα αυτά είναι η κατάληξη των προγραμμάτων εκμάθησης σκακιού που διεξάγει το ΝΠΔΔ του Δήμου Πλατανιά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο και τις βαθμολογίες όλων των κατηγορίων.

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη το
Ανοικτό  Πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού

που διοργάνωσε η   Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων και η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων στο πλαίσιο της 1ης Συνδιάσκεψης Πόλης για την Κοινοτική δράση και τον Εθελοντισμό με θέμα: «Κι όμως η πόλη μαθαίνει να λέει ΝΑΙ στον Συνάνθρωπο και στη Ζωή»   στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Δείτε στην ειδική σελίδα την τελικές βαθμολογίες όλων των κατηγοριών.

6ο ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
¨ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ 2017"

Πετράκης Στέλιος και Χασουράκη Χρυσή επανέλαβαν τις περσινές τους επιτυχίες και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους!
Υψηλό επίπεδο και μαχητικότατες παρτίδες χαρακτήρισαν το 6ο Πασχαλιάτικο τουρνουά που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα των αγώνων.

29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

Έλαμψαν για άλλη μια χρονιά οι μαθητές της ΣΑΧ!  5 Χρυσά μετάλλια (5ο Δημ. Σχολείο Χανίων - Ψαριανού Έλενα - Πλατσάκη Ευγενία - Χασουράκη Χρυσή - Καραβιτάκη Ευαγγελία)
2 Αργυρά μετάλια (Καραβιτάκη Ευαγγελία με διπλή διάκριση - Σπυριδάκης Γιώργος)  και 4 Χάλκινα (Αντωνιουδάκης Γιώργος - Σκαράκη Γεωργία - Καραβιτάκη Αντωνία  - Φυντριλάκης Κυριάκος) είναι μακράν η καλύτερη επίδοση αθλητικού συλλόγου στη χώρα μας! Τρία μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές του ΣΚΟΡ δείχνοντας μία σημαντική άνοδο σε Πανελλήνιο επίπεδο! Τέλος ένα Aργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Τσαπάκη Ασημένια από τον ΕΓΟ Ηρακλείου.

Δείτε στην ειδική σελίδα όλα τα αποτελέσματα των παικτών της Κρήτης

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ 2017

 Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το Πασχαλινό τουρνουά "ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ 2017". Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι επιθυμούν να αγωνιστούν ανεξαρτήτως συλλόγου που πηγαίνουν. Το πρωτάθλημα αυτό αποτελεί και μία καλή αγωνιστική προετοιμασία για όσους επιθυμούν να αγωνιστούν στα Πανελλήνια Νεανικά. Επιπλέον τα έπαθλα είναι προσαρμοσμένα έτσι ώστε να υπάρχει μία οικονομική ελάφρυνση για την συμμετοχή τους σ' αυτά.
Διαβάστε στην ειδική σελίδα την αναλυτική προκήρυξη των αγώνων.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
2005 - 2017
13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
13 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΥΣΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ!

2005 Το ¨βάπτισμα¨ στο Σπήλι 2017 Η χαρά της ολοκλήρωσης μιας ανεπανάληπτης επιτυχίας!

Το να σηκώσεις μια φορά το κύπελλο σε σχολικό πρωτάθλημα σκακιού μπορεί να είναι και τύχη. Αν και στο χώρο του σκακιού η τύχη δεν έχει και την καλύτερη φήμη. Αντιθέτως στο σκάκι η σκέψη, η σωστή κρίση, η συμμετοχή, το πείσμα, το διάβασμα έχουν τη φήμη και τη θέση που τους αξίζει.

Το να σηκώνεις όμως το κύπελλο επί 13 συναπτά έτη δεν είναι απλά προκλητικό είναι καθεστώς, είναι θεσμός και αξία.

Το όνομα του Αργύρη Παπαδόπουλου όλα αυτά τα χρόνια ακούγεται πάντα πρώτο στην εκάστοτε σχολική του τάξη και λέγεται αυθόρμητα σχεδόν από τους απονέμοντες των κυπέλλων. Και δείχνει απλά ότι ο Αργύρης μεγαλώνει, αλλάζει, ενηλικιώνεται αλλά μένει σταθερά πρώτος στην πρώτη του μεγάλη αγάπη.

Διαβάστε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα για την ανεπανάληπτη επιτυχία του Αργύρη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ανδρέας Κελίρης και η Πετράκη Ευαγγελία
Πρωταθλητές Ελλάδος!

Δείτε το τελικό δελτίο τύπου

Δείτε το δελτίο τύπου της έκτης ημέρας

Δείτε το δελτίο τύπου της πέμπτης ημέρας

Δείτε το δελτίο τύπου της τέταρτης ημέρας

Δείτε το δελτίο τύπου της τρίτης ημέρας

Δείτε το δελτίο τύπου της δεύτερης ημέρας

Δείτε το δελτίο τύπου της πρώτης ημέρας
 
Δείτε όλες τις παρτίδες της διοργάνωσης ή κατεβάστε τες στον υπολογιστή σας

Δείτε στο Facebook της ΣΑΧ φωτογραφίες από την διοργάνωση

Η ΣΑΧ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της επέστρεψε από την Θεσσαλονίκη η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων. Η ΣΑΧ κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, το οποίο θεωρείται το σημαντικότερο διασυλλογικό νεανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη χώρα μας. Μία επιτυχία που μας κάνει περήφανους ανεβάζοντας τα Χανιά για άλλη μια χρονιά στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού!
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο.
21-12-2016

ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ
ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ - ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ 
Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τους σκακιστές του Νομού μας!

Για άλλη μια χρονιά η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων έδειξε ότι δεν μένει αμέτοχη στα κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας συμμετέχοντας και διοργανώνοντας αγώνες συνεισφέροντας με τον τρόπο της στην βελτίωσή τους. Το βασικότερο όμως είναι ότι διοργανώνοντας τέτοιους αγώνες ευαισθητοποιείς την νεολαία του τόπου μας για κοινωνική συνείδηση, αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας.  Σκοπός της εκδήλωσης που διεξήχθη την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ήταν να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα δοθούν στο κέντρο αποκατάστασης αναπήρων ατόμων ΕΛΕΠΑΠ και τρόφιμα υπέρ της Ενορίας Αγ. Γεράσιμου.

Δείτε στην ειδική σελίδα τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των ομίλων.

Η ΣΑΧ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ο Νίκος Γεωργακόπουλος με την
Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών
Hou Yifan
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ CHAMPIONS LEAGUE

Ξέραμε ότι δηλώνοντας συμμετοχή σε μία τέτοια διοργάνωση ότι θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία με πολλά αγωνιστικά οφέλη. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως με τίποτα ήταν το μέγεθος των θετικών συναισθημάτων που θα αποκομίζαμε!
Ήταν πράγματι μία καταπληκτική διοργάνωση με άψογες συνθήκες σε όλους τους τομείς! Μία διοργάνωση που θα μείνει μέσα μας με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις! Είναι εικόνες - παραστάσεις που αξίζει να ζήσει ο κάθε σκακιστής στην ενασχόλησή του με το σκάκι!

Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο.

Πρωταθλήτρια Κρήτης η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων!

Άλλη μια επιτυχία πρόσθεσε στο πλούσιο ενεργητικό της ο σύλλογος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων. Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη στο Ηράκλειο η δεύτερη φάση του Παγκρήτιου διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων. Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων έχοντας δημιουργήσει μία παράδοση επιτυχιών σ’ αυτή τη διοργάνωση ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί των αγώνων με μία πανίσχυρη σύνθεση σε όλες τις σκακιέρες και το απέδειξε και στην πράξη! Κέρδισε με άνεση την πρώτη θέση επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος που έχει από την περσινή χρονιά.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα των αγώνων.

Διεθνής μαιτρ ο Θεοδώρου Νικόλας!

Ιστορία για το Ελληνικό σκάκι έγραψε ο Ρεθυμνιώτης σκακιστής της ΣΑΧ Νικόλας Θεοδώρου! Συγκεκριμένα με τη νόρμα διεθνούς μαιτρ που κατέκτησε στα Ανώγεια η οποία ήταν και η τρίτη σήμαινε αυτόματα και την απόκτηση του τίτλου μιας και η άλλη προϋπόθεση που απαιτείται (ΕΛΟ πάνω από 2.400) την έχει πετύχει εδώ και δύο χρόνια!
διαβάστε το αναλυτικό άρθρο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕΡΑΚΗ ΜΥΡΤΩ!
Χάλκινο μετάλλιο για την Πετράκη Αργυρώ, Χασουράκη Χρυσή, Καραβιτάκη Ευαγγελία και Καδιάνη Γιώργο από τον ΟΦΗ!
 
Αντωνιουδάκης Γιώργος Πετράκη Αργυρώ Καντεράκη Μυρτώ  
 
Καραβιτάκη Ευαγγελία Χασουράκη Χρυσή Καδιάνης Γιώργος  

Για άλλη μια χρονιά οι αθλητές της ΣΑΧ εντυπωσίασαν στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα κατακτώντας πέντε μετάλλια και με αρκετούς άλλους αθλητές να βρίσκονται ψηλά στις βαθμολογίες!
Ακόμη πιο εντυπωσιακή η συνολική βαθμολογία του συλλόγου όπου για άλλη μια χρονιά παρέμεινε στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού συγκεντρώνοντας σχεδόν τριπλάσιους βαθμούς από το επόμενο σωματείο!

Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΧ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ
ΓΚΑΡΥ ΚΑΣΠΑΡΟΒ!

Καραβιτάκη Ευαγγελία Τζαγκαράκης Παναγιώτης Πατρελάκης Ευάγγελος Καραβιτάκη Αντωνία

ΓΚΑΡΥ ΚΑΣΠΑΡΟΒ
Ο μεγαλύτερος ίσως σκακιστής όλων των εποχών! Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 22 μόλις χρόνια  νικώντας σε μία θρυλική αναμέτρηση που διήρκεσε πάνω από έξι μήνες τον Ανατόλι Κάρποβ, Νικητής σε οκτώ Ολυμπιάδες σκακιού, τιμώμενος με το σκακιστικό Όσκαρ, και αντιμετωπίζοντας τα ισχυρότερα προγράμματα υπολογιστών θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 23 Ιουνίου προσκεκλημένος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Ο Κασπάροβ θα δείξει την τεχνική του αντιμετωπίζοντας δεκαπέντε επίλεκτους νεαρούς πρωταθλητές απ’ όλη την Ελλάδα παρουσία χιλιάδων θεατών που θα απολαύσουν μια σπάνια εμπειρία. Ιδιαίτερα τιμητικό για την πόλη μας είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους δεκαπέντε πρωταθλητές οι τέσσερις είναι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων!
Η Καραβιτάκη Ευαγγελία, η Καραβιτάκη Αντωνία, ο Πατρελάκης Ευάγγελος,  και ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης παρά την μικρή τους ηλικία είναι όλοι τους σκακιστές που έχουν κατακτήσει Πανελλήνιους τίτλους και τώρα βρίσκονται στην μεγαλύτερή τους πρόκληση, να  αντιμετωπίσουν έναν πραγματικό θρύλο του σκακιού, έναν σκακιστή από τον οποίο καθημερινά διδάσκονται μελετώντας εκπληκτικά παραδείγματα από την πλούσια σκακιστική του καριέρα!  
Αμέσως μετά οι αθλητές αυτοί θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του και να αποκτήσουν ένα αυτόγραφο. Την προσπάθεια αυτή των αθλητών της ΣΑΧ στηρίζει η
Aegean airlines
που για να διευκολύνει την συμμετοχή τους, προσφέρει δωρεάν εισιτήρια μετάβασης.
   
Κασπαροβ

ΕΚΑΤΟ ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!
ΕΚΑΤΟ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΝΙΚΕΣ! 

Θα μπορούσε να ήταν όνειρο στην αρχή της προπονητικής μου καριέρας ή μεγαλεπήβολος στόχος όταν ξεκίνησα από μια επαρχιακή πόλη. Τίποτα απ’ τα δύο αφού το όνειρο κάθε προπονητή ζωντανεύει  καθημερινά στα μάτια των παιδιών, στον ενθουσιασμό τους, στην αθώα αγωνιστικότητα.  Όνειρο του προπονητή πρέπει πάντα να είναι η μεγάλη συμμετοχή και η μετάδοση της αγάπης γι αυτό που αγαπάει. Περηφάνια-επιβράβευση-επιβεβαίωση. Μετάδοση όσων γνωρίζεις με όλους τους θεμιτούς τρόπους και ύστατη χαρά κάθε  φορά που ο μαθητής ξεπερνάει τον προπονητή σε γνώσεις κι ενθουσιασμό.
Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο για την συμπλήρωση των 100 χρυσών επιτυχιών!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

Μία διαφορετική εμπειρία είχε κατά τη διάρκεια του Πάσχα η αθλήτρια της ΣΑΧ Βοζινάκη Ανθή. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών που διεξήχθη στην Χαλκιδική. Μία διοργάνωση όπου το κύριο χαρακτηριστικό όλων που συμμετείχαν ήταν η αγάπη τους για το σκάκι. Μία διοργάνωση που σε προκαλούσε να παίξεις καλό σκάκι.

διαβάστε το σχετικό άρθρο.

5ο ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!
Η ΧΡΥΣΗ ΧΑΣΟΥΡΑΚΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ Β' ΟΜΙΛΟ!

Ο Στέλιος Πετράκης ήταν ο μεγάλος νικητής των αγώνων!  Ο Στέλιος τέλειωσε το πρωτάθλημα με το απόλυτο σκορ 8 στα ο κατακτώντας καθαρά την 1η θέση. Μία νίκη δίκαια θα λέγαμε μιας και η ποιότητα του παιχνιδιού του ξεχώρισε έναντι των αντιπάλων του. Στον β' όμιλο η Χρυσή Χασουράκη αποδείχτηκε και στην πράξη Χρυσή κατακτώντας καθαρά την πρώτη θέση.

Δείτε στην ειδική σελίδα τις βαθμολογίες των δύο ομίλων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Τα χρυσά κορίτσια της ΣΑΧ!

Καραβιτάκη Ευαγγελία Καραβιτάκη Αντωνία Καντεράκη Μυρτώ

Για άλλη μια χρονιά η αποστολή της ΣΑΧ γυρίζει  από ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα γεμάτη μετάλλια! Τρία χρυσά, ένα αργυρό και τρία χάλκινα μετάλλια αλλά και μία επίσης δεύτερη θέση στο ομαδικό πρωτάθλημα είναι η συγκομιδή των μαθητών της ΣΑΧ στο 28o Πανελλήνιο Μαθητικό πρωτάθλημα.

Μπορεί αυτή τη χρονιά οι αγώνες να διεξήχθησαν στην Χαλκιδική δυσκολεύοντας το ταξίδι πολλών μαθητών και με απουσίες πολλών παικτών που πρωταγωνιστούσαν στα πρωταθλήματα αλλά οι παίκτες που πήγαν μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους! Πρώτα απ’ όλα τα χρυσά κορίτσια οι αδερφές Καραβιτάκη (Ευαγγελία και Αντωνία) και η Καντεράκη Μυρτώ για άλλη μια χρονιά ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας την πρώτη θέση στις κατηγορίες τους! Αργυρό μετάλλιο ο Αντωνιουδάκης Γιώργος στην Β’ δημοτικού και χάλκινα μετάλλια ο Φυντριλάκης Κυριάκος, η Χασουράκη Χρυσή και η Καντεράκη Μυρτώ στη γενική κατάταξη.

Φυντριλάκης Κυριάκος Χασουράκη Χρυσή Αντωνιουδάκης Γιώργος

Δύο ακόμη μετάλλια κατέκτησαν μαθητές της Κρήτης με την Κοζύρη Κατερίνα από τον ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην Α' δημοτικού και τον Σερπετσιδάκη Νίκο από τον ΟΦΗ να παίρνει την 2η θέση στη γενική κατάταξη της Β' Γυμνασίου. Μία ακόμη επιτυχία υπήρχε για το Χανιώτικο σκάκι με τον Μπατσάκη Παναγιώτη να κατακτά την πρώτη θέση στο παράλληλο τουρνουά που διεξήχθη.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο.

 
Κοζύρη Κατερίνα  Σερπετσιδάκης Νίκος  Μπατσάκης Παναγιώτης 
 
5ο δημοτικό Σχολείο Χανίων.
2η θέση στο Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα δημοτικών σχολείων   
στη φωτογραφία ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης, Καραβιτάκη Ευαγγελία, Φυντριλάκης Κυριάκος και Καραβιτάκη Αντωνία

Ο ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου στην Α’ εθνική!

Την άνοδό της στην Α’ εθνική πανηγυρίζει  η ομάδα του ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου! Μία πολύ μεγάλη επιτυχία που επιτυγχάνει για τρίτη φορά στην ιστορία της δείχνοντας έτσι την ανάπτυξη που έχει το σκάκι στην πόλη αυτή. Μία επιτυχία που οφείλεται πάνω απ' όλα στους ανθρώπους που περικλείουν τον σύλλογο, ανθρώπους με μεγάλη ιστορία στον χώρο του σκακιού που συμβάλλουν έτσι ώστε μία μικρή πόλη να έχει τόσο μεγάλες επιτυχίες!   
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το 5ο Δημοτικό Χανίων νικήτρια ομάδα Κρήτης!
Το 2ο Λύκειο Ηρακλείου και το 2ο Γυμνάσιο Χανίων κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις σε Λύκεια και Γυμνάσια!

 

Δείτε στην ειδική σελίδα τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων.

Εκπληκτικές εμφανίσεις από Νικόλα Θεοδώρου και Γιάννη Καλογερή!

Με δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις ξεκίνησε η νέα χρονιά για το Χανιώτικο σκάκι! Ο Νικόλας Θεοδώρου πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση κατέκτησε την πρώτη θέση στο Διεθνές Τουρνουά του Ηρακλείου! Ο 15χρονος σκακιστής της ΣΑΧ με έναν ξέφρενο ρυθμό έκανε 8,5 βαθμούς σε 9 αγώνες και κατέκτησε με άνεση την πρώτη θέση! Είναι εντυπωσιακό από έναν σκακιστή τόσο μικρής ηλικίας να κατακτά 1η θέση σε μία τέτοια διοργάνωση! Σημαντικότερες νίκες του Νικόλα ήταν επί του έμπειρου GM D. Rajkovic, του FM Γ. Γκούμα, του ΙΜ Ανδ. Κελίρη ενώ τη μοναδική του ισοπαλία έκανε με τον GM Ristic Nenad.

Άλλη μια σημαντική επιτυχία είχαμε από τον αθλητή του Κύδωνα Γιάννη Καλογερή! Ο Γιάννης συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στην Καβάλα κατέκτησε τη 2η θέση κερδίζοντας ταυτόχρονα και τα μόρια για την εισαγωγή του στα ΑΕΙ. Σίγουρα η επιτυχία του αυτή είναι και μία επιβράβευση της μακρόχρονης προσπάθειάς του στον χώρο του σκακιού! Συγχαρητήρια Γιάννη και καλή επιτυχία στους νέους σου στόχους!

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
"ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ"

Με τη συμμετοχή 40 νεαρών σκακιστών ξεκίνησε το Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά στο σύλλογο  της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.  Το τουρνουά αυτό διεξάγεται στην μνήμη του πρόωρα αδικοχαμένου πρόεδρου της Π.Σ. Περιστερίου Αντώνη Μπέλλο.
Το τουρνουά αυτό αποτελεί και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την καλύτερη προετοιμασία των παικτών εν' όψει των Νεανικών Πρωταθλημάτων Κρήτης που θα ξεκινήσουν στις 16 Ιανουαρίου.
Δείτε στην ειδική σελίδα τα αποτελέσματα και την κλήρωση του επόμενου γύρου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η ΣΑΧ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Για άλλη μια φορά μας έκανε περήφανους η ομάδα της ΣΑΧ!
Στο Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων που διεξήχθη από τις 12 έως 14 Δεκεμβρίου στο Βραχάτι Κορινθίας η ΣΑΧ κατέκτησε την 1η θέση στην Ελλάδα μια θέση που τιμά την πόλη μας και το Χανιώτικο σκάκι!


Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα καθώς και φωτογραφικό υλικό από  το πρωτάθλημα

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΧ
ΜΑΡΚΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΝΑΟΥΜ!

Τη χρονιά που μας πέρασε δύο βασικά μέλη του συλλόγου μας ο Σπύρος Ναούμ και η Μαρκάκη Σοφία που επί χρόνια έδειχναν τη δύναμη της δημιουργικής σκέψης τους πάνω στη σκακιέρα πέτυχαν τον υψηλότερο στόχο στο χώρο της εκπαίδευσης περνώντας στις σχολές της επιλογής τους.
Τα παιδιά  έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για το ξεκίνημα της νέας μεταβατικής περιόδου της ζωής τους με απόλυτη επιτυχία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι’ αυτό καθώς και σε όλους όσους τα στήριξαν στο δύσκολο αυτό έργο τους.
Παρόλα αυτά δεν είχαμε καμία αμφιβολία για την επιτυχία τους αφού έχουν δοκιμαστεί στα δύσκολα, με επιτυχία, άπειρες φορές, από μικρές ηλικίες, πάνω από σκακιέρες και απέναντι από αξιόλογους σκακιστές.   Είχαν πάντα την στόφα του νικητή σε όλα όσα έκαναν.
Εξάλλου αυτά τα παιδιά γαλουχήθηκαν πάνω στις σκακιέρες αναπτύσσοντας πρόωρα την ωριμότητα της σκέψης, την καταπολέμηση της αναποφασιστικότητας, το κυνήγι του στόχου μέσα από την  οργάνωση, την τριβή, την σωστή κρίση και την συνεχή μελέτη.
Η  εκπαιδευτική αξία του σκακιού στην ζωή των παιδιών μας εξάλλου είναι ήδη αναγνωρισμένη και αδιαμφισβήτητη και διαφαίνεται σε κάθε βήμα της ζωής τους καθώς  και στην ανάπτυξη μιας προσωπικότητας ακέραιης και αδιάβλητης, ισχυρής σε αντιξοότητες με μεγάλο ατού την συνδυαστική σκέψη και την ελαχιστοποίηση της πρόσκαιρης αποτυχίας προς όφελος της πραγμάτωσης του εκάστοτε στόχου. 

Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και σε αυτόν τον νέο τομέα της ζωής τους που ακολουθούν και που χάραξαν παλαιότερα άλλα βασικά μέλη της ομάδας του συλλόγου μας!
Δείτε στην ειδική σελίδα ένα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα.
22-12-15

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθκε το Φιλανθρωπικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειαή Ενότητα Χανίων. Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων το πρωί της Κυριακής κατακλύστηκε κυριολεκτικά με αθλητές οι οποίοι ήρθαν να αγωνιστούν στο αγαπημένο τους άθλημα δίνοντας όμως παράλληλα και ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα. Τα έσοδα από τα παράβολα των παικτών δόθηκαν στο ίδρυμα εθελοντικής προσφοράς "ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ"
 
Δείτε στην ειδική σελίδα τις βαθμολογίες των ομίλων.
Ο ΟΤΕ Χανίων νικητής του μπαράζ με τον ΟΦΗ 2000!
Με ξεκάθαρη νίκη 6,5 - 3,5 ο ΟΤΕ Χανίων επικράτησε του ΟΦΗ 2000 παραμένοντας στον ΠΟΑ Κρήτης βάζοντας έτσι τέρμα στο έντονο παρασκήνιο που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα και στο οποίο βέβαια θα αναφερθούμε σύντομα. Καλώς ή κακώς πάνω από οποιαδήποτε απόφαση υπάρχει το ίδιο το σκάκι όπου οι σκακιστές καλούνται να δείξουν την αξία τους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα έχουν ως εξής:
ΑΣΕ ΟΤΕ ΟΦΗ 2000 6,5-3,5
Βερυκάκης Εμμ. Φραγκιαδάκης Εμμ 1-0
Βερυκάκης Γιάννης Καδιάνης Ιάκ. 1-0
Αγναντής Δημ. Λυράκης Στ. 0-1
Αλυγιζάκης Απ. Χατζάκης Γ. 1-0
Πετράκη Φρατζ. Πρεδευτάκης Γ. 0-1
Πετράκη Ευαγγ. Βαρβεράκη Αργ. 1-0
Παλιεράκη Λυδία Εργαζάκη Ειρ. 1-0
Καλυκάκης Νίκος Πετράκης Εμμ. 0-1
Χομπιτάκης Κ. Χατζηαθανασίου Δημ. 1-0
Καλογερής Γιάννης Κουβίδης Γιάννης 1/2
ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ!

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ
 Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 8 Νοεμβρίου το ανοικτό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Εξήντα σκακιστές δώσανε παρών και αγωνίστηκαν σε ένα πρωτάθλημα γρήγορης σκέψης!
Δείτε στην ειδική σελίδα τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων.
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μεγάλη επιτυχία για τον Ανδρέα Κελίρη και το Κυπριακό σκάκι!
2η θέση και αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών.

Με την μεγαλύτερη επιτυχία που έχει να επιδείξει το Κυπριακό σκάκι ολοκληρώθηκαν τα Πανευρωπαϊκά Νεανικά Πρωταθλήματα στο Πόρετς της Κροατίας. Ο Ανδρέας Κελίρης πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία κατακτώντας τη 2η θέση!

Η εκπληκτική πορεία που διαγράφουν τη φετινή χρονιά οι αθλητές της ΣΑΧ δεν έχει προηγούμενο! Επτά αθλητές της στο σύνολο δώδεκα που αποτελούσαν την εθνική μας αποστολή εκπροσώπησαν τη χώρα μας στα Πανευρωπαϊκά Νεανικά Πρωταθλήματα! Είναι πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού σκακιού που ένας σύλλογος είχε τόση μεγάλη εκπροσώπηση (πάνω από το 50& των παικτών).
Δείτε το αναλυτικό άρθρο και τη βαθμολογία όλων των παικτών που συμμετείχαν.

ΟΝΕΙΡΟ!!!

Θεοδώρου Νικόλας - Πετράκη Ευαγγελία – Γεωργακόπουλος Νίκος – Καραβιτάκη Ευαγγελία – Καραβιτάκη Αντωνία  Πρωταθλητές Ελλάδος!!!
Παπαδόπουλος Αργύρης - Βοζινάκη Ανθή – Τζαγκαράκης Παναγιώτης Ασημένια μετάλλια!!
Φυντριλάκης Κυριάκος Χάλκινο μετάλλιο!

Θεοδώρου Νικόλας Πετράκη Ευαγγελία Γεωργακόπουλος Νίκος
Καραβιτάκη Αντωνία Καραβιτάκη Ευαγγελία Βοζινάκη Ανθή
Παπαδόπουλος Αργύρης Τζαγκαράκης Παναγιώτης Φυντριλάκης Κυριάκος

Μαγικές στιγμές μας πρόσφεραν για άλλη μια χρονιά οι νεαροί σκακιστές του συλλόγου μας!!! Ονειρεμένες στιγμές απερίγραπτης χαράς και συναισθήματα που δύσκολα μπορείς να περιγράψεις σε ένα άρθρο! Πέντε πρώτες Πανελλήνιες θέσεις, τρία αργυρά μετάλλια και ένα χάλκινο μετάλλιο είναι μακράν το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει επιδείξει ποτέ ένας σύλλογος στην ιστορία των νεανικών σκακιστικών πρωταθλημάτων!
Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων κατέκτησε μόνη της το 50 % του συνόλου των επιτυχιών τη στιγμή που στους αγώνες συμμετείχαν 300 σκακιστές από 94 διαφορετικούς συλλόγους! Επιτυχίες που χαρακτηρίζονται όχι μόνο από τον αριθμό αλλά και από το εύρος των ηλικιών οι οποίες ξεκινούσαν από την μικρότερη κατηγορία κάτω των 8 ετών έως και την μεγαλύτερη κάτω των 16 ετών!

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τους συνεργάτες – προπονητές, αδιαμφισβήτητους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν όλο το χρόνο.


Λιανοπούλου Τόνια - Βερυκάκης Μανόλης - Αγναντής Δημήτρης - Φραγκάκης Στράτος

Δείτε στην ειδική σελίδα το αφιέρωμα και τις βαθμολογίες όλων των αθλητών της Κρήτης.

ΚΥΠΕΛΟ ΚΡΗΤΗΣ

Η ΣΑΧ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ ΚΡΗΤΗΣ!

Συντριπτική η ομάδα της ΣΑΧ οδηγείται από επιτυχία σε επιτυχία σε κάθε αγωνιστική συμμετοχή της!
Με ένα εντυπωσιακό σερί νικών έδειξε ανωτερότητα έναντι των αντιπάλων της και κέρδισε καθαρά το κύπελλο Κρήτης!
Η άνετη επικράτηση στον τελικό κυπέλλου με το απόλυτο σκορ 4-0 έναντι της ομάδας του Κύδωνα δεν αφήνει καμία αμφισβήτηση κατακτώντας έτσι πεντακάθαρα άλλο ένα τίτλο στην ιστορία της!

Εντυπωσιακό το γεγονός ότι για να φτάσει σ' αυτή την επιτυχία αγωνίστηκαν στην ομάδα εννιά παίκτες από τους οποίους οι οκτώ ήταν έφηβοι, ενώ σε 16 συνολικά παρτίδες είχε 14 νίκες και δύο ισοπαλίες!

Τώρα περιμένει την κλήρωση για να δει την επόμενη αντίπαλό της που θα είναι από τον όμιλο Αττικής. Επόμενη αγωνιστική Κυριακή 31 Μαΐου.

Δείτε στην ειδική σελίδα τα αποτελέσματα των αγώνων.

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η ΚΑΙΣΣΑ Χανίων πρωταθλήτρια Κρήτης!

Η Κάϊσσα Χανίων έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πανηγυρίζει την άνοδό της στην Α΄εθνική κατηγορία! Μία σπουδαία επιτυχία που αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ανεξάντλητο φυτώριο που συνεχώς αναδεικνύεται από το σύλλογο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων! Ο νεαρότερος σύλλογος της πόλης μας, νεοφώτιστος στην Β΄ εθνική αλλά με παίκτες που έχουν παίξει σημαντικότατο ρόλο στη σκακιστική διαδρομή της πόλης μας!  Η Κάισσα Χανίων για να φτάσει στην επιτυχία της αυτή ξεπέρασε παραδοσιακά σωματεία του νησιού μας με μακροχρόνια ιστορία!
Δείτε στην ειδική σελίδα τα αναλυτικά αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.

27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΧΡΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ!

Πέντε πρώτες θέσεις, και τέσσερα χάλκινα  μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές της πόλης μας στο 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα δείχνοντας για άλλη μια φορά το ψηλό επίπεδο του σκακιού στην πόλη μας!

Η Βοζινάκη Ανθή στην Β΄ Γυμνασίου με διπλή διάκριση, ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης στην Δ’ δημοτικού και η Καραβιτάκη Ευαγγελία στην ίδια κατηγορία, ο Αντωνιουδάκης Γιώργος στην Α΄ δημοτικού και η Χασουράκη Χρυσή στα Νήπια με διπλή διάκριση κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους! Στο βάθρο ανέβηκαν με χάλκινα μετάλλια η Παπαδοκωνσταντάκη Κατερίνα στην Γ΄ δημοτικού και η Καραβιτάκη Αντωνία στην Β΄ δημοτικού!  

  

Μόνιμα οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κατακτούν τη μεγαλύτερη μερίδα των επιτυχιών σε Πανελλήνιο επίπεδο διατηρώντας έτσι την κορυφαία θέση που έχει σε συλλογικό επίπεδο εντυπωσιάζοντας για τη διαχρονικότητα των επιτυχιών!

Αξίζει να τονίσουμε όμως ότι η μεθοδική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο του ΟΦΗ πιάνει τόπο βλέποντας δύο αθλητές του να κατακτούν πρώτη Πανελλήνια θέση με τον Σερπετσιδάκη Νίκο στην Α΄ Γυμνασίου και την Σερπετσιδάκη Εύα στα Λύκεια. Χάλκινο μετάλλιο ο Γιώργος Καδιάνης στην Γ΄ Γυμνασίου και αργυρό ο Ανδρέας Κελίρης στα Λύκεια. Οι επιτυχίες ολοκληρώθηκαν για τους αθλητές της Κρήτης με την Κουκουράκη Χρυσή να κατακτά αργυρό μετάλλιο στην ΣΤ΄ Δημοτικού!

Σημαντική επιτυχία για τον Θάνο Μαυρίδη από την Κίσαμο η κατάκτηση της 3ης θέσης στο ανοικτό παράλληλο τουρνουά!


Δείτε στην ειδική σελίδα όλους τους νικητές των κατηγοριών καθώς και τις θέσεις που κατέκτησαν όλοι οι αθλητές της Κρήτης .

4ο ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη το 4ο Πασχαλιάτικο Τουρνουά της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων. Ένα τουρνουά όπου εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι είχε πολλά παράπλευρα οφέλη!
Δείτε στην ειδική σελίδα τo αναλυτικό άρθρο καθώς και την βαθμολογία του πρωταθλήματος.

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΧ!

Με πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα ξεκίνησε η χρονιά για τους αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων! Τέσσερις αθλητές της (οι Λιοδάκης Κων/νος, Παπαδόπουλος Αργύρης, Πετράκη Ευαγγελία και Πετράκη Αργυρώ) συμμετέχουν στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα στην Καβάλα, τρεις αθλητές της (ο Θεοδώρου Νικόλας, η Κόρακα Μίνα και η Καντεράκη Μυρτώ) συμμετέχουν στο Ανοικτό τουρνουά στο Ηράκλειο, ο Γεωργακόπουλος Νίκος στο τουρνουά του Περιστερίου στην Αθήνα, ο Καλαϊτζόγλου Παναγιώτης στο τουρνουά του Rilton στην Στοκχόλμη και άλλοι 28 αθλητές της στο εσωτερικό τουρνουά που διεξάγεται στον σύλλογο της.

RILTON 2014-5

Στη Στοκχόλμη και στο ιδιαίτερα ισχυρό τουρνουά του Rilton αγωνίστηκε την πρωτοχρονιά ο αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Καλαϊτζόγλου Παναγιώτης. Δείτε στην ειδική σελίδα ένα αφιέρωμα από την διοργάνωση.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015
Βοζινάκη Ανθή και Φυντριλάκης Σταύρος οι νικητές του ανοικτού πρωτοχρονιάτικου τουρνουά!

Έληξε την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου το πρωτάθλημα που διεξήχθη στο σύλλογο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων. Μετά από συναρπαστικές μονομαχίες τα φαβορί του πρωταθλήματος  επικράτησαν με την Βοζινάκη Ανθή και τον Φυντριλάκη Σταύρο να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της κατάταξης και τον Στέλιο Πετράκη να παίρνει την 3η θέση.

Δείτε στην ειδική σελίδα τα αναλυτικά αποτελέσματα και την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο Θεοδώρου Νικόλας νικητής στο Grand Prix Ηρακλείου!

Με την άνετη επικράτηση του Νικόλα Θεοδώρου ολοκληρώθηκε το 13ο Grand Prix στο Ηράκλειο. O 15χρονος σκακιστής της ΣΑΧ ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά το πλούσιο ταλέντο του κάνοντας το απόλυτο σκορ με 7 στα 7! Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Κόρακα Μίνα η οποία επανέρχεται στο αγωνιστικό σκάκι με εντυπωσιακό τρόπο! Με τρεις βαθμούς τερμάτισε η 8χρονη σκακίστρια της ΣΑΧ Καντεράκη Μυρτώ.   
Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.  

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RAPID ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Χρήστος Μπανίκας πρωταθλητής στο 9ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid!
Η Κόρακα Μίνα Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Γυναικών!

Μετά από συναρπαστικές μονομαχίες είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Rapid. O Χρήστος Μπανίκας ο Στέλιος Χαλκιάς και ο Βασίλης Κοτρωνιάς ισοβάθμησαν με 9,5 βαθμούς σε 11 αγώνες με τον Χρήστο Μπανίκα να υπερισχύει στα κριτήρια ισοβαθμίας και να κατακτά την πρώτη θέση! Δεύτερος ο Στέλιος Χαλκιάς και τρίτος ο Βασίλης Κοτρωνιάς!

Στην αντίστοιχη κατηγορία Γυναικών είχαμε τετραπλή ισοβαθμία στην κορυφή με 6 βαθμούς και την Κόρακα Μίνα να υπερτερεί στα κριτήρια κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος! 2η η Κουτσογιαννοπούλου Θεοδώρα και 3η η Πετράκη Ευαγγελία με τους ίδιους βαθμούς ισοβάθμησε και η Αγναντή Δανάη παίρνοντας την 4η θέση!

Οι νικητές εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος μοιράστηκαν και χρηματικά έπαθλα 1.500 Ευρώ.

Δείτε την τελική βαθμολογία και τους νικητές στις νεανικές κατηγορίες επίσης μπορείτε να κατεβάσετε και τις παρτίδες όλων των γύρων.
Δείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση
Διαβάστε την προκήρυξη των αγώνων.

Χανιά 9-12-2014

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BLITZ!
Ο Γιάννης Νικολαΐδης Πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών στο Blitz!
Η Βοζινάκη Ανθή Πρωταθλήτρια Ελλάδος Γυναικών!

Μετά από συναρπαστικές μονομαχίες σε ένα πρωτάθλημα που η κανονική του διάρκεια περιελάμβανε 9 διπλούς γύρους, ο Γιάννης Νικολαϊδης εκμεταλλεύτηκε το μαύρο χρώμα στο σύστημα "Αρμαγεδών" και επιβλήθηκε του Χρήστου Μπανίκα παίρνοντας την 1η θέση. Άξιος νικητής θα λέγαμε μιας και είχε κατακτήσει με άνεση την 1η θέση και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος! Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Χρήστος Μπανίκας και 3ος ο Βασίλης Κοτρωνιάς!
Στην κατηγορία Γυναικών η Βοζινάκη Ανθή πήρε την πρώτη θέση αποκτώντας έναν ακόμη Πανελλήνιο τίτλο αυτή τη φορά όμως σε σε επίπεδο γυναικών! Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η μόλις 9 ετών Καραβιτάκη Ευαγγελία και 3η η Κουτσογιαννοπούλου Θεοδώρα! Στους αγώνες που διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων συμμετείχαν 55 σκακιστές.

Δείτε την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Στις 15:45 θα μεταδοθούν Live τα play off του πρωταθλήματος

Κατεβάστε σε pgn τις παρτίδες των play off

Διαβάστε την προκήρυξη των αγώνων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
2η θέση στην Ελλάδα η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων!

Για άλλη μια φορά μας έκανε περήφανους η ομάδα της ΣΑΧ!
Στο Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων που διεξήχθη από τις 12 έως 14 Δεκεμβρίου στο Βραχάτι Κορινθίας κατέκτησε τη 2η θέση στην Ελλάδα μια θέση που τιμά την πόλη μας και το Χανιώτικο σκάκι.

Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό δελτίο τύπου και την βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Χανιά 15-12-2014

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διεξήχθη το ανοικτό πρωτάθλημα σκάκι την Κυριακή 30/ 11 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για φιλανθρωπικό σκοπό.
120 σκακιστές όλων των ηλικιών και όλων των συλλόγων, κατέκλεισαν την Κυριακή το πρωί το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ σε ένα πρωτάθλημα σκάκι λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Πέραν του ότι, οι νεαροί αθλητές αγωνίσθηκαν στο αγαπημένο τους άθλημα, έδωσαν και ένα διαφορετικό κοινωνικό μήνυμα .
Δείτε το αναλυτικό άρθρο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Νέα Χρυσή σελίδα για τους αθλητές της ΣΑΧ!

Βοζινάκη Ανθή - Θεοδώρου Νικόλας (ΣΚΟΡ) - Πατρελάκης Ευάγγελος και Καντεράκη Μυρτώ αναδείχτηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος!
Αργυρό μετάλλιο για τον Γιάννη Καλογερή!
Τις επιτυχίες των αθλητών έκλεισαν με δύο χάλκινα μετάλλια ο Αγγελάκης Αλέξιος (ΚΥΔΩΝ) και η Παπακωνσταντάκη Κατερίνα (ΟΑΧ)

Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο.
13-07-14

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΧΡΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ!

Έξι  πρώτες θέσεις δύο αργυρά μετάλλια και τρία χάλκινα  μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές των Χανίων  επισφραγίζοντας  το ψηλό επίπεδο του σκακιού στην πόλη μας!
Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων με τα 10 μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές της (από τα οποία τα έξι  χρυσά!) για άλλη μια φορά αναδείχτηκε κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα έχοντας την πιο εντυπωσιακή παρουσία αθλητών στο βάθρο των νικητών!

Καλογερής Γιάννης  -  Καντεράκη Μυρτώ (με δύο διακρίσεις) - Καραβιτάκη Ευαγγελία (με δύο πρώτες θέσεις) -  Βοζινάκη Ανθή και Παπαδόπουλος Αργύρης τα χρυσά μετάλλια!
Παπαδημητράκης Γιώργος αργυρό μετάλλιο Μαρινάκης Χρήστος, Παυλουδάκης Γιώργος Παπαδημητράκη Στέβη τα χάλκινα μετάλλια!

Τρία ακόμη μετάλλια προστέθηκαν στην Κρήτη από τους μαθητές του Ηρακλείου με την Σερπετσιδάκη Εύα και την Γραμματικάκη Αγγελική να κατακτούν το αργυρό μετάλλιο και τον Σερπετσιδάκη Νίκο να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο.
30-04-14

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΑΧ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μία ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση για το σύλλογο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων δέχτηκε ο Προπονητής της κ. Τσαρουχάς Κώστας. Συγκεκριμένα προσκαλέστηκε από τον σύλλογο του Στροβόλου Λευκωσίας να αναλύσει σε ενδιαφερόμενους θέματα που αφορούν τόσο την οργάνωση συλλόγου όσο και την προπονητική μεθοδολογία βασιζόμενη στην εκπληκτική πορεία που έχει ο σύλλογος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο.
17-04-2014

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ

Σαρωτική η ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ
πανηγυρίζει την άνοδό της στην Β΄ κατηγορία!

Την άνοδό της στην Β΄ εθνική πανηγυρίζει από την Κυριακή το βράδυ η Σκακιστική ομάδα της ΚΑΙΣΣΑΣ ΧΑΝΙΩΝ! Σαρωτική κυριολεκτικά η ομάδα των Χανίων σε όλη τη διάρκεια των αγώνων ξεπέρασε όλα τα εμπόδια κερδίζοντας καθαρά κάθε αντίπαλό της. Η ομάδα της ΚΑΙΣΣΑΣ έδειξε ότι είχε πληρότητα σε όλες τις σκακιέρες και επάξια κατέκτησε την πρώτη θέση. Αν αναλογιστούμε ότι  πέντε παίκτες της, τιμήθηκαν με χρυσό μετάλλιο καλύτερης απόδοσης στη σκακιέρα τους, αυτό  αποδεικνύει  και την ποιότητα των παικτών της.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο των αγώνων.
07-04-14
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ!

Μοναδικές στιγμές, στιγμές πλούσιες με συναισθήματα χαράς, περηφάνιας και συγκίνησης πλημύρισαν τα μέλη της εθνικής μας αποστολής βλέποντας τη νεαρή σκακίστρια από την Καβάλα, τη Σταυρούλα Τσολακίδου να κατακτά τη μεγαλύτερη διάκριση και να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκακιού!
Μία τεράστια επιτυχία επιστέγασμα μιας σπουδαίας σκακιστικής σχολής που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια στην πόλη της Καβάλας αναδεικνύοντας συνεχώς νέα ταλέντα! Μία δικαίωση και για τον κ. Βασίλη Θεοδωρίδη που η αποχώρηση του από τον σύλλογο μετά από 30ετή ακατάπαυστης προσφοράς συνοδεύεται με μία τέτοια επιτυχία.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο των αγώνων.

05-01=2014

ΟΚΤΩ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΧ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

 
 
Εντυπωσιακή θα είναι η παρουσία των αθλητών της ΣΑΧ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 28 Δεκεμβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οκτώ αθλητές της έχουν δηλώσει συμμετοχή, κάτι το οποίο αποτελεί γενικότερα απόρροια της φετινής χρυσής χρονιάς του συλλόγου. Συμμετέχουν επίσης και δύο αθλητές από τον ΣΚΟ Ρεθύμνου. Αναλυτικά οι παίκτες που θα αγωνιστούν είναι οι εξής:
U16 Ναούμ Σπύρος - U16G Μαρκάκη Σοφία - U14 Παπαδόπουλος Αργύρης - U14 Αναγνωστάκις Χαράλαμπος - U14 Θεοδώρου Νικόλας- U14 Φυντριλάκης Σταύρος - U12G Βοζινάκη Ανθή - U08 Φυντριλάκης Κυριάκος - U08G Καραβιτάκη Ευαγγελία - U08G - Καντεράκη Μυρτώ.
Προπονητές της εθνικής μας αποστολής είναι ο Τσαρουχάς Κώστας και ο Χρήστος Μπανίκας.

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΚΡΟΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ!

Με εξαιρετική επιτυχία και απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη το τουρνουά γρήγορου σκακιού στο ΠΑΝΑΚΡΟΝ του Δήμου Αμαρίου. 117 παίκτες όλων των ηλικιών δήλωσαν συμμετοχή και αγωνίστηκαν στις τρεις κατηγορίες αγώνων που διεξήχθησαν. Μεγάλος νικητής των αγώνων ο Νικόλας Θεοδώρου ο οποίος εξέπληξε για άλλη μια φορά κατακτώντας την πρώτη θέση με το απόλυτο 7 στα 7! Διπλή ισοβαθμία στην κορυφή είχαμε στον β' όμιλο με τον Γιάννη Μανουσάκη και τον Στρατουδάκη Αλέξανδρο, τέλος στον 3ο όμιλο ο Βιολάκης Ανδρέας έκανε το απόλυτο με 7 στα 7 και πήρε την 1η θέση. Ευχάριστες εκπλήξεις με πλούσια δώρα εκτός απο τα κύπελλα και μετάλλια πρόσφεραν οι διοργανωτές στους νικητές.
Στην ειδική σελίδα μπορείτε να δείτε τις τελικές βαθμολογίες και φωτογραφίες απο τη διοργάνωση.
09-12-2013

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Γεωργακόπουλος Νίκος και Πετράκη Ευαγγελία οι Πρωταθλητές Δυτ. Κρήτης!

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου οι προκριματικές φάσεις των Πανελλήνιων Νεανικών Πρωταθλημάτων στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. Στην κατηγορία αγοριών την πρώτη θέση πήρε ο Γεωργακόπουλος Νίκος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα των 6,5 βαθμών στους 7 αγώνες! Στα κορίτσια μετά απο μεγάλη μονομαχία τελική νικήτρια αναδείχτηκε η Πετράκη Ευαγγελία του ΑΣΕ ΟΤΕ με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες. Οι δύο πρωταθλητές μας αντιμετώπισαν στη συνέχεια με επιτυχία τους αντίστοιχους πρωταθλητές Ρεθύμνου που ήταν ο Φραγγιαδάκης Γιάννης στα αγόρια και η Πολιουδάκη Άννα Μαρία στα κορίτσια για να κατακτήσουν έτσι τον τίτλο των πρωταθλητών Δυτ. Κρήτης. Οι δύο παίκτες περιμένουν τώρα τους αντίστοιχους νικητές της Ανατ. Κρήτης για την ανάδειξη των τελικών νικητών που θα εκπροσωπήσουν την Κρήτη στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Στην ειδική σελίδα μπορείτε να δείτε τα συνολικά αποτελέσματα και τις τελικές βαθμολογίες των δύο κατηγοριών στο Ν. Χανίων.

24-11-13

ΝΑΟΥΜ ΣΠΥΡΟΣ - ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ!

Με εξαιρετικές εμφανίσεις επέστρεψαν από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού οι αθλητές της ΣΑΧ Ευαγγελία Καραβιτάκη και Σπύρος Ναούμ. Και οι δύο αθλητές είχαν μία καταπληκτική πορεία σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες κατέκτησαν  αντίστοιχα τη 10η και 13η θέση! Οι θέσεις αυτές αντικατοπτρίζουν άριστα τη συνεχή άνοδο που έχει το άθλημα αυτό στο Νομό μας.
Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο για όλους τους αθλητές μας.
14-10-2013

1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
'ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ 2013"

Παπαδόπουλος Αργύρης και Βερυκάκης Μανόλης νικητές του τουρνουά!

Ανοικτό πρωτάθλημα για όλες τις ηλικίες διεξήχθη στο σύλλογο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων από τις 2 έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Το τουρνουά είναι επίσημο με αξιολόγηση τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Διεθνή ΕΛΟ. Τα έπαθλα για τους νικητές ξεπερνούν τα 500 ευρώ τα οποία θα δοθούν επί μορφή επιδότησης για συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες. Δείτε την τελική βαθμολογία καθώς και τα αποτελέσματα όλων των Γύρων.
12-09-2013

5 ΧΡΥΣΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!
Anthi Nikolas Sofia Spyros Evagelia

Εκπληκτική παρουσία των αθλητών μας παίρνοντας το 50% των συνολικών επιτυχιών!
Καραβιτάκη Ευαγγελία (ΣΑΧ)- Βοζινάκη Ανθή (ΣΑΧ) - Μαρκάκη Σοφία (ΣΑΧ) - Θεοδώρου Νικόλας (ΣΚΟΡ) και Σπύρος Ναούμ (ΣΑΧ) τα χρυσά μετάλλια!
Φυντριλάκης Κυριάκος (ΣΑΧ) αργυρό μετάλλιο και Δασκαλάκη Σοφία (ΟΑΧ) χάλκινο μετάλλιο!

Δείτε στην ειδική σελίδα το αναλυτικό άρθρο και τις θέσεις που πήραν όλοι οι αθλητές της Κρήτης.

45 Αθλητές της Κρήτης στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα!

Πλούσια για άλλη μια χρονιά η εκπροσώπηση των αθλητών της Κρήτης στην κορυφαία ατομική νεανική διοργάνωση που διεξάγεται στη χώρα μας. 45 αθλητές δήλωσαν συμμετοχή και ανάμεσά τους αρκετοί είναι αυτοί που έχουν κατακτήσει Πανελλήνιες διακρίσεις και οι οποίοι με την εμπειρία τους θα ωθήσουν και τους νεότερους σε ανάλογες επιτυχίες.
Δείτε στην ειδική σελίδα τον αναλυτικό πίνακα με όλους τους συμμετέχοντες παίκτες.
AntoniaMyrtoAntonisKiriakos_Evagelia

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΧΡΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΧ!

Επτά πρώτες θέσεις και τέσσερα χάλκινα μετάλλια στην πιο εντυπωσιακή παρουσία αθλητικού συλλόγου!
Καραβιτάκη Αντωνία - Βιζυράκης Αντώνης - Καντεράκη Μυρτώ - Φυντριλάκης Κυριάκος - Καραβιτάκη Ευαγγελία - Βοζινάκη Ανθή και Μαρκάκη Σοφία τα χρυσά μετάλλια!
Βιζυράκης Σταύρος, Γεωργακόπουλος Νίκος, Παπαδόπουλος Αργύρης και Ναούμ Σπύρος τα χάλκινα μετάλλια!

Δείτε την αναλυτική κατάσταση όλων των αθλητών που συμμετείχαν από την Κρήτη και τα αποτελέσματά τους.
26-04-2013

Σπύρος Ναούμ και Καραβιτάκη Ευαγγελία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού!

Άλλη μια σημαντική διάκριση έχουμε για το Χανιώτικο Σκάκι από δύο νεαρούς αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.
Συγκεκριμένα ο Σπύρος Ναούμ και η Καραβιτάκη Ευαγγελία συμπεριλήφθησαν στη λίστα των αθλητών από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 9 έως 20 Νοεμβρίου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

40η Ολυμπιάδα Σκακιού

6η ΘΕΣΗ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ!

Επάξια εκπροσώπηση των αθλητών μας στην Κωνσταντινούπολη! Σπύρος Ναούμ (ΣΑΧ) και Θεοδώρου Νικόλας (ΣΚΟΡ) από την Κρήτη στην εθνική μας ομάδα! Δείτε το αναλυτικό άρθρο.
03-10-12

2η θέση για την εθνική μας ομάδα νέων στο Ικόνιο!
Σπύρος Ναούμ και Νικόλας Θεοδώρου στην σύνθεση της ομάδας!

Άλλη μια σημαντική διάκριση για δύο ταλαντούχους αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου αντίστοιχα! Συγκεκριμένα ο Σπύρος Ναούμ (Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2011 κάτω των 14 ετών, 2η θέση με την ομάδα της ΣΑΧ στο μικτό εφηβικό πρωτάθλημα Ελλάδος) και ο Νικόλας Θεοδώρου (Πρωταθλητής Ελλάδος κάτω των 12 ετών, και 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών) επιλέχτηκαν βάση των επιτυχιών τους στην Εθνική μας ομάδα Νέων και συμμετείχαν σε διεθνείς αγώνες που διεξήχθησαν στο Ικόνιο της Τουρκίας. Η πρόσκληση αυτή γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μιας και οι αθλητές μας συμμετείχαν σε αγώνες με την εθνική μας και τη χρονιά που μας πέρασε.
Οι γείτονές μας διοργάνωσαν το International Rumi Sport Games με τη συμμετοχή έξι εθνικών ομάδων από τις 19 έως τις 24 Απριλίου 2012. Στους αγώνες αυτούς οι συνθέσεις των ομάδων ήταν τετραμελείς ηλικίας κάτω των 15 ετών. Η εθνική μας ομάδα αποτελούταν από τους Σπύρο Ναούμ,  Νικόλα Θεοδώρου, Σταμάτη Κούρκουλο - Αρδίτη, Γιάννη Σταθόπουλο, και Γιώργο Παπαδόπουλο. Αρχηγός της εθνικής αποστολής ήταν ο Τσαρουχάς Κώστας ο οποίος μαζί με τον Συμεωνίδη Γιάννη ήταν και οι προπονητές της ομάδας.
Δείτε στην ειδική σελίδα τα αποτελέσματα και βαθμολογία των ομάδων
15-03-2012

Στα Χανιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών!

Με κίνηση ματ η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων διεκδίκησε και πήρε την κορυφαία Ελληνική διοργάνωση. Για δέκα μέρες πύργοι, Αξιωματικοί και άλογα θα ταξιδέψουν στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και θα κινούνται υπό την μαεστρία των κορυφαίων Ελλήνων μαιτρ.

Δείτε την επίσημη σελίδα του πρωταθλήματος
Δείτε live τις παρτίδες
27-11-2011

Τουρνουά Σκάκι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας!

Ο Δήμος Χανίων στα πλαίσια της ετήσιας Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας του συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (31 Οκτωβρίου - 6 Νοεμβρίου) διοργάνωσε Σκακιστικό Πρωτάθλημα σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων.
Δείτε τις τελικές βαθμολογίες των ομίλων.
Διαβάστε στην ειδική σελίδα λεπτομέρειες του τουρνουά καθώς και την προκήρυξη των αγώνων.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ σε συνεργασία με τη ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ διοργάνωσαν Προγράμματα Εκμάθησης Σκακιού στις Παιδικές Εφηβικές Βιβλιοθήκες για 14η χρονιά. Μεγάλη συμμετοχή των παιδιών με 150 να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα που διεξήχθησαν! Διαβάστε το αναλυτικό άρθο και δείτε τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων.
25-08-2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2011
Ναούμ Σπύρος Θεοδώρου Νικόλας και Βοζινάκη Ανθή Πρωταθλητές Ελλάδος!
Γρατσέα Κατερίνα Μαρκάκη Σοφία Πετράκης Στέλιος, Κουκουράκη Χρυσή χάλκινα μετάλλια!
Σπύρος Ναούμ
Ανθή Βοζινάκη
Νικόλας Θεοδώρου

Δείτε τη σελίδα με τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των αθλητών της Κρήτης
6-08-2011

ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Με το δεξί μπήκε το 2011 και πρόσφερε ένα από τα πολυτιμότερα δώρα στην προπονήτρια της ΣΑΧ Λιανοπούλου Τόνια!
Ακριβώς με την έναρξή της, στις 1 Ιανουαρίου έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη σκακιστική οικογένεια.
Τόνια και Αποστόλη σας ευχόμαστε ολόψυχα να σας ζήσει και να είναι πάντα χαρούμενη με μια δημιουργική ζωή γεμάτη αγάπη και ευτυχία!
01-01-2011

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΤΟΝΙΑ - ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
2η - 3η θέση στα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε για άλλη μια φορά η παρουσία των Χανιωτών αθλητών στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα κάτω των 18 ετών. Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο.
13-01-2011

 
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ

Με μία ιδιαίτερα τιμητική απόφαση η ΕΣΟ αποφάσισε την αντιπροσώπευση της Εθνικής μας ομάδας στην Ολυμπιάδα Σκακιού κάτω των 16 ετών να απαρτίζεται από αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.
Ο Παπαδογιάννης Σεβαστιανός, η Τσαρουχά Μαριάνθη, ο Σπύρος Ναούμ και η Αγναντή Δανάη θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη μεγάλη αυτή διοργάνωση αντιμετωπίζοντας παραδοσιακά ισχυρές χώρες όπως η Ρωσία, Ινδία, Αρμενία κλπ.
Δείτε στην ειδική σελίδα την ανταπόκριση από την Τουρκία.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων εκπρόσωπος του Ελληνικού Σκακιού στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση!
Διαβάστε στην ειδική σελίδα τα σχόλια για το τουρνουά.
 
ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ
Εντυπωσιακή εμφάνιση και 3η θέση για την ομάδα της ΣΑΧ!

 

ΣΑΧ - SARDES SATRANC

Μια ευχάριστη εμπειρία είχαν οι μικροί σκακιστές της ΣΑΧ που αντιμετώπισαν την ομάδα της Τουρκίας Sardes Satranc μέσω του Ίντερνετ. Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά ποικίλων εκδηλώσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο.
07-06-2010

ΧΡΥΣΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ!

Με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε από το Καλιμανέστι της Ρουμανίας ο Νικόλας Θεοδώρου! Ο σκακιστής του ΣΚΟΡ συμμετείχε με την Εθνική ομάδα της χώρας μας που κατέκτησε την πρώτη θέση στην Βαλκανιάδα!
Δείτε την βαθμολογία στο chess results καθώς και την επίσημη ιστοσελίδα των διοργανωτών.
09-05-10

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Ανακοινώθηκαν από την επιτροπή διαιτησίας τα αποτελέσματα του σεμιναρίου που διεξήχθη στα Χανιά κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Μπορείτε να δείτε τον πίνακα των επιτυχόντων και τις νόρμες που κατέκτησαν. Μπορείτε να κατεβάσε απο εδώ τη διδακτέα ύλη του Σεμινάριου.
1-05-09

 

Ο Ιγκόρ Γλεκ στα Χανιά!

Ένα από τα μεγαλύτερα σκακιστικά ονόματα στον κόσμο πρόκειται να έρθει στα Χανιά για να συνεισφέρει στο προπονητικό έργο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων. Πρόκειται για τον Ιγκόρ Γλεκ ο οποίος στην δεκαετία του '90 έφτασε στο Νο 12 της Παγκόσμιας κατάταξης. Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο.
15-11-08

 

Η ομάδα της ΣΑΧ στη Γερμανία!

Μια πολύτιμη εμπειρία πρόκειται να αποκτήσουν οι νεαροί σκακιστές της ΣΑΧ που θα ταξιδέψουν για να λάβουν μέρος σε αγώνες στη Δρέσδη της Γερμανίας, μια πόλη γνωστή σε όλο τον κόσμο για την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά! Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο.
15-11-08
 

ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Μαρκάκη Σοφία, Βοζινάκη Ανθή, Καλογερής Γιάννης, Τσιχλής Χρήστος - Παναγιώτης αργυρά μετάλλια και Ονταμπασίδης Άρης χάλκινο μετάλλιο .

Πλούσια ήταν για άλλη μια φορά η συγκομιδή μεταλλίων στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα για τους αθλητές της Κρήτης. Δείτε τις αναλυτικές βαθμολογίες και τα αποτελέσματα των αθλητών της Κρήτης.

 

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ-ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ Προγράμματα Εκμάθησης και σκακιστικές βραδιές στο Δημοτικό Κήπο για 12η συνεχή χρονιά. Διαβάστε περισσότερα... Δείτε τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ - Θερινά τμήματα εκμάθησης για 2η χρονιά
Δείτε τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων

 
Διεθνές τουρνουά Sants - Βαρκελώνη

Σε μία από τις καλύτερες Διεθνείς διοργανώσεις είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν το Καλοκαίρι οι σκακιστές της ΣΑΧ. Στην πανέμορφη πόλη της Βαρκελώνης διοργανώθηκε το 9ο Διεθνές τουρνουά Sants το οποίο χαρακτήριζε το ψηλό επίπεδο των αγώνων και η άψογη οργάνωσή του.
Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο
23-09-07
Σκακιστική Ακαδημία Χανίων
© Copyright 2006
Webmaster


Counters
Πάντα Επίκαιρα


κατεβάστε Ελληνικές παρτίδες από την Greekbase
Κατεβάστε όλες τις παρτίδες απο τα twic

ANTALLAKTIKAonline.GR

ΕΤΑΝΑΠ ΝΕΡΟ ΣΑΜΑΡΙΑ


ANEK