ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Σκακιστική γιορτή στην παραλία ΡεθύμνουΟ Στέλιος Χαλκιάς αντιμετωπίζει σε αγώνα σιμουλτανέ 40 αντιπάλους
Φωτογραφία από το τουρνουά Μπλιτς
Η πρόεδρος του ΣΚΟΡ Μαρία Ζουρμπάκη απονέμει αναμνηστικό δώρο στον Στέλιο Χαλκιά
Η αντιπρόεδρος του ΣΚΟΡ Μαρία Πετρουλάκη με τους νικητές του τουρνουά Μπλιτς και τον Στέλιο Χαλκιά

 

Πλήθος σκακιστών και ακόμα περισσότεροι θεατές συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου στην παραλία Ρεθύμνου, μπροστά στο Λύκειο Ελληνίδων, για το Σκακιστικό Διήμερο που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου.
Το Σάββατο 17/6, ο γκραν μαιτρ Στέλιος Χαλκιάς έδωσε αγώνα σιμουλτανέ με 40 άτομα. Στα 26 του χρόνια, ο Στέλιος Χαλκιάς είναι ήδη κορυφαίος σκακιστής, με τις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις ανάμεσα στους έλληνες σκακιστές (3 πανευρωπαϊκά και 1 παγκόσμιο μετάλλιο). Στους 40 ταυτόχρονους αγώνες που έδωσε στο Ρέθυμνο πέτυχε 36 νίκες. Μία ήττα υπέστη από τον Στέλιο Κατσογριδάκη, ενώ ισοπαλία κατάφεραν να του αποσπάσουν οι Γιώργος Τζαγκαράκης, Εύα Βλαχάκη και Γιώργος Ροδαμνάκης.
Πριν τον αγώνα, οι παίκτες της νεανικής ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου, που ετοιμάζονται για τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση παρτίδων του Στέλιου Χαλκιά, να τον γνωρίσουν από κοντά και να πάρουν μια γεύση από τις γνώσεις, την εμπειρία, αλλά και την προσωπικότητα ενός μεγάλου σκακιστή.
Την Κυριακή 18/6, έγιναν αγώνες γρήγορου σκακιού με συμμετοχή 60 σκακιστών και σκακιστριών. Οι παίκτες κάλυπταν όλες τις ηλικίες, με εντυπωσιακή υπεροχή της νεολαίας, μια και περίπου οι 45 αγωνιζόμενοι ήταν αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 έως 18 ετών.
Αγωνίστηκαν σε 9 γύρους από τους οποίους αναδείχτηκαν:
1ος: Φάνης Μαθιουλάκης
2ος: Μανώλης Βερυκάκης
3ος: Στέλιος Κατσογριδάκης
1η γυναίκα: Μαριάνθη Τσαρουχά

Ήταν δυο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές με επίκεντρο μια σκακιστική γιορτή. Οι παίκτες και το πλήθος των θεατών απόλαυσαν το σκάκι και σ’ αυτό συντέλεσε τόσο η επιλογή ενός ανοιχτού χώρου στην παραλία της πόλης, όσο και η άψογη διοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου.
Στο κλείσιμο των εκδηλώσεων, οι εκπρόσωποι του ΣΚΟΡ ευχαρίστησαν τη Νομαρχία Ρεθύμνου, η οποία σταθερά στηρίζει και ενισχύει διοργανώσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος. Ευχαρίστησαν ακόμα τον χορηγό της διοργάνωσης, που ήταν η Δρουδάκης Α.Ε.
Τέλος, αναφέρθηκαν στη σημαντική συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων, που παραχώρησε τα τραπεζοκαθίσματα, του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου που διέθεσε τον χώρο, του Λυκείου Ελληνίδων που παρείχε πολύτιμες τεχνικές διευκολύνσεις και του προπονητή του ΣΚΟΡ Κώστα Τσαρουχά, του οποίου η οργανωτική εμπειρία εγγυήθηκε την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.