3ο Παγκρήτιο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι-ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΩΝ


3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 2006

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στην ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ θα διεξαχθεί η φετινή διοργάνωση του Παγκρήτιου Μαθητικού Πρωταθλήματος. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους τους μαθητές που θέλουν να λάβουν μέρος, ενώ αποτελούν παράλληλα την προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Οι πέντε πρώτοι από κάθε κατηγορία και τα τρία πρώτα κορίτσια προκρίνονται και δικαιούνται να λάβουν μέρος στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στη Λεπτοκαρυά Κατερίνης από τις 15 έως τις 17 Απριλίου.
Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης βρίσκεται στο Κολυμβάρι (20χμ. από Χανιά προς Καστέλι). Για όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν το Σάββατο βράδυ μπορούν να φιλοξενηθούν στην ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, η οποία διαθέτει άνετα δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με κλιματισμό, λουτρό και τηλεόραση. Η τιμή κόστους είναι 30 € Ευρώ το άτομο και συμπεριλαμβάνει δύο γεύματα (Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι) και πρωινό. Λόγω του περιορισμένου αριθμού δωματίων (60) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική προκήρυξη των αγώνων.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ : η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης προκηρύσσει τη διοργάνωση του Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκακιού 2006.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ : τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και ο Δήμος Κολυμβαρίου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και ιδιωτικών της Κρήτης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο και Κυριακή 25 και 26 Φεβρουαρίου.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ : ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ στο Κολυμβάρι Χανίων.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους ανά τάξη. Αν σε μία κατηγορία είναι λιγότεροι από οκτώ τότε θα παίξουν με σύστημα πουλ. Αν είναι 9 έως 13 αγωνίζονται με ελβετικό σύστημα 5 γύρων ενώ αν είναι 14 και άνω τότε αγωνίζονται με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Χρόνος σκέψης 20 λεπτά και 10 ανά κίνηση για κάθε αθλητή. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ : Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 15:00 και διεξαγωγή 1ου - 4ου γύρου. Συνέχιση των αγώνων την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ : Η τελετή λήξης θα γίνει την Κυριακή στις 15:00 και όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα. Κύπελλα θα πάρουν ο 1ος νικητής και νικήτρια κάθε κατηγορίας, μετάλλια θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ :
α) ¶θροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων
ε) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής με τις περισσότερες νίκες).
στ) Ποσοστό βαθμών που επιτεύχθηκαν με τα μαύρα (% επί των παρτίδων με τα μαύρα).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους μαθητές και οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους τουλάχιστον μέχρι τις 13.00 του Σαββάτου 25/2 μετά την παρέλευση της οποίας δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ : Η μεταφορά για αθλητές εκτός του Νομού Χανίων θα γίνει με λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Ηράκλειο στις 10.00 του Σαββάτου 25/2 και θα επιστρέψει την Κυριακή 26/2 μετά τις απονομές. Απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή τουλάχιστον 20 αθλητών. Δηλώσεις μέχρι 15/02/06.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ : Οι ενδιαφερόμενοι θα φιλοξενηθούν στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης με κόστος (30 Ευρώ/άτομο με πρωινό και 2 γεύματα) σε δίκλινα δωμάτια , θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 15/02/06 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα διαθέσιμα δωμάτια είναι 60 .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής στην κα. Γιαννοπούλου Λίτσα στο τηλ.-φαξ 2821050394 e-mail [email protected] ή στον κ. Καζάκο Ιάκωβο τηλ. 6976867455, φαξ 2821041465 e-mail [email protected]

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ