3ο Παγκρήτιο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι 2006


3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

Συμμετοχή ρεκόρ και άψογες συνθήκες χαρακτήρισαν τη διοργάνωση!

 

Γενική άποψη απο τους αγώνες


Ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη η διοργάνωση του 3ου Παγκρήτιου Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκακιού που προκηρύχτηκε από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης. Από πολύ νωρίς του Σαββάτου οι μικροί μαθητές κατέκλυσαν το Κολυμβάρι δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών μιας και οι παίκτες που πήραν μέρος άγγιξαν τους 300. Η παράδοση βέβαια που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας και τα προγράμματα εκμάθησης σκακιού που έχουν επεκταθεί σε όλο το Νομό μας, συντέλεσαν στη μεγάλη αυτή συμμετοχή και σίγουρα ήταν κάτι που το αξίζει, γιατί όπως τόνισε και ο δήμαρχος Κολυμβαρίου κ. Ροσμαρής Εμμ. στην ομιλία του «η κοινωνία μας χρειάζεται σκεπτόμενα άτομα και το σκάκι σαν πνευματικό άθλημα βοηθάει στο να δημιουργηθούν».
Παρά βέβαια τη μεγάλη συμμετοχή, η εμπειρία των ανθρώπων της ΣΑΧ- ΑΝΕΚ LINES που μαζί με τον ΔΗΜΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ ήταν οι διοργανωτές της εκδήλωσης αποτελούσαν εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, ο αγωνιστικός χώρος ήταν ο καλύτερος που χρησιμοποιήθηκε για τέτοιου είδους αγώνες ενώ ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται για την πολύ καλή φιλοξενία που πρόσφερε ο διευθυντής της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ κ. Παπαδερός Αλέξανδρος. Η όλη διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το ΙΝ.ΚΑ Χανίων, η AEGEAN airlines, και τα Φροντιστήρια ξένων γλωσσών AXON. Στους νικητές των αγώνων όλων των κατηγοριών απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια ενώ ο εκδοτικός οίκος «ΚΕΔΡΟΣ» πρόσφερε σκακιστικά βιβλία. Επίσης ο πρόεδρος της ΣΑΧ-ANEK LINES κ. Παπαδογιάννης Μανόλης απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον δήμαρχο Κολυμβαρίου κ. Ροσμαρή Εμμ. και στον διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Παπαδερό Αλ. για την πολύτιμη συμβολή τους στη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Αναλυτικά τώρα στα αποτελέσματα και σε επίπεδο σχολείων με τις περισότερες διακρίσεις είχαμε ισοβαθμία στην 1η θέση με το 8ο Δημοτικό Χανίων το 13ο το 20ο το 1ο Κουνουπιδιανών και το σχολείο Ν. Κυδωνίας να έχουν από τρεις αθλητές-τριες που έχουν θέσεις στις πρώτες τριάδες. Σε επίπεδο συλλόγων θα λέγαμε ότι οι σκακιστές της ΣΑΧ-ΑΝΕΚ LINES ήταν για άλλη μια φορά οι πρωταγωνιστές των αγώνων, σε σύνολο 22 πρώτων θέσεων κατέκτησαν τις 13, δύο κατέκτησαν αθλητές από τον ΟΤΕ, δύο από τον ΑΟ ΚΥΔΩΝ, δύο απο τον ΟΦΣΧ, μία από τον ΣΚΟΡ, μία από τον ΟΦΗ και 1 από τον ΑΟ Κισάμου.
Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε το πόσους αθλητές είχε ο κάθε σύλλογος στην πρώτη τριάδα (αγοριών - κοριτσιών) των τελικών βαθμολογιών

ΣΑΧ
ΣΚΟ
Ρεθύμνου
ΚΥΔΩΝ
ΟΤΕ
ΟΦΣΧ
ΟΑΧ
ΑΟ
Κισάμου
ΣΟ
Ηρακλείου
ΓΑΖΙ
ΟΦΗ 2000
31
8
6
3
3
2
3
2
1
1

Αναλυτικά τώρα οι πίνακες βαθμολογίας ανά τάξη.

 


Προηγούμενες διοργανώσεις.
Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2005.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ